AcasăSPORTRomania - Scotia 24-34 Am pierdut romaneste

Romania – Scotia 24-34 Am pierdut romaneste

Nationala de rugby a Romaniei a debutat cu o infrangere la Cupa Mondiala, 24-34 cu Scotia.

Min. 80 – Este final de meci la Invercargill. Scotia isi indeplineste pana la urma obiectivul si scoate maxim de puncte dintr-un meci in care era condusa cu 10 minute inainte de final. Romania a mirosit victoria in fata unui adversar cu nume, dar a clacat romaneste, pe final. Ramanem cu evolutia buna pe care au avut-o Stejarii intre minutele 21 si 70, dar cu 0 puncte.

Min. 78 Romania – Scotia 24-34. Este exact cum nu se poate mai prost pentru echipa noastra. Ratam din nou placaje si Danielli marcheaza un nou. In acest moment, Scotia are cinci puncte, iar Romania zero. Pacat. Romania a jucat fantastic 50-60 de minute si a clacat pe final. Paterson a ratat transformarea.

Min. 75 Romania – Scotia 24-29. Danielli ne trezeste la realitate. Scotianul a marcat un eseu, dupa ce echipa noastra a ratat din nou trei sau patru placaje. Ce pacat ca ne-am temut de rezultat si n-am crezut in permanenta in sansa noastra. Paterson a ratat transformarea.

Min. 74 – Romeo Gontineac este la un pas sa lesine din cauza emotiilor. Mai sunt sase minute de foc. Romania este aproape de un rezultat mare.

Min. 71 Romania – Scotia 24-24. Am comis un offside la 20 de metri de propriul teren de tinta si Paterson a transformat lovitura de pedeapsa. Sa speram ca baietii nostri vor rezista fizic in acest final de meci extrem de incins.

Min. 68 Romania – Scotia 24-21. ESEU ROMANIAAAAAAAAAAAA!!!!! SEN ZA TI O NAL!!! Din gramada, Carpo a plecat cu balonul si s-a dus pana in terenul de tinta al echipei adverse. Dimofte a transformat dintr-o pozitie dificila. Au intrat Zebega si Florea si au iesit Tincu si Ion Paulica.

Min. 65 – Suntem la cinci metri de terenul de tinta al scotienilor si avem gramada pentru un inainte al adversarilor. Sa nu uitam. Inaintea partidei, specialistii anuntau o victorie la cel putin 35 de puncte diferenta pentru Scotia.

Min. 62 Romania – Scotia 17-21. Dimofte transforma o lovitura de pedeapsa de la 20 de metri, perpendicular pe H-ul advers, desi aveam sansa unui eseu. La scotieni a intrat Rennie in locul lui Barclay.

Min. 61 – Atac prelungit al echipei noastre, care este din nou la 2-3 metri de eseu. Mai multi jucatori se resimt.

Min. 58 – Dumitras rateaza o tentativa de drop si totusi paraseste terenul de joc, accidentat. Intra Florin Vlaicu.

Min. 57 – Dumitras se resimte dupa un contact dur cu doi adversari, dar el va continua meciul.

Min. 54 Romania – Scotia 14-21. Ramanem in meci prin Dimofte. Noua uvertura a echipei noastre a transformat o lovitura de pedeapsa de la 30 de metri perpendicular pe H-ul scotian.

Min. 53 Romania – Scotia 11-21. Paterson a transformat o noua lovitura de pedeapsa, dupa mai multe greseli comise in gramada de echipa noastra. La scotieni au intrat Nathan Hines si Dan Parks si au iesit Gray si Jackson. In echipa Romaniei au intrat Surugiu si Cazan si au iesit Sarbu si Dumbrava.

Min. 49 – Scotienii au incercat sa ne surprinda cu o lovitura de pedeapsa executata rapid la mana, dar am interceptat balonul. Dimofte avea sansa contraatacului, dar s-a grabit si a sutat slab in tusa.

Min. 46 – Este evident ca Scotia a inceput sa se teama de Romania. Scotienii au avut o lovitura de pedeapsa de la 25 de metri si s-a decis sutul la bete, desi scotienii mizau pe cinci puncte din acest meci. Din fericire sutul lui Paterson s-a dus mult in lateral, astfel ca scorul ramane cel la pauza.

Min. 42 – Romania are o actiune buna de atac, dar Sarbu, din lipsa de variante, comite un inainte pasandu-i lui Gal.

04.57 – Scotia a avut lovitura de start in repriza a doua.

Min. 40 – Este pauza la Invercargill. Dupa 40 de minute extrem de echilibrate, Scotia are avantaj minim in fata Romaniei, 18-11. Echipa noastra a intrat mai greu in meci, dar a demonstrat ca se poate bate, de la egal la egal, cu un adversar de talia Scotiei. Cu mai multa atentie la finalizare si mai putine placaje ratate, Romania poate spera la un rezultat mare in acest meci.

Min. 40 Romania – Scotia 11-18. ESEU ROMANIAAAAAAAAAAAA!!!!! Fantastic atac al pachetului de inaintare al Romaniei. Dumitras a sutat in margine, am castigat balonul si pachetul de inaintare s-a dus cu mingea pana in terenul de tinta al scotienilor. Lazar este autorul eseului. Moment important. Dumbrava a ratat din pacate transformare si cred ca ar trebui inlocuit de Dumitras sau chiar Dimofte.

Min. 38 Romania – Scotia 6-18. Echipa noastra comite o greseala aiurea in gramada si Paterson transforma o lovitura de pedeapsa de la 40 de metri perpendicular pe H-ul Romaniei.

Min. 33 – Ce greseala a echipei noastre! Romania a fost la 2-3 metri de eseu, impingea bine in gramada, scotienii au ingropat doua mol-uri ale echipei noastre, dar pana la urma s-a decis executarea loviturii de pedeapsa la bete si Dumbrava a ratat dintr-o pozitie buna, 25 de metri usor lateral stanga.

Min. 30 – Romania pune mari probleme Scotiei cu ajutorul pachetului de inaintare. Au fost cateva mol-uri spectaculoase reusite de echipa noastra cu care am avansat zeci de metri.

Min. 23 Romania – Scotia 6-15. Dumbrava transforma o noua lovitura de pedeapsa de la 25 de metri usor lateral stanga. Uvertura noastra a bagat frica in Andy Robinson, antrenorul englez al scotienilor, care este nemultumit de greselile comise de elevii sai in apropierea butului, in pozitii favorabile pentru suturile lui Dumbrava.

Min. 21 Romania – Scotia 3-15. Le-am oferit cadou scotienilor o gramada pe centrul terenului. Acestia au profitat de situatie, Ansbro a scapat pe stanga si a marcat al doilea eseu al scotienilor, dupa alte doua sau trei placaje ratate ale jucatorilor nostri. Avem deja in jur de 10 placaje ratate, fata de unul singur Scotia. Imens! Paterson a transformat fara probleme.

Min. 19 – Romania a echilibrat, usor usor, disputa, dar trebuie sa fim mai atenti la finalizare si sa nu mai ratam atatea placaje.

Min. 17 – Scotienii scapa din nou spre eseu, dupa mai multe placaje ratate de jucatorii nostri, dar centralul fluiera paravan la Jacobsen si scapam cu fata curata.

Min. 12 Romania – Scotia 3-8. Dumbrava transforma o lovitura de pedeapsa de la circa 40 de metri lateral dreapta. Scotienii s-au aruncat peste gramada.

Min. 10 – Dumbrava rateaza o prima tentativa de tinta de la 25 de metri lateral stanga. A fost un balon blocat de Kellock.

Min. 8 Romania – Scotia 0-8. Demi-ul Blair marcheaza primul eseu al meciului, la centru, dupa un contraatac de senzatie al scotienilor. Paterson a ratat surprinzator transformarea sutand in gazon. In acest ritm, cu numeroase placaje ratate, Romania este in pericol sa incaseze o infrangere usturatoare.

Min. 6 – Romania are deja cinci placaje ratate si trei greseli de manuire a balonului. La nivelul pachetelor de inaintare suntem mai grei cu doua kilograme, 902 – 900.

Min. 2 Romania – Scotia 0-3. Paterson a deschis scorul dintr-o lovitura de pedeapsa de la 20 de metri aproape perpendicular pe H-ul echipei noastre. A fost un atac prelungit al scotienilor, care par mult mai puternici pe acest debut de meci, si un offside comis de Csaba Gal.

04.02 – Romania a avut lovitura de start a meciului. Debut al Stejarilor la Cupa Mondiala.

03.55 – Cele doua formatii ies pe teren, in uralele fanilor. Este o atmosfera de sarbatoare in tribune, unde sunt spectatori de toate varstele. Urmeaza intonarea imnurilor.

03.50 – Cu putine minute inainte de startul partidei, Rugby Park Stadium din Invercargill este aproape plin, in tribune fiind circa 15.000 de spectatori. Vremea este rece. Ploua marunt si sunt cel mult 10 grade, dar terenul se prezinta in conditii foarte bune.

Romania, antrenata de Romeo Gontineac, incepe cu Dumitras – Ciuntu, Gal, Dimofte, Lemnaru – Dumbrava, Sarbu – Tonita, Carpo, Macovei – Ursache, Cristian Petre – Ion Paulica, Tincu, Mihaita Lazar. Rezerve sunt Zebega, Florea, Poparlan, Burcea, Surugiu, Cazan, Vlaicu.

Scotia, antrenata de Andy Robinson, incepe cu Paterson – Evans, Ansbro, Sean Lamont, Danielli – Jackson, Blair – Barclay, Vernon, Brown – Kellock, Gray – Cross, Ford, Jacobsen. Rezerve sunt Scott Lawson, Dickinson, Hines, Rennie, Cusiter, Parks, Rory Lamont.

author avatar
Cristi Ionita
681 afisari

2 COMENTARII

  1. Desi suntem a doua sansa in acest meci, sper din toata inima sa facem un joc frumos si sa ne luptam pentru fiecare punct!De aici din Anglia…: Hai Romania!

    • Pana acum Romania se mentine bine. Cu mai mult curaj si mai multa atentie puteam fi chiar in avantaj. Hai Romania!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger