AcasăNewsLitoralul „măturat” de controale fără precedent. Amenzi  uriașe de sute de mii...

Litoralul „măturat” de controale fără precedent. Amenzi  uriașe de sute de mii de lei pentru abateri de la legislație

 O amplă acțiune de control a avut loc, vineri noapte,  în mai multe zone aglomerate de pe Litoral pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, în vederea prevenirii şi limitării infectarii cu noul coronavirus.

Astfel, poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar-Veterinare, Direcţiei de Sănătate Publică şi cei de la Protecţia Consumatorului au controlat mai multe unități de alimentație publică, precum și zonele aglomerate, precum pieţe, terase sau cluburi în aer liber, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Un beach-bar din Vama Veche, amendat cu 10.000 de lei

La această acțiune au participat peste 200 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai organelor abilitate de control din judeţul Constanţa.

„Cu ocazia controalelor au fost verificate 192 de societăţi comerciale şi au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 80.000 de lei, dintre care 28 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 4 la O.G. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, patru pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi 11 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, au fost identificate şi sancţionate trei societăţi comerciale care nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor, potrivit Legii 55/2020, cu amendă în valoare totală de 19.000 de lei”, se arată în comunicatul IPJ Constanţa.

Cea mai mare amendă a fost dată unui beach-bar din Vama Veche, administratorul acestui fiind amendat cu 10.000 de lei pentru aglomeraţia existentă acolo, nefiind respectată distanţarea fizică.

Amenzi de sute de mii de lei

De asemenea, medicii veterinari care activează în cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2020,” au verificat, în intervalul 3 – 7 august, 163 de unităţi de alimentaţie publică amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. Au fost verificate 54 de restaurante, 2 cafe-baruri, 2 pizzerii, 23 de unităţi tip fast – food, 4 braserii, 12 unităţi de tip bufet, 15 baruri,un snack-bar, 3 rulote, 28 de magazine alimentare, 10 laboratoare de cofetărie/patiserie, o gelaterie, un stand cu produse alimentare, 3 unităţi tip bistro, o tonetă şi o autoutilitară.

În urma controlului au fost date amenzi în valoare de 368.000 de lei pentru abateri de la legislaţie.

author avatar
Eli Dan Davidescu
359 afisari

2 COMENTARII

  1. In Evul Mediu un rege destept spunea:”Oile mele trebuie tunse nu jupuite”.Da” de unde atata istetime la astia din 2020.La anul pe timpul asta toti ingrijoratii covidului se vor uita lung cu masca pe gura si ochelari la ochi[ca or sa ne oblige sa ii purtam si pe astia] asteptand pensia sau salariul gras de la stat.Canci incasari din impozite.Intotdeauna prostia se razbuna.Credeti ca tara asta se poate imprumuta la infinit?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger