AcasăNewsRomânia în fundul gol

România în fundul gol

Marcel Vela, omul zilei. Cu triolete și tremolo la intonarea partiturii

În atenția domnului virtuoz Marcel Vela, un fel de vioara a doua la președinția României.

Marcel Vela, omul zilei. Cu triolete și tremolo la intonarea partiturii

Este posibil ca acest articol să vă scoată din minți pentru că nu respectă prevederile art. 54 din Decretul de instituire a stării de urgență. Ăla cu știrile false. Personal, m-am străduit din toate puterile să mă las impresionat de năclăiala de vorbe din conținut, însă nu am reușit. Nu m-a sensibilizat nici discursul președintelui, scrâșnit printre măsele, ca un malaxor care toacă șuruburi. Doar m-a tulburat, dar nu în sensul pe care l-ați aștepta. În fine, să n-o mai lungim, ca un bun român solidar doar cu mine, căci partidele nu reușesc să-mi inspire decât dispreț, doresc să vă semnalez mai multe cazuri flagrante. După ce le cercetați, vă rog să faceți publică soluția.

În fapt, este vorba de afirmațiile făcute de înalți demnitari ai statului român. Iar dumneavoastră, în calitate de mâna a doua la președinție, aveți toată puterea de a-i trage la răspundere.

Precum chiloții tanga

Primul dintre ei se numește Klaus Werner Iohannis, rezident în Dealul Cotroceni pentru o perioadă de timp. Acesta, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în România, a afirmat în nenumărate rânduri că țara este pregătită să-i facă față și, ca atare, să nu ne temem. Astfel, la data de 14 martie a.c., a afirmat că „Guvernul care își preia acum mandatul este guvernul care și până acum a lucrat cu motoarele turate, a lucrat bine pentru a gestiona această criză. Acum, cu toate forțele, vom continua această luptă. Noul guvern împreună cu mine ne vom dedica toate energiile sută la sută, pentru a gestiona eficient această criză.” Ulterior, declarația a fost nuanțată în varii forme, din care rezulta că România are capacitatea de a se lupta cu epidemia. Să mă iertați, domnule virtuoz Vela, dar informația mi se pare falsă. România este în fundul gol, iar masca pe care i-o puneți pe față o protejează precum apără chiloții tanga fesele de frig.

Doar pentru un guturai?

Klaus Iohannis: „Împreună cu guvernul vom gestiona bine criza.” Desigur, deja vedem

Vă rog să luați în considerare că numitul Klaus Werner Iohannis nu se află la prima afirmație neadevărată. La data de 11 martie 2019, întrebat dacă va lua măsura instituirii stării de urgență, a declarat: „Dacă vedeți politicieni care dau sfaturi și le știu pe toate, schimbați canalul!”, lăsând să se înțeleagă, indubitabil, că știe ce face. Ulterior, a decretat starea de urgență. Mai mult, la 27 februarie, a declarat: „Nu există niciun motiv real de panică. Acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră ca în orice răceală”. Dacă lucrurile stau așa, de ce pentru un banal guturai a declarat starea de urgență?

Sănătatea nu contează

Al doilea demnitar este Vasile Florin Cîțu, fost ministru de finanțe, fost premier desemnat, care a dat bir cu fugiții cu 10 minute înainte de a fi validat prim-ministru, conform unui scenariu despre care o țară întreagă vorbește. Și nu frumos. La data de 9 februarie 2019, numitul a declarat unei televiziuni online că „sectorul privat trebuie să fie principalul obiectiv în România, nu învăţământul, nu sănătatea.” Fac precizarea că la momentul respectiv, ca și în cazul domnului Klaus Iohannis, România se confrunta deja cu epidemia de coronavirus. Viziunea domnului Vasile Cîțu denotă ori rea voință, ori nepricepere crasă, ori un jemanfișism de netolerat. Vă rog ca, în urma cercetărilor, să stabiliți care este reala poziție a numitului ministru. Cea de la data declației sau cea de acum, când nevând încotro, o fi constatat că sănătatea este pe primul loc. Vă întrebați domnule virtuoz Vela, un fel de președinte al țării în noua conjunctură, de ce românii, fără a fi defetiști de profesie, nu au încredere că guvernul lucrează bine în gestionarea acestei crize, după cum afirma Klaus Werner Iohannis. Iote d-aia! Și asta nu e o informație falsă.

Ludovic Orban s-a autoizolat. Doar pentru o banală răceală?

Cu o izoletă nu se alungă virusul

Cel de-al treilea este numitul Orban Ludovic, premier și președinte al partidului de guvernământ. Consider că, din respect pentru cititori, nu are rost să umplu pagina cu declarațiile domniei sale. Ar fi nevoie de un ziar întreg pentru a-i găzdui nevorbele, negândurile și bătutul apei în piuă. Oricum, cu ajutorul serviciilor din subordine, găsiți aceste lucruri în toată presa pe care, în mod cert, o monitorizați. Precizez că, în esență, declațiile numitului sunt departe de adevăr, fapt ce ar putea să le aducă în zona informațiilor false. Nu cred că este adevărat că România dispune de toate mijloacele pentru a se lupta cu epidemia de coronavirus, după cum afirmă premierul. Presa scrisă, video și online a arătat deja că medici de la Institutul „Matei Balș” și din alte unități spitalicești sunt îngroziți nu de epidemie, ci de lipsa de dotări. Pregătită, deci? A fost nevoie ca milionarul Becali să facă o donație serioasă, căci guvernul numitului Orban Ludovic nu mișcase un deget. Bună gestionare? Încă este în faza de tratative și căutări pentru materiale de maximă necesitate. Două județe din țară, Neamț și Caraș Severin, nu au decât o singură izoletă. Culmea, cea de la Caraș este acum stricată. Tocmai acum. Tocmai județul din care vă trageți și a cărui președinție la Consiliul Județean o râvniți. Medicii se plâng că nu au mănuși, măști, filtre și ventilatoare. Numitul Orban, în schimb, declară că există tot ce trebuie pentru oprirea sau încetinirea epidemiei. Vă las pe dumneavoastră să stabiliți adevărul, nu cu bocancul și pulanul meseriașilor din subordine. Vă solicit, de asemenea, să constatați, conform informațiilor din presă contrapuse declarațiilor demnitarilor de mai sus, că România e în fundul gol. Măcar puneți mâna și ridicați-i pantalonii.

author avatar
Valentin Boeru
4.134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger