AcasăȘTIRI EXTERNEAvion lovit de fulger, exorcizat de preoți voodoo

Avion lovit de fulger, exorcizat de preoți voodoo

Avion lovit de fulger, exorcizat de preoți voodoo

Ritualul, efectuat pe pistă, a avut drept scop să ofere o securitate suplimentară  aeronavei.

Luna trecută, un avion de linie etiopian care parcurge frecvent ruta New York-Lomé a fost lovit de fulgere chiar înainte de a ateriza în capitala Togo, potrivit Airlive.

Mânia zeului Hiebiesso

Ușoar avariat, dar incapabil să decoleze din nou, avionul a fost exorcizat doua zi de preoții voodoo solicitați pentru această ceremonie.

Potrivit cotidianului algerian El Watan, ceremonia a constat în stropirea avionului cu apă și alcool, ca o ofrandă de calmare a mâniei zeului tunetului, Hiebiesso în mina, limba vorbită în sudul Togo-ului.

O exorcizare într-o țară laică

„Când fulgerul lovește, este de datoria noastră, pentru binele oamenilor, să identificăm zona afectată de acest fenomen natural și să o purificăm”, a declarat Togbé Assiobo Nyagblondjor, președintele confederației preoților tradiționali ai țării.

Originară din Benin și Togo, religia voodoo are 50 de milioane de adepți în întreaga lume, dintre care o mare parte trăiesc în Caraibe, Brazilia și statul american Louisiana, scrie Slate.

Deși Togo este o țară laică, voodoo-ismul este larg acceptat. La fața locului, președintele Agenției Naționale de Aviație Civilă, Lotta Gnama, a fost prezent pentru a asista la ritual. „Totul a fost făcut pentru a-i ajuta pe preoți”, a spus el.

 

author avatar
Tudor Borcea
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger