Un medic legist a tras un semnal de alarmă referitor la testele antidrog. El a punctat că mulți oameni nu-și mai iau tratamentele de frică să nu rămână fără permis de conducere.
Specialistul a avertizat că „pe actuala legislație sunt sute de mii de persoane care au renunțat la un tratament care probabil le prelungește viața”.
Şoferii au renunţat la tratament
Conducătorii auto s-au speriat din cauză că s-a schimbat legea. În cazul depistării unei substanţe în organism, care poate veni chiar şi de la un medicament, permisul se suspendă pentru 72 de ore, până la aflarea rezultatelor.
Există şoferi profesionişti care doresc să evite cu orice preţ şi suspendarea de 3 zile.
„Mie mi se pare că aceasta este o problemă destul de serioasă. Asta era și înainte, dar refuzau. Mergeau la instituția de medicină legală sau la o instituție medicală, li se făcea un examen clinic, care ieșea de cele mai multe ori fără nicio problemă și plecau acasă cu permis.
În momentul acesta nu se mai întâmplă acest lucru. Ți se suspendă permisul 72 de ore și gândiți-vă că sunt oameni care probabil din asta trăiesc.
Da, sunt oameni care fac naveta și așa mai departe. Nu sunt dispuși să riște să rămână fără permis. De la banalele medicamente, antiinflamatoare antialgice, medicamente folosite pentru tratamentul diabetului, medicamente antialergice – deja deschidem o mare paletă de medicamente folosite de români.
Să nu uităm că românii, totuși, consumă medicamente, uneori în mod excesiv față de patologia pe care o au și prin prisma faptului că au acces mult mai facil la medicamente față de alte popoare”, a conchis medicul legist la Antena 3.
Probleme pentru şoferii care iau medicamente
Poliția susține că aparatele drug-test nu dau „erori”, doar identifică și anumite substanțe care sunt în unele medicamente și le recomandă șoferilor „să se informeze cu privire la medicamentele pe care le consumă și să citească atent prospectul ori să se consulte cu un medic.”
Explicațiile Poliției Române vin după un val de nemulțumiri și un protest anunțat față de Ordonanța 84 care modifică Codul Rutier. Ordonanța este contestată pentru că introduce obligația polițiștilor să rețină permisul de conducere dacă un șofer refuză testarea cu aparatul Drug-test până la primirea rezultatelor de sânge, realizate într-un laborator specializat, care pot să vină și după câteva luni.
Exact cazul subsemnatului. Am renunțat la tratament și mă simt foarte rău. Sper ca cei care au promovat această ordonanță absolut debilă să simtă pe pielea lor suferințele pe care le-au provocat pe nedrept.
Multumiri multe lui dom Marcel si politicienilor rumuni care ne conduc cu intelepciune catre noi culmi ale prostiei omenesti. Uraaaaaaaaaaaaa !!!