AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Incredibil, Rusia anunță că România va fi implicată în...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Incredibil, Rusia anunță că România va fi implicată în împărțirea Ucrainei! Ce teritorii ne revin

Cum va fi împărțită Ucraina la sfârșitul războiului? Expert militar: „Există deja o hartă a diviziunii” / Ce teritoriu îi revine României

Războiul din Ucraina e în plină desfășurare, dar planul de împărțire a teritoriilor a fost făcut de ceva vreme. Potrivit unui expert militar rus, doar Kievul și regiunile din apropiere vor rămâne Ucrainei.

Nu este pentru prima dată când Kremlinul lansează astfel de informații, dar până acum România nu a fost implicată în scenariile rușilor.

Ucraina, împărțită! Vestul, controlat de Polonia

Yuri Knutov, ofițer rus de intelligence militar, susține că regiunile de la Harkov până la Transnistria vor deveni rusești, iar vestul Ucrainei va fi împărțit între Polonia, Ungaria și România.

Ucraina de Vest nu a fost și nu va fi niciodată pro-rusă. Vestul ucrainei va fi împărțit între polonia, ungaria și românia! – Yuri Knutov

„Stabilirea controlului de către Polonia va duce la conflicte între polonezi și ucraineni. Și nu ar trebui să ne amestecăm”, mai spune expertul militar.

Knutov a menționat că Rusia nu are autoritatea și instrumentele care să împiedice Polonia să stabilească controlul asupra teritoriilor ucrainene de vest. Și acolo se vor alătura Ungaria și România, consideră oficialul rus, citat de military.pravda.ru.

Ucraina va plăti un preț uriaș

Mai devreme sau mai târziu, războiul din Ucraina va lua sfârșit. În ce condiții, e destul de greu de anticipat, dar experții cred că prețul va fi extrem de ridicat pentru Ucraina.

Președintele rus a început invazia Ucrainei în condițiile în care Crimeea fusese deja anexată, iar enclavele Lugansk și Donețk își proclamaseră independența față de Kiev. De când a început invazia, forțele lui Putin au asediat, dar nu au luat capitala Kiev, au pus în schimb mâna pe Meritopol, Mariupol și Herson. De asemenea, și-au extins teritoriile controlate de ruși în Donețk, Lugansk și Crimeea, teritorii asupra cărora avea controlul de la începutul invaziei sale.

author avatar
Andreea Vlad
3.696 afisari

24 COMENTARII

  1. Lăsând la o parte comicul știrii, presupunând fie și pentru o secundă că ar fi reală și nu o lăbuță sau o dudă, ar fi culmea culmii culmilor!
    Vă dați seama? Rusia să ne dea ÎNAPOI teritorii pe care România le-a cedat DE BUNĂVOIE ȘI NESILITĂ DE NIMENI unei Ucraine care a făcut tot posibilul pentru a-și bate joc de comunitatea de români…? Și de ce? În compensație, poate, pentru Insula Șerpilor? Pentru controlul Mării Negre? Sau pentru a crea o animozitate între ceea ce va rămâne din Ucraina și statele cu care se învecinează? Simpla menționare a unei ipotetice „retrocedări” ar inflama o grămadă de lume. Cine-ar profita de asta? Cum s-ar schimba relația România-Rusia? Cum s-ar raporta la asta Olanda, să zicem, care e cu ochii pe portul Constanța ca pe butelie, ca să nu mai vorbim de UE în ansamblul ei sau chiar de SUA?
    Și hai să zicem că s-ar întâmpla. Ce-ar face România? Și-ar pune fustele-n cap și-ar lua-o la goană ca fugărită de lupi pentru că, de fapt, teritoriile alea frig ca dracu’? Cum mama naibii să integrezi atâta amar de teren, când o simplă (?) unificare cu Rep. Moldova ar aduce România din rahat pân’ la buză, în rahat pân’ la frunte?
    Ăsta da poker cu echilibrul geopolitic în zonă! Să mori de râs, nu alta!

    • Daca nu era Stalin Transilvania nu era la Romania. Churchil s-a opus cu cruzime si vehementa. Rusia lupta ptr adevar istoric. Ucraina e un stat care a furat si insusit teritorii ale altor state.Granita Romaniei pe vremea lui Stefan Cel Mare era cu Polonia.
      Istoria in Europa nu trebuie facuta de state fara istorie,state care pana mai ieri nu erau si care confundau capitala Bucuresti cu Budapesta.
      Putin a spus-o la Bucuresti cu multi ani in urma.Cretini sunt cei care falsifica adevarul istoric de dragul linsului la fund,tradatorii de neam si facaturile de istorici platiti de altii.

      • Churchil a fost o papusa care a refuzat orice tentativa de pace cu Hitler. Durerea lui era ca situatia Transilvaniei e asemanatoare cu a Irlandei. Ba a Irlandei a fost si mai rea – ungurii n-au avut tupeul sa-i vanda pe romanii din Transilvania ca sclavi, asa cum i-au vandut britanicii pe irlandezi. Diferenta a fost ca Ungaria nu e Marea Britanie, iar romanii au ajuns de trei ori cu trupele in Budapesta.

    • Aia care au cedat teritorii de buna voie și nesilit de nimeni, sunt antiromâni trădători și sluji ale ONG-uri sorosit, o globaliste, asa cum sunt tot mai mulți troli neomarxisti, care lung în dos globalismul satanic

    • Ne dam cu rusii si ne luam teritoriile inapoi. Exact asa cum ni le-a luat stalin si le-a dat ucrainei. Probleme?

  2. Scenariul este total nerealist,rusii nu au cum sa ia asemenea decizii pentru ca e un conflict militar inca neincheiat.
    Articolul e total paralel cu realitatea

    • Dacă rușii nu se pun de-a curmezișul putem bate palma azi. Cat ne ia sa declarăm Romania neutră?

  3. Eu nu cred ca este atit de neverosimil. Intotdeauna am considerat ca acest razboi are si o componenta de reglare a unor polite mai vechi intre Moscova si UE, cauzate de impartirile delirante de teritorii trasate de Stalin dupa razboi. Ucraina este un stat artificial. Puterile din jur nu au nici un motiv sa nu pofteasca la teritoriu si sa nu-si imparta pizza cum le convine. Eu consider ca Germania este cea care va profita de extinderea spre est a UE, pe care o controleaza, chiar daca teritoriile vor reveni altor membri UE.
    Daca isi recupereaza Gerrmania teritoriile dintre Oder si Neisse? E greu de spus acum.
    Cert este ca se vrea dizolvarea Ucrainei si impartirea ei teritoriala, intre UE si Rusia. Nu cred ca Ucraina va castiga acest razboi, cu toate armele aduse din SUA.

    • Bineînțeles că nu-l va câștiga. De fapt, nici n-are ce să câștige, pentru că ăsta nu e război, ci o „reașezare” a lucrurilor. Ucraina va dispărea ca stat sau, cel mult, va exista ca un soi de enclavă-tampon și oricum o dai, tot prost va ieși. Și, că veni vorba, Zelenski va fi omorât sau „dispărut”, și-abia aștept momentul ăla. 🙂

      Ideea cu Germania e din aia care-ți dă fiori pe șira spinării… Mă-ntreb cum ar face polonezii în situația asta? 🙂 🙂
      Mergând puțin mai departe, hai să delirăm umpic: România primește înapoi teritoriile cedate de bunăvoie, dar în ce calitate le primește, în cea de stat independent sau de protektorat (al cui, al Germaniei? al Rusiei?) Nimeni din UE, nici chiar cel mai cretin politician, nu-și dorește o Românie puternică, ar fi dezastru pentru ei. Cu ieșire spre Orientul Mijlociu și Asia prin canalul Suez, România ar face legea în tot ce-nseamnă transporturi maritime în zonă. Până una-alta, să aduci din UE mărfuri pe rutier sau pe calea ferată până la Constanța, unde să le-ncarci pe vapor, ar ieși mult mai ieftin decât să pleci cu ele din Rotterdam sau Hamburg și să ocolești tot amarul ăla de drum, nu? Și vorbim aici doar de transporturile maritime. Plus canalul Dunăre-Marea Neagră, exploatat cum trebuie, cu taxe și tot tacâmul, i-ar cam băga în cofă pe mulți. Dar na… de unde-atâta voință?
      Ce speculații se pot face… te doare mintea.

      • Nu te pricepi la navigatie scuza-ma ca iti spun.Canalul Dunare-MNeagra e o utopie nu e suficient pentru navele de transport.
        Romania sta rau cu calea ferata,autostrazile iar portul Constanta e cam izolat din cauza asta.Si problemele sunt acum globale nu numai locale

        • Nu mă pricep, adevărat. Dar ia sa ne imaginăm ca S-AR FACE autostrăzile, s-ar eficientiza canalul pentru șlepurile si barjele cu marfă… utopie, așa e.

        • Adevărat cucuvea…. Romania are know how pentru tot ceea este necesar. O sa ne coste mai mult din cauza imbecililor din guvern care au demolat, au vândut si au dat afară din țară oamenii muncitori specializați. Pariez pe ce vreți ca la anunțul unui astfel de proiect o sa avem probleme la granița. Dacă mai și punem la poartă gașca asta de trădători care conduce România proiectul va fi gata intr-un timp record.

    • Barbete, absolut dar absolut de acord! Problema este că amerlocii pierd cozonacu’ ăla bun cu resursele din estul artificialului stat Ucraina, resurse pe care le vizează și Rusia, că d-aia îi tot demolează !

  4. ” vestul Ucrainei va fi împărțit între Polonia, Ungaria și România.”
    -sa nu ne aruncam din prima,
    au uitat de Slovacia…….
    (doar nu schimbam „vecin” ukran pe „vecin” baonghen)

  5. Propagandă pentru a mai câștiga ceva imagine (evident pentru nostalgici fără calități oficiale).

  6. Ori propaganda pentru a castiga influenta, aliati. SUA nu va castiga in Ucraina, si pe langa dezastrul de politica pe care il fac propaganda rusa poate deveni o realitate. Este tot mai evident ca e mult mai rentabil dar si mai sigur sa fii aliat cu rusii nu cu americanii

  7. Cred ca se ajunge la o imparteala a Ucrainei. Intrebare , Avem politicieni sa mearga la masa tratativelor sau alti constantinest sau nastasesti sa mai dea ceva

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger