Ca orice produs alimentar, si cafeaua este de preferat sa se consume prospata. Oxigenul, caldura, lumina si umezeala sint principalii factori care duc la pierderea calitatii cafelei. Pentru a pastra prospetimea cafelei, aceasta trebuie tinuta intr-un recipient, opac, inchis ermetic si la temperatura camerei. Nu este indicat, in cazul cafelei folosite zilnic, pastrarea acesteia in frigider sau congelator, intrucit aerul cald patruns in recipient la fiecare utilizare condenseaza. Cafeaua boabe se pastreaza proaspata mai mult timp decit cea macinata, deoarece suprafata de contact cu oxigenul este mult mai mica. De aceea pentru rezultate cit mai bune cafeaua trebuie macinata inainte de utilizare.
Scris de Ziarul National
Prospetimea cafelei
Ultimele știri
VIDEO. Încă un jaf ca-n filme în Franța! Rafinărie de aur din Lyon, ținta unui atac cu explozibili/Şase suspecţi, arestaţi
Încă un jaf după un scenariu desprins parcă din filmele de acțiune a avut loc în Franța, de această dată ținta nefiind un muzeu...
Nu suntem singurii! SUA vor reduce efectivele militare din Bulgaria, Ungaria și Slovacia, după retragerea parțială din România
După ce s-a aflat despre decizia americanilor de a retrage o parte a militarilor staționați în țara noastră, veste care a iscat numeroase reacții...
 
