Tot mai multe voci importante din America reacționează după recentele alegeri prezidențiale din România. Și nu oricum, ci semnalând că au dubii în privința corectitudinii procesului electoral pentru alegerea ocupantului fotoliului de la Cotroceni.
Un fost consilier al lui Donald Trump pentru securitate națională reia acuzațiile deja vehiculate în cercurile puterii de la Casa Albă cum că ar fi existat o fraudă electorală în alegerile din România.
Michael Flynn, general în retragere din armata SUA și fost consilier al lui Donald Trump pentru Securitate naţională, crede că alegerile prezidențiale din România au fost fraudate. Sunt declarații cu atât mai semnificative cu cât Flynn este considerat și la momentul de față un apropiat al administrației Trump.
„Gata cu prostiile/Știm cu toții asta”
„Există o fraudă electorală masivă în alegerile din România, la fel cum a existat o fraudă masivă în alegerile din SUA, în special alegerile TRUCATE din 2020. Gata cu prostiile.
Știm cu toții asta, opoziția știe asta și globaliștii care încearcă să zdrobească mișcările populiste/naționaliste care nu caută nimic mai mult decât libertatea și suveranitatea pentru națiunile lor respectate știu asta.
Și nu sunt un negaționist al alegerilor, neg faptul că alegerile noastre sunt lipsite de fraude”, a scris Flynn, pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter), miercuri, 21 mai, distribuind un articol despre Elon Musk și David Sacks, ambii consilieri la Casa Albă, care pun la îndoială alegerile din România.
I’ll say it. There is massive voter fraud in the Romanian elections just like there has been massive fraud in U.S. elections, especially the RIGGED 2020 elections.
Stop with the nonsense.
We all know it, the opposition knows it, and the globalists who are trying to crush the… https://t.co/WnxiwAyNGQ
— General Mike Flynn (@GenFlynn) May 21, 2025
Alegerile din 2020 din SUA, la care Flynn face referire, sunt cele pierdute de Donald Trump în fața lui Joe Biden.
A fost consilier pentru Securitate națională
Flynn a fost angajat în armata SUA timp de peste 30 de ani, inclusiv ca director al Defense Intelligence Agency (DIA – Defense Intelligence Agency, agenție de informații și o agenție de sprijin pentru luptă a Departamentului Apărării al Statelor Unite, specializată în informații militare), între anii 2012 și 2014. De asemenea, a fost consilier pentru Securitate națională. El a fost numit în această funcție de Donald Trump în 2016.
Pe 18 martie 2025, preşedintele american Donald Trump l-a numit pe Michael Flynn, fostul său consilier pentru securitate naţională, care a contestat rezultatele alegerilor din 2020, pentru a face parte din consiliul consultativ al Academiei Militare a SUA de la West Point.
Analiza „Național”: Alegerile din România s-au încheiat, dar ecourile internaționale abia încep
„Alegerile din România s-au încheiat, dar ecourile internaționale abia încep. Dacă rezultatul oficial pare clar, reacțiile sau, în cazul de față, lipsa lor – din partea partenerului strategic, Statele Unite – spun o poveste mult mai complicată. Nu lansăm acuzații gratuite și nu susținem teorii ale conspirației. Dar trei semnale majore transmise de la Washington – analiza explozivă a unuia dintre consilierii lui Donald Trump, retragerea neașteptată a ambasadoarei Kathleen Katalec și poziționarea dură a emisarului special Richard Grenell – nu pot fi ignorate.
Nu spunem că SUA nu îl vor recunoaște pe Nicușor Dan drept președinte. Încă. Totuși, mișcările care au avut loc imediat după scrutinul de duminică ridică serioase semne de întrebare. Tăcerea nu înseamnă întotdeauna nepăsare. Uneori, e un avertisment.
Liniștea cu care America a primit rezultatul alegerilor de la noi, într-un moment în care Europa a salutat rapid victoria lui Nicușor Dan, este nu doar suspectă, ci potențial explozivă. Mai ales când această tăcere vine însoțită de acuzații de cenzură, de „decapitări politice” și de fraudă electorală sistemică, făcute direct de nucleul puterii republicane de la Casa Albă.
Că ne place sau nu, trebuie să punem întrebarea incomodă pe care, momentan, nimeni din clasa politică nu are curaj să o rostească: dacă SUA nu recunosc aceste alegeri, ce urmează?
Analiza lui David Sacks, făcută la Langley?
Primul semnal pe care l-am primit a venit din California. Mai exact, din Silicon Valley, de pe contul de X al unuia dintre cei mai influenți oameni aflați în cercul apropiat al președintelui Trump – David Sacks, miliardar tech, investitor, strateg politic și recent numit de liderul republican drept „țarul pentru AI și criptomonede” al noii administrații de la Casa Albă.”
Citiți mai multe AICI: Alertă în Sistem: Trump se uită cu lupa la alegerile prezidențiale din România!
va rugam frumos sa ne lasati in pace. Nu va amestecati in treburile noastre.