AcasăDezvaluiriAncheteCiucă, ”ciuruit” de USR - PLUS!

Ciucă, ”ciuruit” de USR – PLUS!

Ce nu face Ciucă pentru încă o ”zdrăngănea” de la Zuckerman...

Iată că ”loviturile” repetate în care dezvăluiam planul generalului Ciucă de a deturna contractul privind achiziția de baterii de coastă gata câștigat de una dintre cele mai mari companii franceze, direct către producătorii americani l-au ”atins” în cele din urmă pe ministrul Apărării. Numai că, după ce operațiunea de instalare a acestuia drept premier a eșuat, la ce se întâmplă în aceste zile în Statele Unite ale Americii, până și cel mai servil demnitar din ”colonia România” își dă seama că degeaba au ”pupat ghiulul” peste Ocean. Și că de acum înainte oricine poate fi ”înghițit” de ”nisipurile mișcătoare” democrate… Astfel că, disperat, Ciucă a trecut de urgență la ”Planul B”.

Premierul Cîțu a semnat ca primarul

Cel prin care încearcă să scape de foarte posibila sa trimitere în judecată prin obținerea ”acoperirii” parlamentare. Pentru că, într-adevăr, după cum foarte bine o știe atât generalul Nicolae Ionel Ciucă, dar și alți lideri politici, procurorii anticorupție și șefii structurilor informative, ministrul Apărării poate fi oricând trimis în judecată. Pentru că a inițiat contractul cu încredințare directă ”G2G” înante să anuleze Hotărârea de Guvern privind achiziția prin licitație! Deci Ciucă știe că a comis o gravă ilegalitate și vrea acum să se ”acopere” cu Parlamentul. Numai că, ”ghinion”, deși timorat cum nu a fost nici Ludovic Orban, premierul Florin Cîțu a trimis deja pe șestache Parlamentului, pentru avizare, proiectul de lege prin care urmează să se cumpere direct de la americani baterii de coastă de peste 200 milioane de euro, Ciucă s-a vârât astfel singur în ”gura lupului”. Pentru că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, parlamentarii USR – PLUS, puternic mobilizați de Dacian Cioloș- nimeni altul decât președintele RENEW Europe- au pregătit o adevărată ”ambuscadă”. La dezbaterile parlamentare ministrul Apărării urmând a fi nu doar ”ciuruit” de atacurile aleșilor USR – PLUS, dar aceștia ar putea iniția chiar constituirea unei comisii de anchetă. Moment din care generalul Ciucă se poate aștepta în orice clipă la trimiterea sa în judecată!

Orban nu a semnat! Și a plecat!

”Șantaj la Orban: semnează sau pleacă” titram pe 3 noiembrie, atunci când dezvăluiam că ” premierul este somat pe diverse canale neoficiale să satisfacă ultimul capriciu al lui Ciucă și să își pună semnătura pe declanșarea procedurilor de achiziție a bateriilor de coastă norvegiene KONGSBERG. Altfel urmând a fi pus pe lista neagră a ambasadorului Adrian Zuckerman. Și asta pentru că achiziția de baterii de coastă ”norvegiene” KONGSBERG este tot o operațiune cu mantă a unui nou contract încredințat direct Administrației SUA.

Cioloș îl așteaptă după colț pe ministrul Apărării

” Fiind vorba de ”pachetul” făcut de compania americană Raytheon cu norvegienii de la KONGSBERG. Pentru că, așa cum la Piranha 5 americanii au preferat ”căpușa” israeliană Elbit, la fel Raytheon profită acum de compania norvegiană KONGSBERG, pentru a îngreuna luarea urmei banilor în contractul NSM. Numai că, alertat de rapoartele contrainformative și de poziția fermă a autorităților de la Paris, Ludovic Orban a refuzat să semneze ”șmenul lui Ciucă”. Numai că noul premier a cedat deja de la prima ședință de Guvern din acest an…

Speriat de bombe, Cîțu dă 200 de milioane!

Și uite cum premierul României a confirmat pe deplin dezvăluirile ”NAȚIONAL” cu privire la faptul că după ce a anulat licitația ca și câștigată de compania franceză MBDA pentru 137 milioane euro, plus condiții offset și de colaborare economică, Ministerul Apărării dă acum peste 200 milioane, dar prin încredințare directă și fără nicio facilitate pentru falimentara industrie românească de armament! Drept urmare, Florin Cîțu a acceptat reluarea procedurii de achiziție a unor baterii de coastă ”menite să apere Litoralul Mării Negre de nave inamice”. Fără să mai fie nevoie să îi explice cineva și ”speriatului de bombe” Florin Cîțu, indiferent că era vorba de șeful DGIA, generalul Marian Hăpău sau de ministrul Apărării că singura ”justificare” neoficială, cum că și polonezii ar fi cumpărat toto rachete de la Kongsberg nu face nici cât o ”ceapă degerată”, tehnic vorbind. Pentru că rachetele ”firmei fantomă” din Norvegia a companiei americane Raytheon sunt bune pentru zona nordică, iar polonezii le-au luat strict pentru condițiile meteorologice specifice Mării Baltice. Astfel că ”bateriile” lui Ciucă nu vor putea apăra nicio Mare Neagră, fiind astfel total inutile încă din start.

Ditamai Eroul de la Kandahar nu a avut curajul să dea ochii cu ambasadoarea Franței doamna Laurence Auer la sediul MApN

Dar fie și așa, într-o complicitate tacită, Guvernul Cîțu a adoptat în ședința din 6 ianuarie ” Proiectul de lege pentru realizarea capabilității de luptă împotriva navelor de suprafață, aferentă programului de înzestrare Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă SIML”. Numai că ”prețul corect” al lui Ciucă nu mai este cel de 137 milioane euro, cât au ofertat francezii, ci a crescut deja la peste 200 milioane de euro. Astfel că ” proiectul de lege va fi trimis Parlamentului, pentru dezbatere și vot. Achiziția se poate face doar dacă obține acordul Parlamentului”.

La mâna dușmanilor

La tranziția nebună de Putere de peste Ocean, generalul Ciucă știe foarte bine că nu se poate aștepta la mult sprijin de acolo. Și că pentru partenerii americani ”numai lozul contează” atunci când este vorba de astfel de contracte. Însă va fi greu, teribil de greu să obțină și de această dată avizul Parlamentului. Acolo unde aleșii USR – PLUS sunt deja ”cu baioneta” scoasă… Iar PSD-ul își poate plăti la rândul său polițele în fața unui ministru care până acum ”i-a ars” pe unde i-a prins.

Tot secretarul de stat Simona Cojocaru a trebuit să strângă oalele sparte de Ciucă

Până și AUR având șansa să arate că nu stă ”cu mânuțele sus”, aruncând sute de milioane doar pentru ca generalul Ciucă să mai primească o ”zdrăngănea” iar ambasadorul Zuckerman să mai ”atârne” la vreun comision. În plus, după cum dezvăluiam în urmă cu ceva vreme, batjocura la adresa unora dintre cele mai puternice companii franceze au declanșat un scandal diplomatic fără precedent între București și Paris. Ministrul francez al Apărării închizându-i pur și simplu telefonul în nas generalului Ciucă și informând atât autoritățile de la Paris, cât și guvernul României că i s-ar fi propus să cadă ”la pace” cu diverși competitori care au pierdut licitațiile în fața companiilor franceze! Președintele Macron refuzând să mai primească astfel delegația guvernamentală română aflată în vizită oficială la Paris! Iar cum Dacian Cioloș este totuși președintele ”partidului lui Macron” din Parlamentul European, chiar nu este greu de anticipat care va fi reacția USR – PLUS…

Simona Cojocaru, băgată la înaintare…

Și deloc, dar deloc întâmplător, în aceeași zi în care Guvernul Cîțu ceda insistențelor generalului Ciucă și se încărca la gestiune cu peste 200 milioane de euro care vor ajunge tot la Raytheon, Ambasadoarea Franței avea o întâlnire de gradul zero, la sediul Ministerului Apărării Naționale. Acolo unde cel mai decorat general român, ”eroul din Kandahar” Nicolae Ionel Ciucă a dovedit o ”bărbăție” specifică demnitarilor români, refuzând pur și simplu să dea ochii cu doamna Laurence Auer! Astfel că ”măgăreața” justificărilor a căzut tot pe capul unei alte femei, secretarul de stat pentru politica de apărare, Simona Cojocaru…

author avatar
Catalin Tache
10.023 afisari

18 COMENTARII

  1. Domnule ziarist tache ,alambicat mai esti Prezinti lucrurile deavalma si intortocheat

  2. Domnule ziarist tache ,alambicat mai esti! Prezinti lucrurile deavalma si intortocheat ,mai clar si mai concis nu poti?

  3. ce fac demitarii nostrii pe salarii grase platite de contribuabili, toi!!!!!!! se ingenucheaza pe unde pot si dau cu banii.

  4. Să vedem cum împacă CIUCĂ și capra și varza…
    O DEMISIE AR ONORA MINISTERUL.. și poate ar rezolva definitiv… NEIMPLICAREA POLITICULUI ÎN ARMATĂ…
    (Dacă brațul slab sabia-l apasă,
    altuia mai vrednic, locul tău îl lasă…) Eminescu

  5. Pentru un militar de cariera demisia este un act de demnitate ,un act de onoare !, DE UNDE DEMNITATE SI ONOARE LA MACIUCA ?.
    CONTRACTE ANGAJATE PE 10 ANI FARA LICITATIE FARA O APROBARE PREALABILA !, Citule ai sange in instalatie ??,n-ai pleaca !,ai dispune ancheta si suspendarea lui maciuca pana se clarifica cu nelegiuirile .

  6. La multi ani.
    Domnul Ciuca e Ministru armati nu poate fi ciuruit ca in filmele lui Serghei Nicolaievici.

  7. Petrov se ducea manga la Ambasada si cerea sprijin, oferind in schimb Romania pe tava, este doar un exemplu

  8. Ciucă,măCiucă..du-te mă la oi că acolo ți’e locul.26500 pentru aburelile pe care le-ai făcut cu ei și bătaia de joc pe care i-ai supus tu și gulerații din MApN,îți doresc ție și colaboraționiștilor: La mulți ani cu executare!?

  9. NISTE TRADATORI DE TARA PE CARE NUI INTERESEAZA BANUL PUBLIC AL POPORULUI,CAND ESTE VORBA DE ASI PROTEJA IMAGINEA PERSONAL SAR LA ATAC TOTI LINGAII DE BOMBEU,PARCA AR DA BANI DIN PUNGA PROPRIRE,IAR CAND E VORBA DE A RIDICA BUNASTAREA POPORULUI NU SUNT BANI,PENSIONARII POT TRAI CU 1000 DE LEI PE LUNA,IAR ACESTI SMENARI,NICI CA LE PASA,SLUGI PARSIVE.

  10. Când se va strânge lațul Iohanis își va lua mâna de pe el. Atunci dle. Ciucă ai grijă să nu scapi săpunul!!!…??

  11. Dragi USR-iști , plus-isti și chiar aur-iști , Ciucă ne-a mai pregătit una azi. Țăranul ăsta nu are frică deocamdată , cu cine s-a întîlnit azi , pt a forța cumpărarea rachetelor de la americani in detrimentul europenilor , de unde iohanis a zis că ne aduce peste 80 de miliarde de euro. ATENȚIE încearcă ultimul TUN. Își asigură libertatea , iar voi dragilor dormiți .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger