AcasăNewsScandal interetnic la Cluj. Ce a păţit taximetristul care a refuzat o...

Scandal interetnic la Cluj. Ce a păţit taximetristul care a refuzat o clientă pe motiv că e unguroaică

taxiScandal interetnic la Cluj. Ce a păţit taximetristul care a refuzat o clientă pe motiv că e unguroaică

Şoferul de taxi din Cluj acuzat de o femeie că a refuzat s-o transporte pentru că este de etnie maghiară a fost amendat de Primărie cu 500 de lei.

Azi, 28.02.2023, ora 18.33, taximetristul Nr. CJ 75 LAY, pe care îl vedeți în poză, a refuzat cursa, spunând în p… m….și m-a insultat verbal. A spus că „bozgoroaice nu transportă”!… Altădată să pună afiș pe mașina CJ 75 LAY „transport de naționalitate!”, a precizat femeia.

Cum a reacţionat Primăria

„Ca urmare a articolului publicat în data de 01.03.2023 în ”Știri de Cluj”, referitor la refuzul unui taximetrist de a efectua o cursă taxi solicitată în data de 28.02.2023. ora 18.33, precum și în ceea ce privește comportamentul necorespunzător al taximetristului, au fost efectuate verificările care se impun în acest caz.

Astfel, a fost depistat conducătorul autovehiculul taxi în cauză, acesta fiind sancționat contravențional cu amenda de 500 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 actualizată, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere”, se arată în răspunsul Primăriei Cluj-Napoca.

Taximetristul e recalcitrant

Patronul Terra Fan, unde lucrează taximetristul, a susținut că a mai avut sesizări în legătură cu taximetristul recalcitrant, dar nu legat de motive ce țin de etnie.

„Nu sunt genul care să mă ascund după deget. E un taximetrist un pic obraznic, recalcitrant, am mai avut sesizări legate de faptul că nu a acceptat curse scurte, lucru care nu este legal. Taximetriștii nu pot refuza curse ca fiind prea scurte”, a mai spus patronul, conform Adevarul.

author avatar
Andrei Ștefan
279 afisari

3 COMENTARII

  1. Si-a selectat clientela. Localurile care au afisat la intrare ca isi rezerva dreptul de a-si selecta clientela sunt sanctionate? Ce dovada a adus acea persoana? Nu mai functioneaza prezumtia de nevinovatie?

  2. In comparatie ca ungurii aia de la buda pesta cumpara hotelul ardealul e o nimica toata!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger