AcasăCORONAVIRUSMedicamentele Coronavirus: eșecuri în serie

Medicamentele Coronavirus: eșecuri în serie

Studii clinice pentru o boală fără leac?

Cercetătorii se concentrează acum pe un singur medicament, remdesivir.

Lista medicamentelor potențiale împotriva Covid-19 continuă să se restrângă: după hidroxiclorochina, studiile clinice europene Solidaritate și Descoperire au abandonat, de asemenea , tratamentul cu lopinavir / ritonavir , considerat ineficient și suspectat de efecte adverse. Remdesivir  tocmai a obținut o comercializare condiționată în Uniunea Europeană. Combinația dintre cele două medicamente antivirale lopinavir și ritonavir, utilizate împotriva virusului SIDA (și vândută sub numele de Kaletra), a fost deja abandonată la sfârșitul lunii iunie de un alt studiu clinic important, recuperarea britanică.

În același timp, OMS a ratificat definitive abandonarea hidroclorochinelor, deoarece rezultatele preliminare au arătat că aceste medicamente “au un efect mic sau deloc asupra reducerii mortalității internate din Covid-19, comparativ cu îngrijirea standard”, notează BFMTV. În plus, studiul Discovery a evidențiat „frecvența semnificativ mai mare a efectelor adverse grave asupra funcției renale” la pacienții care iau lopinavir / ritonavir, în special în terapie intensivă.

Deși zeci de tratamente pentru Covid-19 au fost evaluate la nivel mondial, niciunul nu a demonstrat încă o eficacitate remarcabilă, cu excepția unui steroid, dexametazona – la cei mai afectați pacienți – și ar reduce mortalitatea pentru cei aflați pe ventilație artificială. La rândul său, Remdesivir a obținut o autorizație de comercializare în UE la 3 iulie, acordată de Comisia Europeană. Un studiu american a arătat că acest antiviral dezvoltat inițial împotriva febrei hemoragice Ebola a redus ușor timpul de recuperare pentru pacienții internați cu Covid-19 (în medie între 15 și 11 zile). Pe de altă parte, nu a dovedit beneficii în ceea ce privește reducerea mortalității.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
199 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger