AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisPoetul Iohannis și curvele

Poetul Iohannis și curvele

1. Sacii negri de la Spitalul Universitar nu i-au speriat pe români ca imaginile cu morții din Italia, prezentate în martie 2020. Mai sunt caraghioși măreți care spun că virusul „e doar o răceală.” În cuvinte simple, acceptate și de creștini și de atei, le transmit că nu e bine să provoci soarta. Încă n-am atins Everestul epidemic, dar românii au mereu soluții. După Everestul epidemic va urma Cosmosul epidemic.

2. Noi batem mereu recorduri și Recorder. E vorba despre acel site de „jurnalism independent” care trăiește sub sigla „Donați aici!” Și pentru că n-a vrut să strice acuratețea pe niște fraieri ca noi, Recorder a dublat multe sume legate de investițiile BOR. Dar parțial eclozații care au văzut filmul nu s-au supărat. Trotinetiștii ar fi în stare să dărâme și Bisericile în care au fost botezați fără acordul lor. Mă, copii, dacă tot încercați să faceți un ban, să vă învețe nenea o șmecherie! Ați auzit de Macedonski? Nu, fiindcă literatura a început, pentru voi, cu Mircea Cărtărescu. Macedonski a vrut să scoată o revistă și pe o pagină să treacă numele ultimilor morți din București, iar în dreptul lor să scrie „s-au tratat cu doctorii cutare și cutare”. Ca să nu-și vadă numele lângă pacienți, medicii ar fi trebuit să cotizeze.

3. PRO TV: „Azi au murit de Covid 561 de români. Pierderea lor echivalează cu prăbușirea a 32 de avioane.” Raportul e stupid nu doar pe fondul tragediei, ci și din punct de vedere aritmetic. Înseamnă că într-un avion zboară 17 – 18 oameni. Și-au cumpărat toți românii avioane particulare? Dacă tot facem comparații tâmpite, atunci aș putea să scriu și eu că, pe lângă spitalele care au ars, „Colectiv” a fost un film de protecție a muncii. Tot la PRO TV am văzut un reportaj în care era cobzărit Năsui pentru că a vrut să dea afară nu știu câți bugetofagi din Ministerul Economiei. Ăia n-ar fi trebuit angajați, dar sunt cu zece clase peste Generația Gadget. Decât useriștii e mai bună și inerția.

4. Iohannis ne-a vorbit despre „inimile de români care au pierdut bătălia cu acest virus ucigaș.” Poetule, poetule, dă-te jos din universul intrasideral! Și ascultă cum te înjură cei care te lăudau! Unele curve din presă au ținut la tine, dar nu a fost de ajuns. Pentru ca un bordel să prospere, clientul numărul 1 trebuie să aibă o supremație efemeră.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.554 afisari
Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger