AcasăȘTIRI EXTERNEDEZASTRU în Japonia! Cutremur de 7,2 grade pe scara Richter. Alertă de...

DEZASTRU în Japonia! Cutremur de 7,2 grade pe scara Richter. Alertă de tsunami!

tsunami_japoniaDEZASTRU în Japonia! Cutremur de 7,2 grade pe scara Richter. Alertă de tsunami!

A sunat alarma în Japonia, după cutremurul de 7,2 grade pe scara Richter, produs sâmbătă. Autorităţile au emis o alertă de tsunami pentru prefectura Miyagi.

Agenţia de Meteorologie din Japonia a emis un avertisment în legătură cu producerea unui tsunami de 1 metru înălţime în prefectura Miyagi. Un prim val tsunami a lovit deja ţărmul în oraşul Ishinomaki. Nu există informaţii privind posibile victime sau pagube materiale.

Localnicii din Miyagi s-au mutat

Avertismentul emis de autorităţi i-a determinat pe unii locuitori din Miyagi să plece către zone mai înalte de tema unui val tsunami. Cutremurul a fost resimţit şi în capitala Tokyo, aflată la 400 de km sud de epicentru.

Seismul s-a produs la o adâncime de 60 de km în Oceanul Pacific, a anunţat Agenţia de Meteorologie din Japonia. Compania Tohoku Electric Power a oprit centrala nucleară Onagawa şi verifică eventuale nereguli.

Totodată, se verifică şi starea centralei Fukushima Dai-Ichi, distrusă de cutremurul din martie 2011 care a provocat un accident nuclear şi evacuări în masă.

author avatar
Andrei Ștefan
1.406 afisari
Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger