AcasăȘTIRI EXTERNENu, pandemia Covid-19 nu s-a terminat în SUA. Experții contrazic declarațiile lui...

Nu, pandemia Covid-19 nu s-a terminat în SUA. Experții contrazic declarațiile lui Joe Biden

joe bidenJoe Biden a primit fonduri de un lobbyist de top din Rusia pentru Nord Stream 2

Mai mult de 32% dintre americani ar trebui să poarte măști atunci când se află în spații publice sau să ia în considerare această măsură în funcție de riscul lor de Covid-19 sever, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor, CDC.

Acest procent a scăzut considerabil față de aproximativ două luni în urmă, când 87% dintre americani locuiau în comitate considerate ca având un nivel comunitar ridicat sau mediu de Covid-19, potrivit datelor CDC.

Pentru Biden, pandemia s-a încheiat

Potrivit agenției, persoanele care locuiesc în aceste zone ar trebui să ia în considerare măsuri de atenuare pentru a se proteja pe ei înșiși și pe alții, cum ar fi portul măștii. Procentul este în scădere de câteva săptămâni, pe măsură ce cazurile de coronavirus, decese și spitalizări scad.

Cazurile de coronavirus din SUA au scăzut de la cel mai recent vârf atins în iulie, de 130.000 de noi infecții în medie în fiecare zi. Acum, SUA înregistrează în medie mai puțin de 55.000 de cazuri noi în fiecare zi, potrivit datelor CDC. Cu toate acestea, nivelurile de transmitere a Covid-19 rămân ridicate în cea mai mare parte a țării, scrie U.S.News.

Decesele au scăzut ușor, dar rămân ridicate la aproape 350 pe zi. Aceasta este în scădere față de 500 pe zi în august. Dar tot echivalează cu aproape 2.500 de decese pe săptămână – un număr care experții sunt de acord că este prea mare.

De fapt, numărul de decese cauzate de Covid-19 care încă se înregistrează a fost un punct de suspensie pentru mulți dintre cei care au criticat remarcile președintelui Joe Biden, care a declarat că „pandemia s-a încheiat”.

Anthony Fauci, expertul prezidențial în boli infecțioase, a declarat săptămâna aceasta că numărul de decese „nu este un număr acceptabil în ceea ce mă privește, trebuie să îl reducem mult, mult mai jos”.

Dar oficialii administrației Biden au evitat întrebările referitoare la faptul că declarația președintelui a fost incorectă, menționând în schimb că SUA se află într-o fază diferită.

„La briefingurile noastre cu presa din ultimele două săptămâni, am spus că pandemia nu s-a terminat, dar sfârșitul este la orizont”, a declarat joi directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

author avatar
Tudor Borcea
434 afisari

12 COMENTARII

  1. Fauci zice ca ar mai vrea niste banuti si insista ca e pandemie.”Azi o vedem…si nu e’ !

    • E bine măcar pentru faptul că gripa a fost în sfârșit eradicată. Cu ani în urmă eram toți panicați că vine valul de gripă. Acum gripa refuză să apară. Un succes rotund al sataniștilor „experți în covidul” care nu se vede nici la microscopul electronic cel mai performant dar care are „secvența ADN” descifrată și afișată ca să o înțeleagă tot prostul. Și care covid este oprit de masca chirurgicală de care nu poate trece nicicum pentru că e prea deasă țesătura. Știință mare, ce să mai vorbim. Mă gândesc că covidul ăsta ar putea fi „pescuit” cu un năvod mare făcut din mai multe mii de măști chirurgicale și apoi vândut la tarabă în piață. Dar numai ukrainienilor și rușilor că acolo nu se mai vorbește de covid pentru că el dispare acolo unde e război.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger