Ca orice produs alimentar, si cafeaua este de preferat sa se consume prospata. Oxigenul, caldura, lumina si umezeala sint principalii factori care duc la pierderea calitatii cafelei. Pentru a pastra prospetimea cafelei, aceasta trebuie tinuta intr-un recipient, opac, inchis ermetic si la temperatura camerei. Nu este indicat, in cazul cafelei folosite zilnic, pastrarea acesteia in frigider sau congelator, intrucit aerul cald patruns in recipient la fiecare utilizare condenseaza. Cafeaua boabe se pastreaza proaspata mai mult timp decit cea macinata, deoarece suprafata de contact cu oxigenul este mult mai mica. De aceea pentru rezultate cit mai bune cafeaua trebuie macinata inainte de utilizare.
Scris de Ziarul National
Prospetimea cafelei
Ultimele știri
Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
Unii în coloană pe Valea Prahovei, alții cu avionul de lux peste Atlantic. Ghinion, ne-a transmis Klaus Iohannis nu o dată, ultima oară chiar...