AcasăNewsUn lot de cașcaval din lapte de vacă, retras din magazinele Carrefour...

Un lot de cașcaval din lapte de vacă, retras din magazinele Carrefour din cauza unei bacterii

(sursa foto: Facebook/Institutia Prefectului - Judetul Arges)

Un lot de caşcaval din lapte de vacă este retras de la vânzare din magazinele Carrefour, după ce s-a semnalat prezenţa bacteriei Listeria monocytogenes. Persoanele care au cumpărat produsul sunt sfătuite să nu îl consume.

Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), societatea Carrefour România a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului „Caşcaval din lapte de vacă”, în ambalaj de 400 de grame, sub brandul Carrefour Classic, ca urmare a depistării prezenţei Listeria monocytogenes.

Din câte reiese din informarea postată pe site-ul ANSVSA, este vorba despre produsele din lotul 200 BT246, cu data limită de consum 18.07.2025.

Recomandări pentru cumpărători

sursa foto captură site ansvsaro

Persoanele care au cumpărat produse din lotul menţionat sunt sfătuite să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele de unde le-au achiziţionat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal – precizează aceeași sursă.

De asemenea, persoanele care au consumat acest produs şi au „febră simplă sau însoţită de dureri de cap” sunt rugate să consulte medicul „şi să raporteze acest consum”. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută şi cele în vârstă „trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome”.

„Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, se menționează în anunțul de rechemare a produsului, postat pe site-ul ANSVSA.

Potrivit unei informări disponibile pe site-ul ANSVSA, „Listeria monocytogenes este o bacterie Gram pozitivă, facultativ anaerobă, care provoacă listerioza – boală ce se transmite de obicei pe cale alimentară. Bacteria este frecvent prezentă în mediul înconjurător, în sol, vegetaţie şi fecalele animalelor, dar poate fi pusă în evidenţă şi în alimente crude, cum ar fi carnea proaspătă, laptele crud şi peştele”. Citiți mai multe AICI.

405 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger