AcasăTEHNOLOGIERăspunsul Huawei la sancțiunile SUA

Răspunsul Huawei la sancțiunile SUA

Gigantul chinez de telecomunicații renunță la Android, lansând propriul său sistem de operare, HarmonyOs.

Mișcarea companiei din Shenzhen, urmărită cu atenție de marii jucători de pe piața smartphone-urilor, vine ca un răspuns la pierderea accesului la serviciile mobile Google de când administrația Trump a lansat o campanie foarte agresivă în 2018 și a pus Huawei pe o listă neagră comercială un an mai târziu.

Grupul chinez a fost împedicat să acceseze tehnologiile americane pentru produsele sale și, în special, sistemul de operare Android, deținut de Google și utilizat de aproape toți producătorii de smartphone-uri, altele decât Apple (cu iOS-ul său) .

Cel mai important furnizor mondial de echipamente pentru stațiile de bază de telecomunicații și alte echipamente de rețea, Huawei a intrat în activitatea de telefonie mobilă în 2003 folosind Android.

Devenise unul dintre primii trei producători de telefoane mobile din lume –  împreună cu Samsung și Apple –  ocupând chiar primul loc anul trecut, stimulat de cererea și vânzările pe piețele emergente.

Misiunea HarmonyOs este una dificilă: să spargă duopolul  sistemelor de operare iOS și Android. Nu este prima companie care are această ambiție. Blackberry, Windows Phone de la Microsoft și Amazon Fire au încercat în trecut, dar au părăsit fiecare câmpul de luptă.

Analiștii spun că cea mai mare provocare cu care se confruntă Huawei în acest moment este să convingă dezvoltatorii să își reprogrameze aplicațiile și alte conținuturi pentru a lucra cu HarmonyOS, astfel încât consumatorii să cumpere în continuare telefoanele companiei.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
430 afisari

1 COMENTARIU

  1. De ce-ai face un program și pentru sistemul lor de operare? Da, dacă Huawei îți dă bani pentru el plus ce-ai reuși să vinzi, da, altfel seamănă a muncă voluntară.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger