AcasăNewsCutremur în România, în a doua zi de Crăciun. Ce magnitudine a...

Cutremur în România, în a doua zi de Crăciun. Ce magnitudine a avut seismul din dimineața zilei de 26 decembrie

cutremurRomânia, lovită de un cutremur cu o magnitudine periculoasă! A urmat şi o replică

S-a cutremurat pământul, luni dimineață, în România. Mișcarea telurică s-a produs în zona seismică Vrancea.

Cutremurul din dimineața zilei de 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, s-a produs la ora 09:47:10, în zona seismică Vrancea – Buzău și a avut 3,6 grade pe scara Richter. Din câte a mai anunțat Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul de luni dimineață – unul considerat slab ca intensitate – s-a produs la 106 kilometri adâncime.

Conform infp.ro, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 72km E de Brașov, 76km NE de Ploiești, 118km S de Bacău, 118km V de Brăila, 120km V de Galați, 127km N de București, 150km NE de Pitești, 186km E de Sibiu, 192km N de Ruse, 199km SV de Iași.

Două cutremure de peste 4 grade, în decembrie

În decursul acestei ultime luni din an, în țară au fost înregistrate mai multe mișcări telurice. În dimineața zilei de 17 decembrie, la ora 07:42:58, în zona seismică Vrancea – Buzău avusese loc un cutremur mediu, de 4,4 grade, iar pe 16 decembrie, la ora 01:47:13, în județul Vrancea s-a produs un cutremur de 4,1 grade, la adâncimea de 88 de kilometri.

De asemenea, pe 7 decembrie, la ora 03:49:39, în zona seismică Vrancea – Buzău a avut loc un cutremur slab, de 3,4 grade, iar în seara zilei de 4 decembrie seismografele înregistraseră un cutremur de 3,9 grade, ce s-a produs în județul Vrancea.

Cel mai puternic cutremur înregistrat în România în acest an rămâne cel din dimineața zilei de 3 noiembrie. Acel seism s-a produs la ora 06:50:25, în zona seismică Vrancea – Buzău, a avut 5.4 grade și a fost resimțit și în Capitală.

326 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mi s-au balanganit coaele azi dimineata si nu stiam de ce. Cutremurul vad ca a fost explicatia…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Se sparge buboiul afaceriștilor milionari din SERVICIILE SECRETE. Generalul Dumbravă ar fi „sifonat” tot la DNA!

Se sparge buboiul afaceriștilor milionari din serviciile secrete! Apar noi informații bombă, după audierea la DNA a fostului număr 2 din cadrul Serviciului Român...

Sectorul 4 începe construcția unui teatru în zona de sud a Bucureștiului

Sectorul 4 al Municipiului București continuă să implementeze proiecte care aduc plus-valoare comunității locale și care, totodată, asigură respectarea drepturilor cetățenilor în privința accesului...
proger