AcasăCORONAVIRUSCOVID-19 și zahărul: o combinație mortală

COVID-19 și zahărul: o combinație mortală

Dacă aveți diabet, un atac COVID-19 vă poate afecta grav sănătatea. Nu este o noutate,  diabetul este o comorbiditate cunoscută – o afecțiune care ar putea submina capacitatea sistemului imunitar uman de a lupta împotriva noului coronavirus. Ceea ce este nou este nivelul ridicat de zahăr din sângele pacienților cu COVID-19 care nu au diabet.

Majoritatea acestor cazuri au fost raportate din India. Spitalele publice din Mumbai au raportat cazuri de pacienți cu hiperglicemie (niveluri ridicate de zahăr în sânge), cu valori de aproximativ 400-500 mg / dL. (Un nivel de zahăr din sânge sub 140 mg / dL este considerat normal). Unii dintre acești pacienți sunt foarte tineri, în jur de 25 de ani, și nu au antecedente de diabet. De obicei, bolile, infecțiile, vătămările sau stresul pot duce la niveluri ridicate de zahăr în sânge. Însă o creștere a zahărului la pacienții cu diabet non-diabetic COVID-19 este neobișnuită, a explicat  dr. Jeenam Shah  pentru Mumbai Mirror. Au trecut peste șase luni de când virusul SARS-CoV2, a ieșit la suprafață la Wuhan, China. De atunci s-a răspândit în mai mult de 216 de țări și teritorii și a infectat peste 12 milioane de oameni. Chiar și astăzi, după mai mult de 555.000 de decese, nu se cunoaște în întregime amploarea problemelor de sănătate cauzate de virus. Cu fiecare zi, sunt raportate mai multe complicații. Persoanele cu diabet nu au un sistem imunitar robust pentru a combate noul coronavirus. Scăderea producției de insulină afectează imunitatea și face organismul sensibil la infecții și alte probleme cronice de sănătate. Medicii din Statele Unite au raportat că o mulțime de pacienți cu COVID-19 din spitalele lor nu numai că aveau diabet și prediabet, dar alții aveau glicemie mare, fără să știe acest lucru. Acest diagnostic a fost observat și în rândul pacienților cu SARS.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
489 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger