AcasăCORONAVIRUSUndă verde pentru un nou medicament pentru tratarea Covid-19. Este eficient și...

Undă verde pentru un nou medicament pentru tratarea Covid-19. Este eficient și împotriva variantei Omicron

omicronUndă verde pentru un nou medicament pentru tratarea Covid-19. Este eficient și împotriva variantei Omicron

Varianta de coronavirus Omicron s-a răspândit acum în peste 20 de țări, inclusiv Olanda și SUA. Suspiciuni există și în România.

Omicron – cunoscut și ca B. 1.1.529 – este o tulpină de coronavirus cu un număr neobișnuit de mare de mutații. A fost detectat pentru prima dată în Africa de Sud săptămâna trecută, iar de atunci a fost detectat în Olanda și Nigeria.

Severitatea amenințării reprezentate de Omicron este încă necunoscută. Dr. Anthony Fauci a spus că oamenii de știință au nevoie de două săptămâni pentru a evalua pericolul potențial al variantei, deoarece a avertizat că țara s-ar putea confrunta cu un „al cincilea val” de infecții, potrivit thenationalnews.com.

Tratamentul anti-COVID-19 este produs de GSK

Un medicament care funcționează împotriva variantei Omicron Covid-19, potrivit producătorilor, a fost aprobat pentru utilizare de către autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie.

S-a descoperit că tratamentul cu Xevudy (sotrovimab) reduce internarea în spital și decesul cu 79% la cei considerați a fi cel mai expuși riscului de îmbolnăvire. Guvernul Regatului Unit a comandat aproximativ 100.000 de doze de anticorpi monoclonali, care se administrează prin perfuzie intravenoasă timp de 30 de minute.

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate a aprobat medicamentul pentru persoanele cu formă ușoară de Covid-19 până la moderat, care prezintă un risc ridicat de a dezvolta o boală severă.

Este al doilea medicament anti covid aprobat în Marea Britanie

Tratamentul a arătat o eficacitate ridicată în faza a treia a studiile care vizează varianta Delta a coronavirusului. GlaxoSmithKline și Vir Biotechnology, co-dezvoltatorii terapiei au spus că datele preclinice arată că „își păstrează activitatea împotriva mutațiilor cheie ale noii variante Omicron Sars-CoV-2”.

Sotrovimab este cel de-al doilea tratament împotriva coronavirusului aprobat în decurs de o lună în Regatul Unit, după Molnupiravir, comprimatele anti-COVID-19 produse de laboratorul american Merck, care au primit autorizaţie la începutul lui noiembrie.

author avatar
Andreea Vlad
321 afisari

2 COMENTARII

  1. Noi trebuie să băgăm la cap un lucru: tot ce ne oferă Big Pharma este bun. De aceea și trebuie să semnăm că noi suntem de vină în cazul când ceva nu merge bine
    SCURT! CE-I AȘA GREU DE PRICEPUT!?

  2. Este o coincidenta ca noul medicament ar fi eficace impotriva lui un micron, sau…..?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger