AcasăNewsGheorghe Bălăşoiu, omul cu cea mai mare pensie din România, a murit....

Gheorghe Bălăşoiu, omul cu cea mai mare pensie din România, a murit. Cât încasa pe lună?

pensia

A murit omul cu cea mai mare pensie din România. Gheorghe Bălăşoiu, fost magistrat şi fost director al Penitenciarului Mioveni, s-a stins din viaţă.

El a devenit cunoscut publicului din România ca omul cu cea mai mare pensie, anul trecut având un venit de aproape 74.000 de lei pe lună.

Cine a fost Gheorghe Bălăşoiu?

Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi. În 2005, înainte de a ieşi la pensie, Bălăşoiu a fost încadrat ca procuror, el stând la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni.

Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei. Aşa a ajuns ca în anul 2017 la suma de peste 34.000 de lei.

Ulterior, pensia a crescut aproape anual, ajungând anul acesta în jur de 78.000 lei, așa cum anunța Ministrul Muncii, Raluca Turcan, în luna ianuarie a acestui an

A cerut recalcularea pensiei!

În luna martie 2020 Gheorghe Bălășoiu a decis să intenteze proces Casei Județene de Pensii Argeș la Tribunalul Argeș pentru a cere recalcularea pensiei! Culmea e că a și câștigat, Casa de Pensii trebuind să îi plătească sume compensatorii retroactiv, pentru 1 an și 8 luni.

Anul trecut, și fiul lui Gheorghe Bălășoiu a fost găsit mort în propria locuință.

Nu-i spun profesia sau numele celui care câştigă această pensie foarte mare, pentru că ne dorim să-i ţinem aproape pe oameni, nu să-i antagonizăm unii împotriva celorlalţi.

Este important să reducem inechităţile prin noua lege a pensiilor, să impunem principiul bazat pe contributivitate”, a declarat Turcan în luna ianuarie.

author avatar
Andrei Ștefan
1.087 afisari

4 COMENTARII

  1. HAI ȘI CU CELELALTE SUTE DE MII DE PENSIONARI SPECIALI DIN RRRUMÂNISTAN!!! La „foc automat”….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger