AcasăCORONAVIRUSSpecialiştii au dezvăluit care este vaccinul eficient împotriva variantelor britanică şi sud-africană...

Specialiştii au dezvăluit care este vaccinul eficient împotriva variantelor britanică şi sud-africană ale SARS-CoV-2

vaccin_modernaSpecialiştii au dezvăluit care este vaccinul eficient împotriva variantelor britanică şi sud-africană ale SARS-CoV-2

Specialiştii din întreaga lume au reuşit să ajungă la aceeaşi concluzie: vaccinul Moderna este eficient împotriva variantelor britanică şi sud-africană ale SARS-CoV-2.

Vaccinarea cu două doze de vaccin Moderna ar proteja de noile tulpini de SARS-CoV-2 descoprite până în prezent, dă asigurări compania americană.

Prospectul de la Moderna, tradus în limba română

Comitetul naţional de coordonare a vaccinării a transmis că prospectul vaccinului Moderna împotriva COVID-19 a fost autorizat condiţionat în Uniunea Europeană şi poate fi consultat în limba română.

Prospectul vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna, cu informaţii pentru utilizator, a fost autorizat condiţionat în Uniunea Europeană şi poate fi consultat în limba română.

Iată ce scrie în prospect:

1. Ce este COVID-19 Vaccine Moderna şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte de a vi se administra COVID-19 Vaccine Moderna

3. Cum se administrează COVID-19 Vaccine Moderna

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează COVID-19 Vaccine Moderna

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Acest vaccin este administrat adulţilor cu vârsta de peste 18 ani. Substanţa activă din COVID-19 Vaccine Moderna este ARNm care codifică proteina de suprafaţă a SARS-CoV-2. ARNm este integrat în nanoparticulele lipidice SM-102.

Deoarece COVID-19 Vaccine Moderna nu conţine virusul, acesta nu vă poate transmite boala COVID-19”, se mai arată în prospect.

Cu toate acestea, Moderna a spus că plănuiește să înceapă testele clinice ale unui noi versiuni a vaccinului anti-Covid care vizează varianta sud-africană, după ce testele au arătat că varianta autorizată a vaccinului ar putea produce un răspuns imunitar scăzut.

Comisia Europeană a acordat, în 6 ianuarie, o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată (AIC) pentru vaccinul împotriva COVID-19 creat de Moderna, acesta fiind al doilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat în UE.

author avatar
Andrei Ștefan
819 afisari
Zenville

Ultimele știri

Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei

Nouă candidați intră în cursa electorală din 9 iunie, pentru fotoliul de primar general al Capitalei.Printre ei, social-democrata Gabriela Firea, fosta șefă de...

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...
proger