AcasăCORONAVIRUSValeriu Gheorghiţă a spus care va fi diferenţa între centrele de vaccinare...

Valeriu Gheorghiţă a spus care va fi diferenţa între centrele de vaccinare ale MAI şi cele ale MApN-ului

valeriu-gheorghita vaccinValeriu Gheorghiţă a spus care va fi diferenţa între centrele de vaccinare ale MAI şi cele ale MApN-ului

Valeriu Gheorghiţă a spus că centrele special deschise pentru angajaţii MApN şi MAI au figurat în platforma de vaccinare, fără a fi fost însă fost puse la dispoziţia tuturor celor din etapa a doua, el susţinând că centrele speciale pentru angajaţii celor două ministere au fost deschise „pentru a veni în sprijinul campaniei de vaccinare” şi nu pentru a favoriza pe cineva.

Pentru etapa a treia, aceste centre, cel puţin cele din reţeaua MApN, vor fi disponibile şi pentru programarea populaţiei civile, iar acest lucru a fost asumat încă de la debutul campaniei de vaccinare”, a adăugat Gheorghiţă la TVR.

Centrele respective se regăsesc în platformă

Aceste centre sunt introduse toate în platformă, ele se regăsesc în platformă, cu o menţiune, că ele nu sunt disponibile pentru programarea la liber.

Aceste centre înfiinţate în reţeaua MApN, s-a luat această decizie tocmai pentru a veni în sprijinul campaniei de vaccinare şi nu pentru a crea un mecanism care să ocolească sau să fie favorizat într-un fel sau altul în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19.

La nivel naţional vorbim de aproximativ 92 de centre în reţeaua MApN şi aproximativ 39 de centre în reţeaua MAI„, a explicat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la TVR.

Valeriu Gheorghiță: „Este corect să existe unele cu circuit închis”

Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță, a declarat că au fost respectate normele legale privind vaccinarea și spune că, cel mai probabil, o parte din persoanele vaccinate fără a fi eligibile, au fost imunizate în situații precum cele în care rămân doze de vaccin nefolosite la finalul zilei și care se pierd dacă nu sunt utilizate. Î

În plus, medicul a precizat că este corect să existe centre de vaccinare cu circuit închis, cum sunt cele speciale, pentru a prelua din sarcina celorlalte centre.

Este corect din toate punctele de vedere să existe centre de vaccinare cu circuit închis, pentru a prelua din sarcina celorlalte centre.

Aceste centre se supun acelorași reguli. Centrele regionale de depozitare primesc solicitări de la DSP-uri, sunt eliberate în baza programărilor, iar DSP distribuie dozele către centrele MApN și MAI cât și către celelalte centre.

În momentul în care a trebuit să facem acele reprogramări provocate de întârzierea în livrarea vaccinului, vaccinarea s-a sistat în centrele speciale, cu excepția personalului care efectua misiuni externe„, a mai zis Gheorghiţă.

author avatar
Andrei Ștefan
348 afisari
Zenville

Ultimele știri

Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei

Nouă candidați intră în cursa electorală din 9 iunie, pentru fotoliul de primar general al Capitalei.Printre ei, social-democrata Gabriela Firea, fosta șefă de...

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...
proger