AcasăȘTIRI EXTERNEPoliția din Ottawa i-a ARESTAT pe LIDERII protestului CONVOIUL LIBERTĂȚII! Capitala Canadei,...

Poliția din Ottawa i-a ARESTAT pe LIDERII protestului CONVOIUL LIBERTĂȚII! Capitala Canadei, asediată! FOTO&VIDEO

„Convoiul libertății. Poliția din Ottawa i-a arestat pe liderii mișcării. Capitala Canadei, asediată de forțele de ordine (VIDEO)

Poliția canadiană a făcut joi, 17 februarie, la orele serii, primele arestări țintite în rândul liderilor „Convoiului libertății”, mișcarea împotriva măsurilor sanitare care blochează străzile din Ottawa de aproape trei săptămâni.

„Dacă vreți să plecați, acum este momentul”, le-a spus protestatarilor șeful interimar al poliției din Ottawa, Steve Bell. El a avertizat că acest weekend va fi „mult diferit de ultimele trei”.

Expulzarea „manifestanților ilegali”

La orele serii, poliția a efectuat primele arestări: Tamara Lich, una dintre organizatorii așa-zisului „Convoi al libertății”, a fost încătușată și urcată într-o mașină a forțelor de ordine.

Anterior, un alt lider al mișcării, Chris Barber, fusese arestat.

 

 

Pentru prima dată de la începutul mișcării, forțele de poliția s-au poziționat în masă, joi, pe străzile din Ottawa în fața protestatarilor și a sutelor de camioane care blochează străzile. „Suntem gata să acționăm pentru a expulza manifestanții ilegali de pe străzile noastre”, a explicat Steve Bell, vorbind despre o intervenție „iminentă”.

Un perimetru de securitate a fost ridicat în jurul centrului orașului și aproximativ o sută de baraje rutiere sunt folosite pentru a controla intrarea în zonă, scrie France 24.

Conturile protestatarilor au fost înghețate

La câțiva metri distanță, premierul Justin Trudeau a estimat joi dimineață că acest protest nu mai este „pașnic”, în cadrul unei dezbateri istorice în Camera Comunelor privind punerea în aplicare a legii măsurilor de urgență, prevedere excepțională invocată luni pentru a doua oară în istoria pe timp de pace a Canadei.

„Obiectivul tuturor măsurilor, inclusiv al măsurilor financiare prevăzute de Legea privind situațiile de urgență, este de a face față amenințării actuale și de a aduce situația sub control deplin”, a spus Trudeau.

Într-o scrisoare adresată premierilor provinciilor miercuri seara, el a considerat că protestele „amenință democrația” și subminează „reputația Canadei în străinătate”.

„Conturile bancare ale persoanelor fizice și companiilor” legate de blocarea străzilor din Ottawa au fost înghețate, a declarat ministrul Finanțelor și vicepremierul Chrystia Freeland într-o conferință de presă.

Manifestanții, hotărâți să rămână „până la final”, primiseră miercuri un ultimatum de la poliție, care a venit printre camioane pentru a distribui pliante care-i avertizau să părăsească zona.

Calificând situația „precară”, ministrul Securității Publice, Marco Mendicino, a spus că „blocările ilegale ale frontierei” au costat economia canadiană miliarde de dolari.

author avatar
Tudor Borcea
1.189 afisari

2 COMENTARII

  1. Exista si o alta versiune a evenimentelor care au loc acum in Canada. Una in care conducerea pe care o stim noi din media de masa e pe cale sa fie inlocuita, in contextul in care Canada si restul lumii sunt curatate de paraziti in operatiunea globala cu numele de cod „WW3”. Canada are deja o noua conducere iar capul statului este regina Romana Didulo, o urmasa a dinastiei filipineze care avea in stapanire zona Canadei de azi si a carei putere a fost uzurpata de stramosii celor care au impus dictatura medicalo-militara in Canada, in frunte cu Trudeau, un fiu nelegitim al lui Fidel Castro.

    Canada e sub Lege Martiala inca din 5 februarie 2022, din ordinul reginei Romana, care pe situl ei oficial si pe canalul ei de Telegram a declarat ca din acel moment trebuie ridicate toate restrictiile plandemice din Canada si miscarea camionagiilor nu mai are nici un sens iar in cazul in care continua inseamna ca e folosita in scopuri politice de impostorii pe care ii stim deja, pana in momentul neutralizarii lor totale.

    Care e de fapt adevarul? Ramane sa il descoperim fiecare dintre noi.

  2. Nici unul din cei numiți în articol nu este camionagiu. Aceștia au fost infiltrați, nereușit, nu reprezintă pe nimeni. Răscoala nu are căpetenie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger