AcasăNewsAttila Verestoy, stapanul burselor

Attila Verestoy, stapanul burselor

Cum activitatea parlamentara nu-i ocupa prea mult timp, ca nici unui ales de altfel, Attila Verestoy isi vede linistit de afaceri care prospera chiar si pe timp de criza.

Asemenea lui George Soros, Attila Verestoy parieaza si castiga de fiecare data

Eastern Securities Brasov, firma de brokeraj la care actionar majoritar este senatorul UDMR Attila Verestoy, a urcat spectaculos in topul companiilor de profil, trecand in nici un an de la pierderi la profit. Potrivit analizelor realizate pe baza informatiilor aparute pe site-urile societatilor de servicii de investitii financiare, Eastern Securities Brasov este societatea cu cea mai mare cifra de afaceri in 2010 (peste 7,1 milioane de lei). Si asta in conditiile in care firma a raportat in anul 2009 afaceri de numai 0,32 milioane de lei. In 2010 in schimb, Eastern Securities a raportat un profit net de 4,7 milioane de lei, fata de o pierdere de 158,8 mii de lei in 2009.

Cresterea cifrei de afaceri a companiei poate fi pusa pe seama numarului mare de actiuni pe care senatorul UDMR le-a vandut anul trecut, probabil, prin propria casa de brokeraj. Astfel, potrivit declaratiei de avere, Attila Verestoy a incasat anul trecut venituri nete de 10,49 milioane de lei din transferul valorilor mobiliare din portofoliu. Cele mai mari sume le-a obtinut prin tranzactionarea de actiuni Rompetrol Rafinare (RRC) si Rompetrol Well Services (PTR) in cadrul ofertei publice de preluare derulate de KazMunaiGaz in februarie 2010.

Voiculescu si Patriciu s-au descurcat si ei

Udemeristul Attila Verestoy nu este insa singurul politician care a pariat pe bursa si a castigat. Un succes notabil a inregistrat si conservatorul Dan Voiculescu, prin firma de brokeraj Rombell Securities, pe care o controleaza. Astfel, compania a obtinut anul trecut un profit de 3,3 milioane lei, in crestere cu 13,40% fata de 2009, cand a raportat un profit de numai 230 mii lei. Nici liberalul Dinu Patriciu nu are motive sa se planga, compania sa Fairwind Securities reusind sa-si conserve cifra de afaceri raportand o valoare de 0,97 milioane de lei, cu numai 5% mai mult fata de 2009.

Acuzat ca a castigat bani „la pont”

De numele lui Attila Verestoy se leaga celebrul scandal din 2007, cand senatorul ar fi castigat la Bursa, in urma unui pont, nu mai putin de 10 milioane de euro in 19 minute. Sedinta de tranzactionare se desfasura in timp ce Parlamentul vota legea SIF-urilor. Prin urmare, Verestoy a fost acuzat ca s-a folosit de informatiile obtinute prin natura functiei de parlamentar si a vandut atunci cand titlurile se tranzactionau la un pret bun si a cumparat dupa ce acestea au scazut cu 9%.

author avatar
Victor Paun
603 afisari

5 COMENTARII

  1. Se vede ca ungurii sunt la guvernare pentru ca stiu sa profite de asta. Cum poti sari de la 0,32 mil la 7,1, daca e sa luam in considerare faptul ca la alte firme mentionate s-a inregistrat de exemplu o cresttere de 13 %??

  2. Exista situatii si situatii. In cazul lui Voiculescu si Patriciu este explicabila situatie, dar in cazul lui Attila Verestoy nu se poate explica cum a ajuns intr-un astfel de top.

  3. e greu sa ai succes la bursa fara sa ai succes si in afaceri. cazul lui voiculescu sau patriciu

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger