AcasăȘTIRI EXTERNEImagini spectaculoase. Vulcanul Kilauea a erupt din nou - VIDEO

Imagini spectaculoase. Vulcanul Kilauea a erupt din nou – VIDEO

sursa foto: Team Bolt/Twitter (X)

Vulcanul Kilauea din Hawaii a erupt pentru a treia oară în acest an. Au fost surprinse imagini spectaculoase.

Vulcanul Kilauea a început să erupă duminică după-amiază, curgerile de lavă fiind în prezent limitate la zona craterului, a anunţat duminică Institutul Geologic al SUA (USGS), potrivit Reuters.

Agenţia de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Hawaii a scris pe X, platforma de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter, că erupţia „nu reprezintă o ameninţare de lavă pentru comunităţi”, deşi particulele vulcanice şi gazele pot crea probleme respiratorii pentru persoanele expuse.

Este unul dintre cei mai activi vulcani din lume

Erupţia a fost precedată de o perioadă de seismicitate puternică şi de „ridicarea rapidă” a vârfului, potrivit USGS. Agenţia a ridicat codul de culoare pentru aviaţie al Kilauea de la portocaliu la roşu, în timp ce evaluează erupţia, iar alerta vulcanică a trecut de la supraveghere la avertizare.

Kilauea este unul dintre cei mai activi vulcani din lume. E situat într-o zonă închisă a Parcului Naţional al Vulcanilor din Hawaii. Vulcanul a mai erupt în lunile ianuarie şi iunie ale acestui an.

În 2019, o serie de cutremure şi o erupţie majoră la Kilauea au dus la distrugerea a sute de case şi afaceri – amintește sursa citată.

 

author avatar
Andrei Coman
250 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...

Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici

Psihologii au finalizat un studiu efectuat asupra şoferilor care au fel de fel de îndeletniciri la volan, altele decât doar să conducă maşina.Oamenii de...
proger