S-au limpezit apele pe scena politică de la Washington – Donald Trump a dat de pământ cu democrații cum l-au zvântat în bătaie social-democrații pe Ludovic Orban, cu tot cu guwernerul plin de cîți. Procedura de impeachment declanșată împotriva președintelui american a căzut la vot în Senat, cu ambele acuzații respinse categoric de majoritatea republicană. După aproape șase luni de război de gherilă, în SUA lucrurile sunt clare: Trump și-a asigurat un nou mandat, iar ignominii democrați, încă patru ani de stat cu dinții la gardul de la Casa Albă.
Fiindcă pe dealul Capitoliului ceea ce caracterizează politica e tocmai loialitatea, n-au fost surprize la votul din Senat. Republicanii au strâns rândurile în fața liderului lor și, cu excepția lui Mitt Romney, nimeni n-a trădat; se vede că obieciurile pontiste nu sunt cunoscute pe acolo. După anunțul oficial care a pus capăt bâlciului adus în Camera Reprezentanților de gașca veșnic indispusei Nancy Pelosi, Trump a anunțat că va susține o conferință de presă „pentru a vorbi despre victoria ţării noastre împotriva acestei mascarade de impeachement”.
Din categoria „fraierul insistă”…
Chiar dacă Senatul a dat de pământ cu acuzații democraților, Camera Reprezentanţilor intenţionează să continue investigaţia împotriva lui Donald Trump! Este de noaptea minții! Din categoria „fraierul insistă”, Nancy Pelosi vrea să-l citeze ca martor pe fostul consilier pentru Siguranţă Naţională, John Bolton, dezvăluie pentru CNN Jerold Nadler, un important lider democrat.
Altfel, un vechi adversar al președintelui Trump, dar coleg de partid cu el, senatorul Mitt Romney a declarat că el a votat în favoarea demiterii șefului statului. „Donald se face vinovat de un îngrozitor abuz asupra încrederii publice”.
Capital de imagine pentru președinte
Nu știu dacă PSD-ul a câștigat ceva de pe urma demiterii Guwernerului Orban și nici dacă meritele sunt exclusiv ale social-democraților; umblă vorba pe Facebook că pe liberali i-au ajuns blestemele liftierilor din toată țară!
Însă e cert că pentru Donald Trump capitalul de imagine acumulat după ratarea „impeachmentului” democrat a crescut. Președintele oricum era pe un trend ascendent după victoriile economice repurtate (Germania și China plătesc greu acum ca să facă afaceri cu America), așa că joaca de-a șoarele fugărit de pisica democrată doar l-a înălțat în ochii cetățenilor.
Acuzațiile care i s-au adus lui Donald Trump sunt apă de ploaie pe lângă faptele președintelui României, de exemplu. Pentru îndrăzneala cu care sfidează legea, locatarul cu viză de flotant de la Palatul Cotroceni ar fi fost executat fără milă în America chiar de colegii săi de partid! Trump a fost arătat cu degetul fiindcă a făcut presiuni asupra Ucrainei, printre altele anulând un ajutor militar destinat Kievului și o întâlnire cu omologul său, la Casa Albă.
Am fost primu in lume care a spus ca Donald nu o sa pateasca nimic ca e nevinovat.
De ce nu vă documentați direct de la sursă? Trump nu a făcut absolut NICI O presiune, asta a spus-o, în primul rând, președintele ucrainean. Cu prilejul discuției telefonice de care s-a făcut atâta caz s-a abordat și tema corupției. Trump a folosit condiționarea ajutoarelor date STRĂINĂTĂȚII, ca una dintre temele CAMPANIEI PENTRU PREZIDENȚIALELE DIN 2016, și de – între altele – limitarea (dacă nu stârpirea) corupției, și cu atât mai mult a celei mari, în țările beneficiare ale vreunui ajutor, și cu atât mai mult financiar. Or, eu n-aș trimite sute de milioane de dolari unei țări unde banii riscă a fi ” sifonați ”, de pildă. Nu? Doar dacă mă doare în cot de banii contribuabililor – în fond – sau sunt, eu însumi, corupt sau părtaș la niscaiva foloase necuvenite. S-a mai făcut caz de (putred de) corupții Biden, nu mai reluăm povestea. Adică, Biden senior, contracandidat prezidențial dar cu legături extrem de oneroase în Ucraina, a rămas un îngeraș pentru jegurile – moral vorbind – de democrați, în vreme ce Trump era bun de pus sub acuzare. Și pentru ce? Pentru o discuție telefonică ce nu a inclus nici un fel de amenințare, lucru evident mai ales din redarea integrală a înregistrării (transcrierea) reale, iar nu din gogoșile democraților, care au mințit ca niște nemernici, fără să li se usuce limba. Lucru evident, de asemenea, declarațiile – ziceam – președintelui de la Kiev, însuși. Plus din depozițiile martorilor democraților înșiși (care, și așa, vorbeau ” din auzite ”). Apoi, nici vorbă despre refuzul întâlnirii la Casa Albă, pur și simplu, aici, a fost o chestiune de agenda și, până una, alta, Zelinsky (nu știu dacă îl scriu corect) s-a văzut – de exemplu – cu Pence, în Polonia. Nu în ultimul rând, acel ajutor NU a fost ANULAT – care înseamnă cu totul altceva – ci doar puțin întârziat și nu se depășise nici vreun termen limită. În același timp, ucrainenii habar n-au avut, până la un moment dat, de vreo întârziere, aflând de un așa-zis stand-by sau – vezi, Doamne – anulare, din surse neoficiale, speculative, chiar. Nici vorbă, deci, de amenințări sau condiționări. Trump nu a căutat decât adevărul, cu atât mai mult cu cât democrații ăia – precum însăși Hillary Clinton) s-au folisit de Ucraina pentru a spiona și a juca murdar împotriva lui Trump, înainte și în timpul campaniei din 2016. Ar fi foarte multe de spus. Rezumând, democrații sunt capabili de orice pentru a-l înlătura pe Trump, sunt disperați că e un outsider al naibii de deștept (îi cunoaște pe mulți, cu mult înainte de a deveni președinte, și știe ce le poate pielea), e patriot, dar ei nu se așteptau să câștige și să aibă asemenea succes,l-au luat în derâdere. Iar el le-a stricat ploile și, de peste trei ani, încoace, îi bate măr. Democrații sunt hoții care strigă hoții, să nu creadă nimeni altceva. Oricum, articolul e corect.
Acum are drum deschis pentru un nou mandat.