AcasăȘTIRI EXTERNEAlegeri Bulgaria: Noua formaţiune anti-corupţie, pe primul loc. Ce scor a obținut...

Alegeri Bulgaria: Noua formaţiune anti-corupţie, pe primul loc. Ce scor a obținut partidul lui Boiko Borisov

bulgariaAlegeri Bulgaria: Noua formaţiune anti-corupţie, pe primul loc. Ce scor a obținut partidul lui Boiko Borisov

O nouă mişcare anti-corupţie, lansată de doi oameni în luna septembrie, a câştigat duminică, 14 noiembrie, în Bulgaria cea de-a treia rundă de alegeri legislative în decurs de un an.

„Continuăm Schimbarea” a înregistrat un scor surpriză – de 26% din voturi, potrivit celor mai recente date – depășind partidul conservator GERB al fostului premier Boiko Borisov (23%), iniţial anunţat pe primul loc. Rezultatele parţiale oficiale vor fi publicate în cursul zilei de luni, potrivit Hotnews.

Kiril Petkov şi Asen Vasilev și-au lansat în septembrie partidul. „Bulgaria porneşte pe un drum nou”, şi-a exprimat satisfacţia Kiril Petkov, care a apărut zâmbitor în faţa fotoreporterilor şi camerelor de televiziune. „Vom face tot ce ne stă în putere pentru a dota ţara cu un guvern normal”, a adăugat el.

Alegeri duble în Bulgaria

Bulgaria a organizat alegeri parlamentare pe 4 aprilie și pe 11 iulie, dar niciun partid din legislativul divizat nu a reușit să formeze o coaliție majoritară necesară pentru a forma un cabinet. Adunarea Națională a Bulgariei a decis pe 2 septembrie ca următoarele alegeri prezidențiale ale țării să aibă loc pe 14 noiembrie.

Bulgarii au fost chemaţi duminică să aleagă şi preşedintele ţării. Rumen Radev, candidat la propria succesiune, s-a clasat pe primul loc în urma primului tur, cu peste 49% din voturi, comparativ cu 24% câte a întrunit cel mai apropiat contracandidat al său, rectorul Universităţii din Sofia, Anastas Gerdjikov, susţinut de GERB.

Prezența la vot a fost foarte scăzută. Numeroşi bulgari nici nu s-au deplasat la urne: prezenţa la vot a fost estimată la aproximativ 40%.

author avatar
Andreea Vlad
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger