AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Bogații își evacuează animalele de companie cu avioane private

Covid-19. Bogații își evacuează animalele de companie cu avioane private

Covid-19. Bogații își evacuează animalele de companie cu avioane private

Confruntați cu politica „zero Covid-19” a Beijingului, care este foarte strictă cu animalele, bogații din Hong Kong sunt pregătiți pentru orice ca să-și exfiltreze animalele de companie.

În Hong Kong, de câteva săptămâni, mai multe avioane private au părăsit orașul, luând la bord altfel de pasageri.

22.000 de dolari zborul

Confruntați cu politica „zero Covid” a Chinei, care nu ezită să confiște și uneori să sacrifice animalele contaminate sau aparținând unor oameni contaminați, locuitorii bogați din Hong Kong – și nu lipsesc – cheltuiesc din belșug pentru a părăsi oașul împreună cu animalul preferat.

Iar pentru a realiza acest lucru, a devenit aproape obligatorie utilizarea aviației private. Politica sanitară chineză fiind extrem de strictă, îmbarcarea unui animal într-un zbor comercial a devenit aproape imposibilă

„Suntem copleșiți de solicitări de evacuare a animalelor de companie din Hong Kong”, a declarat Olga Radlynska, directorul companiei aeriene Top Stars.

În medie, este nevoie de „aproximativ 22.000 de dolari” pentru a părăsi zona în compania unei pisici, a unui câine sau a unei rozătoare, scrie Le Point.

Mii de animale ucise

Dar nimic nu este prea scump pentru cine vrea să salveze viața animalului de companie, iar amenințarea este reală. Astfel, pe 19 ianuarie, guvernul din Hong Kong a decis să sacrifice 2.000 de animale mici, între care hamsteri și iepuri.

O politică brutală care cu greu se justifică, notează cercetătoarea Vanessa Barrs, șefa departamentului veterinar la Universitatea din Hong Kong: din ianuarie 2020, „nu a existat nici un caz confirmat de transmitere a Covid-19 de la un animal domestic la om”.

De altfel, politica sanitară a Hong Kong-ului i-a determinat pe mulți locuitori să plece. În vara lui 2021, subliniază South China, aproape 90.000 de locuitori părăsiseră deja teritoriul, sătui de duritatea extremă a măsurilor locale. Un val de plecări care s-a amplificat în ultimele luni: din 2021, teritoriul Hong Kong a pierdut 1,2% din populație.

author avatar
Tudor Borcea
469 afisari

3 COMENTARII

  1. Doamne in ce lume trăim? Daca ne uitam la ce sa intamplat cu acest virus covid, observam ca toate măsurile din China le au pus in practica si restul omenirii, deci nu mai este mult sa va ia animalele de companie din casa

  2. Se fac niște preparate delicioase din ei . îi mănâncă cum munceam noi mieii .In anul 1979 eream deschizători de linie maritimă la Sanhai ni s-au pregătit anumite activități de vizite la atelierele de jad , gospodărie agricola ,activități sportive și la sfârșit o masă .Pe masa erau destule bunătăți ; alune, bere tinto și două feluri de costițe prăjite .Mi sa părut dubioase un fel din ele și l-am întrebat pe translator care e ham-ham ,discret mi le-a arătat ,am refuzat și am mîncat alune și băut berea asta că să fiu sigur că nu mănânc căței .

  3. Cam smecheri galbejitii astia cu ochi oblici, de isi permit sa se dea cu pluta cu animalele lor de 2 euroi cu zboruri private pe acolo !! Bai bogatanilor, in noua lume care va veni dupa marele razboi mondial, cel descris in Cartea Apocalipsei, numai si numai pe voi o sa va vanam, ca pe niste animale ce sunteti, asa ca aviz amatorilor, in curand se schimba foaia !! Ha ha ha 🙂 Bai, ipocritii astia deja fac pe ei, si inca nici nu a inceput marele razbel, o sa facem niste sclaveti seriosi din ei !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger