AcasăCORONAVIRUSS-a schimbat intervalul la care se face rapelul. După cât timp se...

S-a schimbat intervalul la care se face rapelul. După cât timp se administrează cea de-a doua doză de vaccin antiCovid

vaccinareS-a schimbat intervalul la care se face rapelul. După cât timp se administrează cea de-a doua doză de vaccin antiCovid

Campania Națională de Vaccinare împotriva coronavirusului se află în etapa a II-a, prioritate având persoanele peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din domeniile esențiale.

Din păcate, se decalează cu zece zile toate persoanele programate pentru prima doză, care deservesc activități esențiale, anunța marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Acesta a explicat că România are în prezent un deficit de 117.000 de doze de vaccin anti-Covid. Astfel că, începând de joi, 28 ianuarie se reprogramează cu aproape 2 săptămâni toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta doza de rapel și vaccinarea persoanelor vulnerabile, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță.

Prin urmare, cine a fost programat pentru prima doză la data de 28 ianuarie, a fost reprogramat pentru data de 8 februarie.

Vaccinarea cu a doua doză de vaccin se amână

Cât despre amânarea vaccinării cu doza de rapel, se pare că a doua doză nu se va mai administra la 21 de zile, ci la 28, termen maxim recomandat de producător pentru efectuarea rapelului.

Astfel, aceeaşi persoană programată la prima doză pe 28 ianuarie trebuia sa facă doza de rapel la data de 18 februarie. Acum prima doză se face pe 8 februarie, iar rapelul pe 8 martie. Autorităţile nu au anunţat şi extinderea termenului la care se poate face rapelul, potrivit economia.net.

Pe site-ul oficial al campaniei de vaccinare e specificat faptul că ambele vaccinuri au nevoie de două administrări. În cazul Pfizer rapelul se face la 21 de zile, iar pentru Moderna la 28 de zile.

author avatar
Andreea Vlad
858 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger