AcasăCORONAVIRUSMorții Covid nu mai sunt contagioși. Liber și la autopsii

Morții Covid nu mai sunt contagioși. Liber și la autopsii

Ministerul Sănătății a stabilit că decedații Covid nu mai sunt periculoși

La doi ani și aproape o lună de la decretarea pandemiei și a stării de urgență, Ministerul Sănătății a decis să abroge Ordinul privind protocolul deceselor Covid. Anularea protocolului înseamnă că morții Covid nu vor mai fi tratați ca ciumați sau leproși, că nu vor mai fi înmormântați în saci și că familiile își vor putea lua rămas bun așa cum se cuvine. Totodată, autopsiile vor fi permise din nou, astfel că se vor putea afla adevăratele cauze ale deceselor.

Protocolul specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus, pe care Ministerul Sănătății, deși târziu, a avut decența să-l abroge, te aruncă, recitindu-l, într-o incursiune retrospectivă a traumelor cumplite trăite de rudele celor declarați morți Covid. Modul inuman în care au fost tratați decedații Covid, din exces de zel, de frică sau pur și simplu din prostie, a lăsat o pată neagră permanentă pe întregul sistem medical românesc. Abrogarea ordinului absurd înseamnă însă multe schimbări nu numai în spitale, ci și în modul de a privi acest virus.

Practic, Ministerul Sănătății a certifcat faptul că morții Covid nu mai sunt contagioși, iar toate măsurile exagerate de precauție nu vor mai trebui luate. Astfel, reapare obligativitatea autopsiei pentru toți cei decedați în spital, iar greșelile medicale sau neglijențele criminale nu vor mai putea fi acoperite. Totodată, persoanele bolnave de Covid izolate la domiciliu care au decedat nu vor mai putea fi declarate automat decese Covid, ci medicii legiști vor fi nevoiți să determine cauza morții. În spitale, pacienții Covid nu vor mai fi însemnați cu brățări de identificare și nici nu vor mai fi făcute fotocopii după documentele. Asistența religioasă va putea fi oferită, de acum încolo, tuturor bolnavilor infectați cu SARS-Cov-2, indiferent de gravitatea bolii, iar prezența preoților nu va mai fi limitată la o singură vizită, cu o durată de 15 minute.

Dispar sacii închiși ermetic

Anularea protocolului de deces Covid va însemna că orice decedat infectat va putea fi îmbălsămat, iar sacii impermeabili dubli, închiși ermetic cu fermoare, vor dispărea. Dispar și produsele biocide pulverizate pe decedați și pe sacii în care aceștia erau băgați și dispar, de asemenea, și obligațiile de sigilare a sicrielor. Combinezoanele nu vor mai fi necesare, deși s-a renunțat de mult timp la acestea, medicii și asistentele purtând măști de protecție, de cele mai multe ori, simple, și nu FPP2.

Nici numărul membrilor de familie care puteau vedea decedatul nu va mai fi limitat la două persoane, iar priveghiul va fi, în sfârșit, permis. ”Reprezentantul legal al decedatului are dreptul să facă fotografii în momentul în care parcurge procedura de identificare a decedatului. Familia/Reprezentantul legal sau reprezentanţii administraţiei publice locale (pentru cazurile sociale) vor pune la dispoziţie îmbrăcămintea decedatului şi sicriul în care se aşază decedatul. Din acest moment şi până la înhumare/incinerare sicriul va rămâne închis, fiind interzisă orice acţiune de deschidere a acestuia”, se arăta în ordinul abrogat.

Pacientul Covid, tratat ca un pacient obișnuit

Odată cu dispariția protocolului deceselor Covid, se schimbă și regulile de vizitare a bolnavilor infectați cu SARS-Cov-2. Astfel, accesul rudelor va fi permis în intervalul obișnuit de vizite din unitățile sanitare și nu numai în cazul bolnavilor aflați în stare critică. Până la abrogarea actului normativ, vizitele erau permise unui singur membru al familiei, o singură dată, timp de 15 minute, cu echipament individual de protecție și doar dacă pacientul prezenta simptome severe de boală.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.311 afisari

8 COMENTARII

  1. Gata s-a terminat comedia
    S-a terminat covidul ,instant dintr-un foc
    Arafat ,Gheorghita ,si-au terminat prostia
    Si-au terminat numarul si bataia de joc!

    Se zice ca sunt ,,doctori” au studiat boli
    Dar capul le este plin de gunoi de soboli !
    Atata lume intr-un hal fara hal
    Lasata sa moara la porti de spital

    Atat a stiut partidul lepros
    Sa fure intens, pe bolnavi ei i-au scos
    Din schema si fara pastile-i tinau
    Ca tare mult pe ei ‘i incurcau!

    Ei faceau achizitii de vaccin ,milioane
    Iar banii intrau in conturi babane
    Acum domnul Catzu e tare bogat
    De pe urma vaccinurilor si contu-i umflat

  2. Sarsianu își vede de treaba.Azi au fost.inregistrati 1400 de cazuri de românași sarsienizati .

  3. Acum la puscarie cu cei care si au batut joc de semeni, doctori care si au aruncat la cos deontologia ca ei stiau multe dar au mintit pt beneficii niste tradatori ca si politistii.Astia sunt care au ajutat dementii omenirii sa faca cea mai mare minciuna mondiala si expetiment uman bun de nuremberg2!!!

  4. Dna Marcu nu ii lasati; in continuare ca sa intri in spital trebuie sa faci test/vaxxin si sa porti masca -> DEMASCATI ABUZURILE !!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger