AcasăPoliticaDiscuții de ultimă oră. Ciucă, Tătaru și Arafat, chemați de Iohannis la...

Discuții de ultimă oră. Ciucă, Tătaru și Arafat, chemați de Iohannis la Cotroceni

Ciucă, Tătaru și Arafat, chemați de Iohannis la Cotroceni (foto: presidency.ro)

Klaus Iohannis urmează să aibă din nou discuții, de această dată joi, cu mai mulți oficiali pe tema gestionării epidemiei de COVID-19.

Este vorba despre o nouă ședință de lucru pe care președintele a convocat-o la Cotroceni, începând cu ora 13.

Din câte s-a anunțat din direcția Administrației Prezidențiale, la această întrunire vor participa atât premierul interimar, Nicolae Ciucă, cât și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, precum și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, doctorul Valeriu Gheorghiță.

Întâlnirea de joi de la Cotroceni va avea loc după ședința de Guvern, aflată în plină desfășurare la momentul redactării acestei știri, la care participă și Raed Arafat.

Iohannis: Va fi o tranșă simbolică pentru începerea simbolică a vaccinării

De altfel, în cursul zilei precedente, după ce s-a aflat că o primă tranșă simbolică de doze de vaccin antiCovid ar urma să ajungă în România până la sfârșitul acestui an, Klaus Iohannis a anunțat că ”există o șansă mare ca primul vaccin să fie aprobat de Autoritatea Europeană chiar înainte de Crăciun, între Crăciun și Anul Nou să fie distribuită prima șarjă, dar vor fi, din informațiile pe care le avem acuma, aproximativ 10.000 de doze”.

”Deci, va fi o tranșă simbolică pentru începerea simbolică a vaccinării. 10 mii de doze ajung pentru 5.000 de persoane. Următoarea tranșă este așteptată în ianuarie și ea va fi folosită în principal pentru a vaccina tot personalul medical, inclusiv din azilele de bătrâni și așa mai departe și persoanele care fac parte din grupele cu risc mare, dar campania este bine pregătită. Deja se lucrează la pregătirea primelor simulări. Vor fi simulate centre de vaccinare, acțiuni mai ample de vaccinare, transport și așa mai departe, lucrurile sunt sunt bine pregătite, doar să vină vaccinul”, a mai precizat Klaus Iohannis, aflat în județul Giurgiu, la o acțiune de plantat copaci.

author avatar
Cristina Stefan
163 afisari

2 COMENTARII

  1. & Forestieră, ?
    Liberali plantând copaci, ? Simbolism, „păduchi în floci”, ? „Liberalism legat de pădure” , ? „IONUT MATEI A SEMANAT GROAZA – Judecatorii ICCJ Florentina Dragomir, Ioana Alina Ilie si Ionut Matei au pronuntat condamnari pe linie” , ?

  2. & Sunteți de părere că atunci când au stabilit să facă o campanie de imagine din plantarea de copaci, liberalii nu au solicitat și opinia Oanei Zăvoranu, care într-o vreme făcea ,,observații pertinente” despre campaniile publice de imagine făcute de persoanele publice, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger