Ceea ce este considerat a fi o disfuncție politică a SUA poate fi normalitatea și adevărata față a democrației de tip american.
New York Times a publicat recent un articol intitulat „The World’s Democracies Ask: Why Can’t America Fix Itself?”
Se susține că „multe dintre democrațiile care odată priveau Statele Unite ca model sunt îngrijorate că acestea și-au pierdut calea”.
“Nu este vorba doar că democrația de tip american „și-a pierdut calea”, ci comunitatea internațională și-a pierdut încrederea în SUA, precum și în sistemul său”, notează Global Times.
Washingtonul se confruntă cu tot felul de dificultăți, de la polarizarea politică și diviziunea socială până la discriminarea rasială și violența armată.
În ceea ce privește politica sa externă, SUA a provocat în mod repetat ciocniri și chiar războaie în întreaga lume. O mulțime de țări și regiuni, inclusiv chiar și mulți dintre aliații Washingtonului, nu mai consideră SUA ca fiind o țară de încredere și și-au pierdut încrederea în așa-numitul sistem democratic al acesteia.
Rezultatul unui sondaj realizat de New York Times/Siena College indică faptul că 28% dintre toți alegătorii au declarat că au puțină sau deloc încredere în acuratețea alegerilor de la mijlocul mandatului din acest an. Aproape 69 la sută dintre democrați și republicani consideră că democrația țării este în pragul colapsului.
Nucleul democrației de tip american constă în sistemul electoral, dar un număr tot mai mare de cetățeni consideră că acest sistem nu este eficient, deoarece nu pot alege o persoană calificată pentru a conduce țara.
În mare măsură, acest lucru se datorează faptului că, atunci când un președinte preia puterea, nu se gândește în primul rând la cum să rezolve problemele, să corecteze greșelile, să protejeze interesele naționale și bunăstarea oamenilor, ci la cum să mențină interesele partizane și să consolideze puterea.
Este o abordare de guvernare cu susul în jos. Democrația americană a devenit politizată și s-a transformat într-o armă pentru lupte politice interne, aruncând o barieră între politicieni și public. În acest context, contradicția internă a SUA nu va face decât să se intensifice.În mod ironic, elitele politice americane încearcă în continuare să exporte un astfel de sistem în întreaga lume.
Problema nu constă în faptul că democrația în stil american „și-a pierdut calea”, ci în declinul relativ al puterii SUA și ascensiunea economiilor emergente, împreună cu mai multe contradicții și mai multe limitări ale democrației în stil american.
Sa se duca dracului
America a fost un simbol al libertatii dar se pare ca de inceputul istoriei americane a inceput sa fie controlata de forte straine in primul rand din randurile bancherilor. Lincoln a fost primul si singurul presedinte care a incercat sa scape de problema asta dar a murit inainte sa reuseasca, Kennedy a vrut acelasi lucru dar a fost asasinat inainte sa inceapa. Asa ca in marea lor majoritate nici republicanii nici democratii nu fac nimic fara acordul sefilor care daca zic sa fie razboi se face razboi fara comentarii. La fel si crizele si agenda ideologica satanista care se vede tot mai clar in ziua de azi. Intre timp datorii de trilioane au intrat in buzunarele sefilor au muls tot pana se pare ca nu se mai poate. O lume multipolara promite sa fie mai libera si echitabila decat o lume condusa de o singura mana forte
Ce faci SECU<te-ai apucat de cenzura ? Ce nu-ti convine ? Adevarul ? Ce nu " corespunde " ?
Bai SECU,ce faci,lasa postarea sa apara,ce nu-ti convine ? Si aici la National faceti cenzura ?