În plin sezon estival, nu sunt puțini turiștii care, ajunși pe litoralul autohton, aleg să comande preparate pe bază de pește, atunci când merg la restaurante sau la terase. Nu de alta, dar își propun ca, dacă tot au ales să-și petreacă vacanța la mare, să profite și să mănânce pește proaspăt.
Situația cu totul neașteptată de care a avut parte, însă, un turist care s-a oprit să ia masa la o terasă din Vama Veche a ajuns să se răspândească foarte rapid, în ultimele ore, în mediul online.
Mai bine zis, fotografia cu peștele din farfuria ajunsă pe masa bărbatului.
Ce a pățit un turist care a comandat pește în Vama Veche

Lesne de înțeles că omul a avut parte de o surpriză neplăcută. În ciuda a ceea ce a ajuns să-i vadă ochii în farfuria din fața sa, turistul a părut să își propună să facă haz de necaz.
Bărbatul – care a dat din plin dovadă că are simțul umorului – a publicat o poză pe Facebook, fotografia strângând sute de comentarii și mii de aprecieri.
Haz de necaz: „Măcar e scump”
Imaginea publicată sugerează că peștele servit ar putea fi, de fapt, resturi de la un alt client, reutilizat de angajații cherhanalei în loc de a fi preparat o nouă porție proaspătă, potrivit ziare.com. E drept că, din câte se poate vedea, de pe farfurie nu a lipsit felia de lămâie.
„Nu este mult, dar măcar este scump”, a transmis turistul, conform sursei citate.
Imaginea cu farfuria cu peștele primit de bărbatul care se oprise să mănânce la o terasă din Vama Veche s-a răspândit cu viteză pe Internet, ajungând să se viralizeze. Printre comentariile la poză s-au remarcat: „păstrăv de pe Temu”, „scrumbie după 237 de ani în Vaslui” sau „era pește-balon dar s-a spart când l-au pus pe plită”.
Situația a apărut în spațiul public în contextul în care, deja august fiind, ultima lună de vară din calendar, mulți români se străduiesc ca, dacă încă n-au plecat în concediu, în ciuda prețurilor tot mai „piperate” de pe litoral, să ajungă să-și petreacă alături de familie măcar câteva zile la malul mării. Și să se bucure de un concediu cât mai frumos. Pe lângă faptul că ajung să caute o cazare cât mai rentabilă, după o analiză atentă a prețurilor, nu sunt deloc puțini cei care se uită de mai multe ori pe lista de prețuri înainte de a alege să mănânce la un local de pe litoral.
Si cand a venit chelnerul cu dinozaurul ala, clientul nu i-a dat cu farfuria in cap???