AcasăNewsAcces cu forţa în orice locuinţă sau sediu fără mandat. Cum vrea...

Acces cu forţa în orice locuinţă sau sediu fără mandat. Cum vrea MAI să întărească autoritatea polițiștilor și procurorilor

politiaAcces cu forţa în orice locuinţă sau sediu fără mandat. Cum vrea MAI să întărească autoritatea polițiștilor și procurorilor

Poliţiştii vor putea intra în locuinţe fără permisiunea persoanei sau vor avea acces la comunicații criptate, precum cele de pe Whatsapp. Aşa se arată într-un proiect de lege care le dă puteri sporite poliţiştilor.

Trei proiecte care practic întăresc autoritatea oamenilor legii se află pe masa guvernanților.

Primul este un proiect de lege iniţiat de Guvernul Cîţu şi trimis în Parlament pe ultima sută de metri înainte de moţiunea de cenzură respectiv, furnizorii de servicii de comunicații interpersonale trebuie să dea acces pentru interceptarea conversațiilor din toate mediile, acces la comunicații criptate, acces la toate resursele în vederea copierii datelor.

În ce condiții pot intra polițiștii în case fără mandat

Al doilea proiect care este făcut de MAI, dar trimis tot de Guvernul Cîţu în Parlament care oferă acces cu forţa în orice locuință/sediu de firmă fără mandat, când este căutată o persoană dispărută.

„Cred că mai tare decât asta este informația transmisă de către Poliţie că de fapt nu este o percheziție, ci o verificare. Intruziunea în viaţa românilor este din ce în ce mai bogată.(…) Este o dorinţă nestăvilită de a avea acces la tot.(…) Sunt convins că vom avea de a face cu mai multe abuzuri”, a spus avocatul Adrian Cuculis la Antena 3.

Iar al treilea proiect este al Guvernului Ciucă şi al noului ministru de Finanțe care prevede închisoare de la 1 la 5 ani pentru neplata impozitelor în termen de 60 de zile.

author avatar
Andreea Vlad
2.189 afisari

5 COMENTARII

  1. Catu nu trebuie el primul verificat toxicologic cum zic multi si sa vedem daca e apt sa faca legi si dupa sa se mai vada!!! El a fost ilegitim ca penal si ei eu slogsnul fara penali in functiu publice.

  2. Tovarășul Câciu este mason declarat. Cum să lași oamenii fără proprietăți îndeplinind astfel programul măreței resetări? Îi lași fără venituri suficiente scumpind tot ca să nu le ajungă banii nici de mâncare, le îngheți salariile și pensiile, îi bagi la închisoare pentru că nu au plătit impozitele și cât sunt acolo dai casele lor unor „entități mai dinamice” (așa le numea Kaka Schwab). Nu vom avea nimic dar vom fi fericiți cu Câciu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger