AcasăSOCIALClujenii fac 20 de genuflexiuni pentru un bilet gratuit de transport în...

Clujenii fac 20 de genuflexiuni pentru un bilet gratuit de transport în comun. Care este explicația fenomenului neobișnuit

Clujenii fac 20 de genoflexiuni pentru un bilet gratuit de transport în comun. Care este explicația fenomenului neobișnuit/ Sursă foto/ https://cluj24.ro

Prima stație sport smart de bus din țară a fost inaugurată în Cluj-Napoca. Clujenii pot obține acum bilete gratuite de autobuz într-un mod sănătos făcând genuflexiuni, potrivit Cluj24.

Inițiatorii ”Biletului de Sănătate”, Sports Festival, au declarat că toți cei care fac corect 20 de genuflexiuni în fața unui roboțel, într-un timp limită de 2 minute, primesc pe loc, de la tonomat, un bilet de autobuz. Softul aparatului care emite biletul identifică cu ajutorul unei camere video mișcarea făcută de participant și număra repetările. „Biletul de Sănătate” este valid în rețeaua de transport public a orașului, în zona urbană și poate fi obținut din stația CTP de pe strada Memorandumului. Stația care este prima smart de bus din țară a fost amenajată cu scaune, ca o bancă de rezerve de la un teren de fotbal.

Biletele pot fi obținute zilnic, în intervalul orar 05.00- 23.00. Timp de două săptămâni, cei de la Sports Festival vor susține contravaloarea bilelor emise.

„Campania de sănătate inițiată de Sports Festival este demarată cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului, iar scopul este acela de a încuraja mișcarea și de a promova un stil de viață sănătos.

Proiectul <<Biletul de Sănătate>> creează o legătură directă între activitatea fizică și beneficiul câștigat, oamenii primind imediat o recompensă, un bilet gratuit de transport în comun. Mișcarea aleasă este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică acest exercițiu.

În vremurile actuale de pandemie, când oamenii au stat mai mult în case și nu au avut voie să facă sport, această inițiativă vine să îi ajute să facă mișcare. O persoană poate lua câte bilete dorește, cu condiția să execute cele 20 de genuflexiuni pentru un bilet”, a declarat Mirel Alexa, director executiv Sports Festival.

Prima stație sport smart de bus din țară Sursă foto httpscluj24ro

Demonstrația unui pilot de raliuri

Locuitorii din Cluj-Napoca și nu numai au fost profund încântați de această inițiativă, fapt datorat numărului mare de doritori. Printre aceștia s-a aflat și pilotul de raliuri Cristiana Oprea, care a fost printre cei care au făcut 20 de genuflexiuni și a primit un bilet de transport în comun.

„Am făcut puțină mișcare, dimineața cam asta fac de obicei, fac sport, mă antrenez. Experiența a fost super faină, te provoacă și mie îmi plac provocările. Eu nu sunt din Cluj, dar vin foarte des din București, și Clujul întotdeauna inventează lucruri faine. Sports Festival a venit cu o idee care îndeamnă oamenii să facă mișcare, ceea ce este foarte bine”, a spus sportiva.

Cristiana Oprea Sursă foto httpscluj24ro

Proiectul ”Biletul de Sănătate” este inițiat de Sports Festival, cu sprijinul financiar al Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, și este dezvoltat de compania Life is Hard și în parteneriat cu Banca Transilvania, Compania de Transport Public Cluj Napoca și Consiliul Județean Cluj.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
285 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger