AcasăNewsLegenda celui mai vechi copac din România. „Stejarul îngenuncheat” are 400 de...

Legenda celui mai vechi copac din România. „Stejarul îngenuncheat” are 400 de ani și se află într-un loc cu totul special

sursa foto: fanatik.ro

Mai ales în perioada vacanțelor, nu sunt puțini cei care (re)descoperă faptul că în România sunt o mulțime de locuri de o frumusețe rară și zone naturale care merită descoperite și admirate. Unele dintre ele au în spate diverse legende.

De această dată iese la lumină povestea unui copac foarte vechi, aflat într-o zonă de poveste din România, fiind înconjurat de un peisaj cu totul aparte.

E vorba despre un copac vechi de peste patru veacuri, care impresionează nu doar prin aspect, ci și prin legenda din spatele apariției și a „denumirii” după care a ajuns să fie cunoscut. Arborele se găsește într-unul dintre cele mai frumoase locuri din România, cunoscut pentru suprafața mare de apă, dar și pentru fauna feerică din zonă.

Copacul vechi de peste 400 de ani

Copacul vechi de peste 400 de ani se află în Delta Dunării, mai exact în Pădurea Caraorman, potrivit fanatik.ro. Este cunoscut ca „Stejarul îngenucheat”, ca urmare a legendei din spatele său. O poveste de iubire, veche de sute de ani.

Ce legendă ar sta în spatele apariției „Stejarului Îngenucheat”? Potrivit sursei citate, o frumoasă fiică a unui român stabilit în Crișan și un războinic cazac, renumit pentru vitejia sa, formau un cuplu, iar familiile lor trăiau în armonie. Însă tânăra era admirată și de un turc, acesta amenințând cu răzbunarea dacă se va organiza o nuntă, fiind gelos pe faptul că tânăra i-a refuzat cererea în căsătorie, atunci când el a venit „să-i ceară mâna”.

Povestea a luat o turnură dramatică. Totul după ce, la un moment dat, turcul și câțiva semeni de-ai săi au reușit să o răpească pe viitoarea mireasă, ascunzându-se cu ea în Pădurea Neagră. Observând lipsa femeii iubite, viitorul mire cazac a pornit în căutarea acesteia. Nu singur, ci având alături mai mulți oameni pe care se putea baza. Când au ajuns la locul unde se afla tânăra, a început o luptă. Îngenucheați și implorând milă, turcii au fost uciși până la ultimul om, notează sursa citată.

„Stejarul Îngenucheat” din Delta Dunării, din specia „Quercus robur”

După tânăra care fusese răpită a fost recuperată, femeia și iubitul ei au avut o nuntă ca-n povești. Iar la scurt timp după aceea, pe locul vărsării de sânge a încolțit lăstarul unui stejar neobișnuit, care mai târziu s-a transformat în ceea ce astăzi este cunoscut drept „Stejarul Îngenucheat”.

Stejarul face parte din specia „Quercus robur” are o circumferință de peste 4 metri, fiind este cel mai mare din Delta Dunării. Drept urmare, nu e de mirare că mulți turiști care ajung în zonă se bucură să-l admire, privindu-i fascinați ramurile impresionante.

961 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger