AcasăȘTIRI EXTERNERestaurantele din Bruxelles au stins lumina! Clienții sunt primiți pe întuneric și...

Restaurantele din Bruxelles au stins lumina! Clienții sunt primiți pe întuneric și pot comanda doar meniu rece! – VIDEO

restaurantBlind Restaurant! Clienții din Bruxelles iau cina la lumina lumânărilor / Criza energetică a lovit puternic industria de catering - VIDEO / captură video

Confruntați cu explozia costurilor, câteva baruri și restaurante din Bruxelles au decis să rămână ”în întuneric”, la lumina lumânărilor și să ofere clienților lor un meniu rece, simplificat, a cărui pregătire să nu necesite prea mult gaz sau electricitate.

Angajații localurilor nu au folosit nici cuptoare, nici aragaz, nici plite pentru a pregăti mâncarea, dar nici aparate de cafea. În timp ce becurile au fost stinse, clienții au servit masa la lumina lumânărilor.

Clienții servesc mâncare rece

„Va fi nevoie de efort și imaginație pentru a oferi clienților noștri rețete complete fără a folosi echipamentele noastre”, a declarat unul dintre restauratorii implicați în inițiativa Le Soir Pia Renaudat.

Prin promovarea acestei inițiative, restauratorii vor să demonstreze clar dificultățile cu care se confruntă în prezent industria restaurantelor.

Pierre Millour, un alt restaurator implicat în proiect, a văzut recent că factura la energie a restaurantului său a crescut de la 600 la aproximativ 1.800 de euro.

„Plătim cu 40% mai mult pentru produsele noastre lactate. Iar furnizorii noștri de vin ne-au avertizat deja: își vor crește prețurile cu 20 până la 40% anul viitor”, a declarat Millour pentru publicația Le Soir.

Ludivine de Magnanville, șeful federației Horeca, subliniază că acesta este un apel către guvernul federal și nu o cascadorie publicitară. „În prezent, hotelurile și restaurantele dotate cu o cutie neagră (această casă de marcat pentru combaterea fraudei fiscale și la asigurările sociale, n.d.) beneficiază de 500 de euro de deduceri trimestriale de asigurări sociale pentru fiecare angajat cu normă întreagă cu până la nouă contracte”, explică de Magnaville.

author avatar
Andreea Vlad
455 afisari

12 COMENTARII

  1. De prin anii 1988 pînă în 1990 pe lîngă penele de curent nu erau becuri de cumpărat. Cînd predai camera la hotel verificau dacă sînt toate becurile. În primul rînd. Dar poate le dau idei.
    Țin să amintesc celor mai cruzi că se fabricau și se exportau tot felul de becuri la Fieni unde era cea mai mare fabrică din Europa de Sud-Est.
    La fel cu mâncarea. RSR făcea muuult mai multe bucate decît face acuma și, nu peste tot, erau cartele, cozi, cu țîrîita. Se dădea de-nțeles că sînt exportate pt plata datoriei. Se duceau, în ea mai mare parte, în URSS unde, la fel, rafturile goale. Dacă cineva crede că peste noapte din cel mai mare importator de grîne din lume, URSS, a scos cel mai mare producător și exportator de grîne (Rusia, Ucraina plus restul) să se caute la cap. Lipsa mâncării a fost plănuită cum va fi, dacă va fi, acuma.

    • Asta se numeste prostitutie. Sa le serveasca masa pe banci in parc si fac economie cu sediul localului.

  2. Noaptea mintii
    Ca in celebra reclama post-revolutie
    ,,A innebunit lupul ! ”
    Traim in Europa civilizata a mileniului III sau in Evul Mediu intunecat la propriu ?

  3. Incep sa se obisnuiasca cu viata in pestera..evul mediu Fred si Barney care umblau cu masinile alea cu roti de piatra
    YABADABADOOOooooooo

  4. Ce prosti ca accepta asta. Sunt ca aia de se laudau ca stau in casa ca le pasa, care se pozau cu perna, ce frumos, comfy. Asa si astia. Noi nu o sa acceptam asa ceva

  5. La un salariu mediu în jurul a 2600 €/lună, atât cât se plătește în Belgia, este o plăcere să cinezi la lumina lumânărilor din restaurante.
    Mai dramatic este să fii sărac și orbit de lumina din locuințele proprietăți personale din România.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger