AcasăȘTIRI EXTERNECutremur puternic de magnitudinea 7 în arhipelagul Pacificului. Alertă de tsunami în...

Cutremur puternic de magnitudinea 7 în arhipelagul Pacificului. Alertă de tsunami în Insulele Solomon – VIDEO

Cutremur puternic de magnitudinea 7 în arhipelagul Pacificului. Alertă de tsunami în Insulele Solomon - VIDEO / Foto: printscreen

Insulele Solomon din arhipelagul Pacificului au fost zguduite de un cutremur cu magnitudinea 7, marți, declanșând o alertă de tsunami, care a fost ulterior retrasă.

Un cutremur cu magnitudinea 7 s-a produs în apropierea Insulelor Solomon, în sud-vestul Pacificului, a anunțat marți, Institutul Geologic al SUA (USGS).

800.000 de persoane în alertă

USGS a revizuit magnitudinea cutremurului la 7, după ce inițial a raportat o magnitudine de 7,3. Cutremurul s-a produs la ora locală 13:03 (02:03 GMT) în acest arhipelag în care trăiesc aproximativ 800.000 de persoane.

O alertă de tsunami a fost emisă la aproximativ 300 km de epicentrul cutremurului, situat la 55 km de Honiara, capitala Insulelor Solomon. Dar Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific (PTWC) a declarat ulterior că amenințarea a fost „în mare parte” depășită, informează Ouest-France.

„Ne așteptăm la replici, așa că oamenii ar trebui să rămână vigilenți în jurul clădirilor și structurilor înalte”, a avertizat David Hiba Hiriasia, directorul Serviciului meteorologic din Insulele Solomon.

„A fost un cutremur puternic”, a declarat pentru AFP Joy Nisha, recepționeră la Heritage Park Hotel din capitala Honiara, adăugând: „Unele lucruri din hotel au căzut. Toată lumea pare să fie bine, dar era panicată”.

Un cutremur de 20 de secunde

Un jurnalist AFP din capitală a declarat că cutremurul a durat aproximativ 20 de secunde. Electricitatea a fost întreruptă în unele părți ale orașului, iar oamenii și-au părăsit birourile pentru a se refugia în zone mai înalte.

Ministrul justiției din Insulele Solomon, John Muria, a postat pe rețelele de socializare imagini care arată documente împrăștiate într-un birou, scoase din rafturile de depozitare.

„Am fost foarte speriat, pentru că este prima dată când am simțit un astfel de cutremur”, a declarat un manager de la Pacific Casino Hotel din Honiara, care a cerut să rămână anonim. „Clădirea a fost zguduită cu adevărat violent, a fost foarte puternic, te făcea să te miști dintr-o parte în alta”. Zeci de clienți și angajați au fugit din clădire spre o parcare, sperând să nu fie loviți de dărâmături la ieșire.

author avatar
Tudor Borcea
287 afisari

11 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger