Trei cesti de ceai sau cafea pe zi micsoreaza riscul de diabet cu un sfert, spun cercetatorii, care au revizuit mai multe studii in domeniu. Studiile arata ca cei care beau regulat ceai isi micsoreaza cu 25% riscul de diabet de tip 2, in comparatie cu cei care beau ceai doar ocazional sau deloc. Sapte studii, in care au fost monitorizati peste 300.000 de voluntari, in perioada 1996-2009, au demonstrat ca un consum regulat de ceai, peste trei pe zi, protejeaza organismul de aceasta boala. La acestea se adauga alte cercetari in care s-a aratat ca si bautorii de cafea, atit de cafea cu cafeina, cit si de cafea decafeinizata, sint protejati de aceasta boala. Este nevoie de patru cesti pe zi pentru ca riscul sa scada cu un sfert, arata cele 18 studii in domeniu. Cercetatorii de la Universitatea din Sydney sint convinsi ca nu cafeina ofera protectie organismului, din moment ce si cafeaua fara cafeina are acelasi efect.
Trei cafele pe zi reduc riscul de diabet
Autor: Ziarul National
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
49 afisari
Ultimele știri
Nicușor Dan a luat îngrijorarea în avion spre țara de unde vine Moș Crăciun
1. Nicușor Dan: ''Plec la summitul de la Helsinki, dar iau cu mine îngrijorările societății legate de funcționarea justiției, pe care le împărtășesc.'' Iohannis...
Flavia Dumitrașcu – Campioana campionilor la International Mental Mathematics Championship, în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
La doar 10 ani, Flavia Dumitrașcu este unul dintre acei copii care transformă talentul în performanță de nivel internațional. Elevă a Școlii Gimnaziale „B....
