AcasăSOCIALEmoționant! Un pensionar de 90 de ani din Capitală și-a donat economiile!...

Emoționant! Un pensionar de 90 de ani din Capitală și-a donat economiile! Anunțul celor de la Salvați Copiii

sursa foto: facebook.com/SalvatiCopiiiRomania

Într-o perioadă încărcată de stres, în care se vorbește frecvent despre noul coronavirus, despre restricții, dar și despre lupta pe care o duc în spitale pacienții și cadrele medicale care îngrijesc persoane infectate cu COVID-19, un anunț cu totul impresionant vine să dea o speranță în plus celor care cred în bunătatea oamenilor, cu atât mai mult a celor care se implică în acțiuni de binefacere.

E cazul unui bărbat din Capitală, ajuns la venerabila vârstă de 90 de ani, care a ales să facă un gest cu totul deosebit. Despre care s-a aflat în această a doua zi a săptămânii, una de mare sărbătoare pentru credincioșii ortodocși, cea în care este celebrat Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

„Cu adevărat impresionant! La 90 de ani, un pensionar din București a ales să doneze toate economiile sale, în valoare de 100.000 de lei, pentru programul de combatere a mortalității infantile!”, au transmis reprezentanții organizației Salvați Copiii România, via Facebook.

Sistem specializat, în dotarea Maternității Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu

Deja s-a ales o alocare a acestor fonduri provenite din donația venită de la pensionarul din Capitală – către un sistem necesar monitorizării activității cerebrale a nou-născuților. Aparatura va fi folosită într-o maternitate sibiană.

„În numele bebelușilor veniți pe lume la Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu, vă mulțumim domnule Ioan Muțiu! Cu ajutorul dumneavoastră, Salvați Copiii România a dotat unitatea cu un sistem ICU Monitor tip NicOne V32, cu 8 canale, necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a micilor pacienți, ceea ce va face diferența, mai ales în cazul celor născuți înainte de termen”, precizează aceeași sursă.

Gabriela Alexandrescu: Este o lecție de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital!

Până ca episodul să ajungă cunoscut opiniei publice, gestul pensionarului a generat o puternică impresie și la vârful cunoscutei organizații care se implică în campanii şi programe îndreptate în sprijinul copiilor.

Într-un context social complicat, în care presiunea asupra sistemului medical este uriașă, gestul de empatie fără precedent al acestui binefăcător, domnul Muțiu, nu poate fi decât contagios. Îi suntem recunoscători, este o lecție de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital!”, a transmis Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, în mesajul postat pe pagina de socializare a acestei organizații.

171 afisari

1 COMENTARIU

  1. Frumos gest,da Plăvanu n-ar putea să doneze și el o casă, două ,sau echivalentul unui zbor cu jetul,ăla de 50 mii euroi ora.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger