AcasăNewsGeneralul Oprea, pivotul noii majoritati a lui Basescu

Generalul Oprea, pivotul noii majoritati a lui Basescu

Recentele tensiuni care au aparut intre UDMR si PDL confirma informatiile potrivit carora maghiarii ar putea fi scosi de la guvernare spre sfarsitul anului.

Traian Basescu nu uita ca maghiarii i-au contestat proiectele

Odata cu apropierea alegerilor, pacea care domnea in coalitie s-a cam dus de sufletul intereselor electorale, maghiarii amintindu-si ca si-au sifonat suficient imaginea defiland alaturi de Emil Boc. Asa a aparut din senin demisia ministrului Sanatatii Cseke Attila, dar si alte conflicte intre pedelisti si maghiari. Cel mai recent este cel de la Cluj, unde UDMR a anuntat pe nepusa masa ca rupe protocolul cu PDL.

Udemeristii incearca sa-i tina in sah pe pedelisti

Marul discordiei: o piata volanta amplasata de democrat-liberali fara consultarea maghiarilor. Desi disputa este puerila, aceasta s-a transformat intr-un razboi al declaratiilor, parlamentarii UDMR de Cluj amenintand ca nu vor mai sustine proiectele coalitiei, parand chiar dispusi sa voteze si pentru o motiune de cenzura impotriva Guvernului. Spre ghinionul democratilor, cazul de la Cluj nu este unul izolat, situatii la fel de tensionate inregistrandu-se si in Mures, Bihor sau Maramures.

Se cauta o noua majoritate

Gabriel Oprea trebuie sa “pescuiasca” oameni de la USL

Tafna si amenintarile maghiarilor ii vin insa manusa presedintelui Traian Basescu, adaugandu-se la sirul lung de motive pe care acesta le va invoca atunci cand va explica de ce UDMR trebuie sa iasa de la guvernare. Miscarea ar urma sa aiba loc spre sfarsitul anului cu conditia ca pana la data cu pricina seful statului sa fi reusit sa-si incropeasca o noua majoritate. Majoritate la care lucreaza intens uneperistul Gabriel Oprea, generalul avand sarcina  sa ingroase substantial randurile “independentilor”, odata cu inceperea noii sesiuni parlamentare.

Potrivit unor surse politice, misiunea lui Oprea ar putea fi usurata de liberalii carora cuplul Crin Antonescu-Victor Ponta le sta in gat si care ar fi dispusi sa paraseasca PNL-ul. Daca uneperistul va reusi sa aduca suficiente voturi, atunci seful statului, care nu i-a iertat pe maghiari ca l-au tratat cu refuz atat in cazul inlocuirii lui Boc cat si in cel al regionalizarii, ii va exclude fara drept de apel de la guvernare.

author avatar
Adelina Ionicel
818 afisari

11 COMENTARII

  1. Corecta observatie. Puterea din toamna se va cataliza pe langa partidul lui Oprea. Independentii unpr-isti vor da majoritatea la urmatoarea sesiune!

  2. Corect si adevarat. Partidul condus de Gabriel Oprea a impus stabilitate politica in aceasta coalitie de guvernare, fara de care Romania nu reusea redresarea economica.

      • Faptele conteaza. Prin faptul ca e un partid mult mai activ decat UDMR, PNG sau chiar PNL, partidul lui Oprea poate fi surpriza urmatoarelor alegeri. Iar tinand cont de proiectele pe care le are, ce avantajeaza oamenii de rand si nu clientela politica, cred ca va avea un cuvant greu de spus in viitor.

  3. Ce-i drept Oprea a atras multi oameni in ultimul an in UNPR, nu se joaca si nu pierde timpul.

  4. De curand UNPR a depus in coalitie, un proiect de act normativ prin care se va aproba si aplica programul „cosul de solidaritate”, un ajutor dat pensionarilor cu pensii mici.

    • Nu e singurul proiect al UNPR. Au avut si alte proiecte de luat in seama si care s-au dovedit a fi solutii foarte bune pentru redresarea tarii.

  5. de ce nu intrebati mai multe despre oprea in blocul din 13septembrie?chiar si domnul Voicu a avut apartament acolo!atunci veti vedea doar o mica parte din ADEVARATA fata a lui Oprea.va veti cruci!

  6. Ar fi cel mai bine pentru tara asta daca UDMR ar fi scoasa de la guvernare, iar daca este meritul UNPR, cu atat mai bine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger