AcasăEconomieDe ce s-a ieftinit petrolul? Din cauza Americii

De ce s-a ieftinit petrolul? Din cauza Americii

Prețul petrolului a scăzut joi, investitorii devenind prudenți pe fondul așteptărilor privind scăderea cererii, în condițiile în care datele privind ocuparea forței de muncă și afacerile din SUA au fost mai slabe decât se prevăzuse

Prețul petrolului a scăzut joi, investitorii devenind prudenți pe fondul așteptărilor privind scăderea cererii, în condițiile în care datele privind ocuparea forței de muncă și afacerile din SUA au fost mai slabe decât se prevăzuse, semnalând că economia celui mai mare consumator de petrol din lume s-ar putea contracta.

Contractele futures la țițeiul Brent au scăzut cu 60 de cenți, sau 0,69%, la 86,74 dolari pe baril, în timp ce contractele la țițeiul West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 63 de cenți, sau 0,75%, la 83,25 dolari, activitatea fiind diminuată de sărbătoarea Zilei Independenței din SUA.

În iunie, transporturile de țiței din Statele Unite cu destinația Europa au coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, deoarece cumpărătorii au achiziționat petrol regional și din Africa de Vest, deși o oarecare revenire a volumelor în iulie și august ar putea avea loc în continuare, potrivit Reuters.

Scăderea prețului petrolului se datorează, de asemenea, în parte, faptului că traderii au luat profituri după creșterile recente, au declarat analiștii Citi Group.

Contractele futures pe petrol de ambele părți ale Atlanticului sunt pe cale să înregistreze a patra creștere săptămânală consecutivă.

Intervine Rezerva Federală?

Datele din Statele Unite au subliniat și mai mult așteptările privind scăderea cererii, arătând că primele cereri de ajutor de șomaj din  au crescut săptămâna trecută, în timp ce numărul persoanelor aflate pe listele de șomeri a crescut și mai mult, ajungând la un maxim al ultimilor 2 ani și jumătate spre sfârșitul lunii iunie.

Indicele ISM Non-Manufacturing, o măsură a activității sectorului serviciilor din SUA, a scăzut la 48,8, mult sub consensul de 52,5.

Cu toate acestea, datele economice mai slabe ar putea contribui la argumentele Rezervei Federale de a începe reducerea ratelor dobânzilor, o mișcare care ar sprijini piețele petroliere, deoarece ratele mai scăzute ar putea stimula cererea.

Au determinat deja piețele să ridice probabilitatea unei reduceri din septembrie de la 65% la 74%, în timp ce au estimat o relaxare de 47 de puncte de bază pentru acest an.

Agenția Internațională pentru Energie a prognozat că, până la sfârșitul deceniului, capacitatea neutilizată a pieței petroliere ar urma să atingă niveluri înregistrate doar în timpul vârfului blocajelor Covid-19 în 2020.

Capacitatea totală de aprovizionare este de așteptat să crească la aproape 114 milioane de barili pe zi până în 2030, depășind cererea globală proiectată cu opt milioane de barili pe zi.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
3.756 afisari

4 COMENTARII

  1. PRETUL PETROLULUI SCADE !!!!,LA NOI CRESTE ACCIZA CU 50 BANI !,S-A AJUS CA ACCIZA LA POMPA SA FIE 50% DIN PRETUL MOTORINEI SAU BENZINEI !!,
    CA LA NOI LA NIMENEA ,SA VEZI VAL DE SCUMPIRI INCEPAND CU IULIE 2024 SI DUPA ALEGERILE DE LA IARNA !!!!.

  2. Eu as vrea sa ajungă 100 de lei .E incredibil sa vezi pe șosele mașini de 2 t cu câte o persoana și nu puține, ci majoritatea .Oricum ,după estimările oamenilor de știință, în 2030 nu va mai fi mililitru de petrol pe Terra. Când s-a ajuns ca tot amarasteanul sa aibă 3 rable de 1000 de euro per familie ,e grav ,nu se mai poate respira pe trotuare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger