AcasăCORONAVIRUSCe a pățit o tânără care a chemat ambulanța, fără să spună...

Ce a pățit o tânără care a chemat ambulanța, fără să spună că are COVID

O femeie confirmată cu noul coronavirus a ajuns în atenția oamenilor legii, nu doar a cadrelor medicale. Totul, după ce, deși a chemat doctorii, ar fi omis să spună că are rezultat pozitiv la testarea pentru COVID-19.

”A fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, ca urmare a faptului că o femeie de 33 de ani, diagnosticată cu Covid-19, a solicitat intervenția unui echipaj medical, fără a recunoaște că este infectată cu noul coronavirus”, din câte anunță vineri Prefectura Argeș, într-un comunicat.

Aceeași sursă precizează și faptul că în ultimele 24 de ore polițiștii argeșeni au verificat nu mai puțin de 395 de persoane aflate în izolare. De asemenea, s-au făcut controale și la 158 de firme, s-au verificat 173 de autoturisme și au fost legitimate 307 persoane. ”Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală”.

Zilele trecute, autoritățile locale au sporit măsurile de protecție contra COVID, ca urmare a înmulțirii cazurilor noi depistate pe raza județului Argeș. Astfel că, din 30 iulie s-a introdus obligativitatea purtării măștii de protecție, atât în spațiile închise, cât și în exterior. Măsura vizează “persoanele de pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș începând cu vârsta de peste 5 ani, în spații închise și deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeași adresă”.

168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger