Cireșele, fructele delicioase care s-au copt deja în pomi, fiind trecut de mijlocul lunii mai, au apărut pe tarabele piețelor din România.
Chiar dacă au apărut la vânzare cireșe românești, dar și aduse din afara țării, pentru mulți prețul lor e încă unul destul de ridicat. Însă nu sunt puțini cei care se încumetă să scoată bani din buzunar, pentru că vor să mănânce cireșe, unul dintre fructele de sezon mult-așteptate.
Cireșele sunt fructe delicioase și aromate. Și care au multe beneficii pentru sănătate. Gustul lor dulce îi atrage pe mulți dintre cei care le cumpără de la tarabele din piețe.
Dar pe lângă gustul aparte, cireșele conțin vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului. Ca atare, nu ar trebui să lipsească de pe lista de cumpărături.
Cireșele, bogate în apă
Cireșele sunt bogate în apă, drept urmare pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Acestea conțin cantități semnificative de nutrienți importanți, precum fibre, polifenoli, carotenoizi, vitamina C și potasiu, potrivit antena3.ro. De asemenea, cireșele sunt o sursă generoasă de triptofan, serotonină și melatonină. Și cum aceasta din urmă este responsabilă pentru inducerea stării de somnolență, cireșele sunt recomandate persoanelor care nu reușesc să doarmă suficient, conform aceleiași surse.
Pot avea efect asupra durerilor musculare
Totodată, studiile au arătat că cireșele pot avea un efect uimitor asupra durerilor musculare, grație aportului semnificativ de antioxidanți, care ajută la scăderea inflamației din corp.
Nu în ultimul rând, cireșele pot ajuta la reglarea tensiunii arteriale, dar și la scăderea riscului de ateroscleroză.
Cireșele au, așadar, numeroase beneficii pentru sănătate. Chiar și așa, cireșele ar trebui să fie mâncate cu moderație. Și asta deoarece, consumate în exces, aceste fructe ar putea provoca anumite efecte nedorite.