AcasăOldGeoana sa fii, noroc sa ai

Geoana sa fii, noroc sa ai

Ca PSD da in clocot, nu mai este un secret pentru nimeni. Dubios lucru insa, viltoarea din partid il ocoleste taman pe Mircea Geoana – si asta in conditiile in care presedintele partidului este cel care plateste de fiecare data oalele electorale sparte. Total atipici, pesedistii de marca sustin in schimb ca nu inlocuirea lui Geoana ar fi prioritatea momentului, ci un “proiect” care sa propulseze PSD in top la alegerile din 2012.

*Desi vrea, PSD nu prea poate sa-l “ciuruiasca”*

Fie vladica sau opinca in partid, mai tot pesedistul i-ar bea singele lui Mircea Geoana, liderul care i-a condus, frumos incolonati, direct in opozitie. Acest deziderat social-democrat post-electoral se impiedica insa de trei lucruri.
Primul: Mircea Geoana a ramas singurul pesedist cu “fonctie”. Adica este, si se poate mentine, daca partidul nu-si baga coada, presedintele Senatului. Al doilea: “baronii” locali ale caror blazoane sint impodobite cu trei trandafiri s-au dedulcit, in ultimii 4-5 ani, la totala libertate pe care Geoana le-a lasat-o in schimbul acceptarii lui ca sef al partidului. Ultimul motiv: spre norocul aceluiasi Geoana, partidul este scindat intre mai multe grupuri – fiecare dornic sa acapareze puterea, dar niciuna dintre tabere nu dispune de vreun candidat puternic.
Altfel spus, presedintele pesedist Geoana nu prea are contracandidati.

*Iliescu vrea conducere “la comun”*

Ca asa stau din pacate lucrurile s-au dumirit, se pare, si actualii sai supusi din PSD care, dupa ce si-au inghitit amarul prilejuit de rezultatul prezidentialelor, au facut ciocu’ mai mic si pedaleaza acum de zor pe necesitatea reorganizarii, restructurarii, modernizarii si reformarii – termeni specifici binecunoscutei gargare politice. Buna sa ascunda adevaratele intentii, gargara cu pricina dovedeste insa lipsa oricarei solutii. Ca este asa reiese si din pozitia adoptata de Ion Iliescu. Voce inca importanta in partid, Iliescu evita sa sufle vreo vorba rea despre Geoana si se multumeste doar sa pledeze in favoarea numirii in fruntea partidului a unei “echipe de oameni care sa aiba autoritatea necesara, morala si politica de a conduce”. Ca sa mascheze penuria de cadre “superioare”, presedintele de onoare al PSD sustine ca, acum, “figura unui lider nu mai e foarte importanta”, o echipa de conducere reprezentind o idee mult mai potrivita.

*Geoana innegrit de soare, partidul de suparare*

In timp ce unii din partid se dau de ceasul mortii sa-l matraseasca, iar altii se gindesc cum sa mai profite un pic de pe urma functiei detinute de Geoana in Senat, presedintele de-o noapte al României si-a spalat amaraciunile electorale peste Ocean. Mult mai generos cu Geoana decit conationalii lui, soarele american a topit frustrarile liderului PSD. Rezultatul: un Mircea Geoana bronzat si relaxat a aterizat de doua zile in zgribulita Românie. De fapt, nu numai soarele, ci si restul astrelor par sa opinteasca la destinul liderului PSD. Ba chiar se poate spune ca porecla data pe vremuri de Ion Iliescu si-a demonstrat cu adevarat valabilitatea. Iliescu l-a facut prostanac pe Geoana, batrinii spun “prost sa fii, noroc sa ai”. Si, dupa cum se vede, Mircea Geoana are bafta cu carul. Sa pierzi toate alegerile si sa fii tratat cu manusi de partid, chiar inseamna ca ai noroc cit regele prostanacilor!

_P.S: Bronzul l-ar fi ajutat pe Geoana inainte de alegeri.
Ar fi fost negru si invingator ca Obama._

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
56 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger