AcasăNewsAu început exercițiile de alarmare pentru asaltul imigranților

Au început exercițiile de alarmare pentru asaltul imigranților

În scenariul exercițiului, 120 de imigranți ilegali au solicitat protecție statului român

Inspectoratul General pentru Imigrări a demarat seria de exerciții de alarmare pentru pregătirea și combaterea invaziei imigranților. Primul de acest gen s-a desfășurat la Galați, unde s-au urmărit modul în care polițiștii de imigrări și pompierii intervin pentru gestionarea unei situații de risc în domeniul migrației și capacitatea de răspuns la instituirea unei stări excepționale.

În scenariul exercițiului, 120 de imigranți ilegali au solicitat protecție statului român

Autoritățiile au început pregătirile pentru scenariul unei invazii de imigranți, testând, astfel, și creșterea capacității operaționale a  Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil. Scopul primului exercițiu de alarmare a constat în testarea capacității de reacție a personalului cu privire la modul de acțiune în cazul producerii unei situații speciale și, totodată, în antrenarea, verificarea și evaluarea stadiului de pregătire a personalului din cadrul centrului, pentru îndeplinirea misiunilor specifice, cu accent pe verificarea cunoașterii procedurilor de lucru în caz de alertă. La exercicțiu a fost solicitat și sprijinul  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pentru montarea unor tabere mobile, destinate persoanelor aflate în situații speciale, în sistem containerizat. ”Exercițiul în ansamblul său a reprezentat punerea în aplicare a măsurilor preventive și proactive luate la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări pentru gestionarea eficientă a unei situații de risc, în sistem integrat, cu entități responsabile în asigurarea managementului situațiilor de urgență. Aspectele constatate pe timpul intervenției, concluziile și măsurile dispuse vor sta la baza pregătirii polițiștilor din cadrul centrelor specializate pe linie de azil și de suport operativ”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări.

”Nu avem informații despre o situație de risc”

Pentru a nu alarma populația, Inspectoratul General pentru Imigrări, a ținut să asigure cetățenii că, la acest moment, ”nu sunt informații privind iminența producerii unui situații de risc, însă astfel de exerciții sunt necesare și benefice în pregătirea personalului”. ”Conform scenariului, la data exercițiului, personalul aflat în serviciul de permanență la CRPCSA Galați a fost informat de către SPF Galați cu privire la faptul că pe raza localității Giurgiulești, la ora 02.00, camera de termoviziune a observat un grup de persoane care se deplasa în interiorul zonei de frontieră. Ulterior, grupul a fost depistat și efectuate verificări, stabilindu-se că sunt 120 de străini, cu identitate declarată, din Orientul Apropiat, având vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, și care solicită o formă de protecție internațională din partea statului român. După trierea epidemiologică, aceștia sunt conduși la CRPCSA Galați. Întrucât, noul grup de străini determină depășirea capacității de cazare în centrele IGI, care au un grad de ocupare de peste 90%, se dispune creșterea capacității operaționale a Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil  Galați prin instalarea unei tabere mobile de către reprezentanții ISU Galați”, se precizează în comunicatul Inspectoratului General pentru Imigrări.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
508 afisari

4 COMENTARII

  1. Și uite așa se pregatesc pshihologic românii pt. aducerea imigrantilor în ROMÂNIA IMPOTRIVA VOINȚEI ROMÂNILOR!

  2. Si uite așa se pregatesc pshihologic românii pt. aducerea imigrantilor în ROMÂNIA IMPOTRIVA VOINȚEI ROMÂNILOR!

  3. Daca musulmanii vor islamizarea Europei vor ataca cu milioane de emigranti si nu cu 100-ridicol.Printre vor vi mii de osteni care vor ataca in 3 prin Spania 1 mil din Turcia ocuparea unui oras declarat califat(provincie islamica cu monarh si succesiune) apoi schimbarea religiei. Armata 2a 1 mil din Turcia dintre sirienii emigranti ataca Roma-Italia-califat. Germania – Berlin 1,500.000 emigranti din Turcia – califat prin Bulgaria Romania Budapesta Austria tari in care vor ramane corespondent islamic cu ocuparea imediata apoi a Parisului. .Europa descrestinata in max 2 saptamani de la ordinul lui Erdo. Trebuie vazut daca Nato are posibilitati măcar tactice ca tehnice nu are, sa faca ceva. In mod normal nu ai ce face decat sa te pregatesti crestin ca martirii sec I-III D. H.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger