AcasăȘTIRI EXTERNEDecizie-ŞOC în Belarus. Toată Europa e revoltată: protestatarii au devenit ţinte vii!

Decizie-ŞOC în Belarus. Toată Europa e revoltată: protestatarii au devenit ţinte vii!

BelarusDecizie-ŞOC în Belarus. Toată Europa e revoltată: protestatarii au devenit ţinte vii!

Evenimentele au escaladat într-un mod foarte periculos, în Belarus. Iar decizia pe care a anunţat-o, luni, ministrul de Interne de la Minsk a revoltat toată Europa: Poliția din Belarus a primit aprobarea să folosească muniție de război pe străzi dacă va fi necesar.

Reamintim că Belarusul se confruntă cu proteste masive de la alegerile prezidențiale de pe 9 august despre care opoziția spune că au fost fraudate de către Alexandr Lukașenko. Din acel moment, zeci de mii de oameni s-au adunat în fiecare duminică pe străzile din Minsk pentru a-i cere demisia preşedintelui.

Peste 13.000 de persoane au fost reţinute de la începutul protestelor, însă unele au fost eliberate până acum, potrivit Reuters. Candidatul Opoziției, Svetlana Tihanovskaia, a spus că este adevărata câștigătoare a scrutinului și a cerut alegeri libere. Ulterior, ea a plecat din țară. Iar anunţul de astăzi, conform căruia Poliția a primit aprobare să folosească arme letale împotriva protestatarilor, ar putea inflama spiritele şi mai mult.

Duminică, protestatarii au fost dispersaţi cu grenade asurzitoare şi tunuri cu apă

Poliția din Belarus a folosit, duminică, tunuri de apă și grenade asurzitoare pentru a dispersa manifestanții adunați la Minsk pentru a protesta față de realegerea controversată a președintelui Alexandr Lukaşenko. Aproximativ 50 de protestatari au fost reținuți în capitala Belarusului în urma acestor confruntări cu Poliția.

author avatar
Andrei Ștefan
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger