AcasăȘTIRI EXTERNEAtac terorist cu cuțitul în capitala UE. Un polițist a fost ucis,...

Atac terorist cu cuțitul în capitala UE. Un polițist a fost ucis, colegul său este rănit – alertă roșie la Bruxelles – VIDEO

Atac terorist cu cuțitul în capitala UE. Un polițist a fost ucis, colegul său este rănit – alertă roșie la Bruxelles - VIDEO / Foto: printscreen

Un polițist a fost ucis și un altul a fost rănit într-un atac cu cuțitul comis joi seara, la Bruxelles, a anunțat Parchetul din capitala belgiană.

Update 13.11. Bărbatul care a înjunghiat mortal un polițist joi seară la Bruxelles este un fost deținut de drept comun, dar se afla pe lista organismului belgian de analiză a amenințării teroriste (Ocam), a anunțat vineri parchetul federal. Suspectul, descris ca fiind „Yassin M., născut în 1990 la Bruxelles”, a strigat „Allah akbar” în timp ce ataca cu un cuțit doi polițiști aflați în mașina lor.

Cei doi polițiști au fost duși la spital. Unul dintre ei a sucombat ulterior în urma rănilor suferite. Suspectul, împușcat de forțele de ordine, a fost arestat și spitalizat.

Pista teroristă, privilegiată de anchetă

O patrulă a fost atacată de un bărbat înarmat cu un cuțit în Schaerbeek, un cartier din nordul orașului, a anunțat poliția din Bruxelles Nord. „Au cerut întăriri. Un inspector de patrulă care a venit în sprijin și a folosit arma de foc pentru a-l neutraliza pe atacator”, informează presa belgiană.

„A fost stabilit un perimetru de securitate și au fost ordonate mai multe sarcini de anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat”, a declarat Sarah Durant, purtătoare de cuvânt a parchetului din Bruxelles. În cursul serii, a fost informat Parchetul federal belgian. „Am preluat cazul deoarece există suspiciunea unui motiv terorist, care va trebui, desigur, să fie confirmat sau infirmat de anchetă”, a declarat purtătorul de cuvânt Eric Van Duyse.

Premierul belgian Alexander De Croo a reacționat pe Twitter: „Polițiștii noștri își riscă viața în fiecare zi pentru a asigura siguranța cetățenilor noștri. Tragedia de astăzi demonstrează încă o dată acest lucru. Gândurile mele sunt alături de familia și prietenii ofițerului decedat. Speranța mea sinceră este că colegul său spitalizat va fi bine”, a scris el.

Din 2016, anul atentatelor jihadiste de la Bruxelles (32 de morți la 22 martie), Belgia a fost scena mai multor atacuri împotriva unor militari sau polițiști.

Ultimul atac considerat „terorist” a avut loc la Liege (est) la 29 mai 2018, când Benjamin Herman, un delincvent radicalizat în vârstă de 31 de ani, a împușcat mortal două polițiste și un student, strigând de mai multe ori „Allah Akbar” („Dumnezeu este cel mai mare”). A fost apoi împușcat mortal de către poliție.

author avatar
Tudor Borcea
349 afisari

3 COMENTARII

  1. De cand s-au transformat belgienii catolici in teroristi ,crestinii nu aveau asta in sange ?
    Ei erau mai mult cu Hristos in inima ,cu iubirea aproapelui ,cu dragostea frateasca ,nu se injunghiau unii pe altii pe strada din senin .
    Se strica lumea .

    • Da tinere usr-izd dragostea frateasca nu de straini pagani sangerosi si psihopati ca arabii! si atentatul asta a fost comis de musulmanii arabi nu de belgienii crestini daca or mai exista din astia!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger