AcasăNewsIohannis, monolog cu jurnaliști teleghidați

Iohannis, monolog cu jurnaliști teleghidați

Puțin îi pasă lui Klaus Iohannis că râd cetățenii de el fiindcă se sperie de o confruntare „live” cu Viorica Dăncilă! Șeful statului are felia lui de public fidel și este una suficient de groasă, iar când vrea să transmită ceva convoacă o mână de ziariști aserviți la discuții „libere”. Așa a făcut miercuri, doar că la sediul PNL (!) au venit mai mulți jurnaliști decât trebuia, drept pentru care președintele i-a triat ca-n bancul ăla despre rasism, cu șoferul de autobuz – albastru deschis în față, albastru închis în spate. Șueta a durat puțin peste o oră, dar a fost mai mult un monolog silabisit, întrerupt din când în când de întrebări cuminți, atent formulate sau cu grijă citite din telefoanele mobile, după caz și pricepere.

 „Lucrul bine făcut înseamnă că, periodic, avem datoria de a veni în faţa românilor, de a comunica onest şi responsabil ce etape am parcurs, în ce stadiu suntem, cât am făcut din ce ne-am angajat şi ce urmează mai departe. Aşa voi proceda eu, în calitate de preşedinte”. Vorbe înălțătoare rostite în 2014. Klaus Iohannis stătea cu mâna întinsă după votul cetățeanului de rând, nu avea de partea lui niciun STS care să-i garanteze victoria, pardon, care să-i numere voturile și nici „liberalii” nu erau pe atunci la „butoane”. Anii au trecut, iar în 2019, după un mandat consistent, avem președintele pe care-l merităm. Fuge de dezbateri televizate ca dracul de tămâie, lipește etichete oamenilor cu ușurința angajatului de la Fabrica de timbre, ignoră chintesența unei campanii electorale.

La începutul anilor ’90, când România făcea primii pași în democrație, iar la Sibiu se derulau afaceri dubioase rămase și azi neelucidate, un milionar lăsa Occidentul pentru a pune umărul la iluminarea țării prin cultură, educație și conștiință. Numele lui este Ion Rațiu, personajul care a dat, poate, cea mai curată definiție a noțiunii de democrație. „Voi lupta să aduc elementul esenţial al democraţiei, care nu este jocul numelor, al cifrelor, cine are majoritate, cine are mai multe voturi… Asta nu e democraţie! Democraţia însemnează o înţelegere că omul este în centrul societăţii şi totul se învârte în jurul lui. Democraţia însemnează că-l asculţi pe om şi pe urmă îi respingi punctul de vedere. Chintesenţa democraţiei se poate exprima într-o singură frază – voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fi de acord cu mine!”.

Azi, toți liderii politici stau cu democrația în gură, dar nimeni nu vrea să-i înțeleagă menirea. Ca un atotputernic judecător, Klaus Iohannis dă sentințe inatacabile în cazul adversarilor politici și arestează la domiciliu subiectele sensibile care îl vizează. Într-o postare pe blogul personal, fostul premier Adrian Năstase îi atrage atenția președintelui că aroganța s-ar putea să-l coste. România are nevoie de echilibru politic, iar cel care îl garantează este chiar liderul suprem al țării!

Iată ce-i transmite Năstase, poate cel mai experimentat om politic al momentului:

„Candidatul Iohannis spunea aseară (n.n. – miercuri seară) că respectă cutumele. Una dintre cutume este organizarea de dezbateri între contracandidații la alegerile prezidențiale, în special înaintea turului 2. Iohannis nu vrea, însă, să respecte această cutumă. Propune «suplimente alimentare» – conferință de presă plus o dezbatere cu el însuși, săptămâna viitoare. Și care ar fi justificarea? Faptul că Viorica Dăncilă are broșă și nu are șapcă de la Trump? Mai concret, ea nu s-ar fi purtat democratic… Povestea asta cu «condiționalitatea democratică» a fost inventată de americani în timpul Războiului rece și perfecționată de ei imediat după (…) Vă reamintesc vizitele lui Biden, Nuland, Gordon în România și presiunile politice pe care le-au făcut, se pare că inclusiv pentru avantaje economice (…) Și, în definitiv, într-o lume civilizată, singurul «judecător de democrație» îl reprezintă poporul, alegătorii. Cu ce temei candidatul Iohannis împarte românii în democrați și ne-democrați? Cu ce temei «democratic» cere el desființarea unui partid politic? (…) Și, în definitiv, cu ce drept candidatul Iohannis își permite să afirme că Viorica Dăncilă, candidatul PSD, votat democratic de peste două milioane de cetățeni în primul tur, nu se califică «democratic» pentru o dezbatere publică? Jenant… A afirmat că principala sa realizare a fost dărâmarea guvernului României. Tristă «realizare» pentru un bilanț al activităților timp de cinci ani ca președinte al statului, mediator între puterile acestuia”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.659 afisari

19 COMENTARII

  1. Așa de democrat era Năstase și cînd Iliescu – cu care era în barcă – precum și alții, mai apoi – a(u) fugit, ca dracul de tămîie, de confruntarea cu Vadim? La fel de înnobilat de elan democratic erai și atunci, Cezărică? Ori erai, poate, cu muci la nas, pe vremea aia? Prea tîrziu vi se aude piuitul, e prea tîrziu pentru România. Cît despre ăștia de azi, toată scîrba.

  2. Mai Cezarica , mai , de trei zile-ncoace / gura nu-ti mai tace , de unde atata disperare ? Dai citate numai din maestri celebri care au batatorit scarile DNA-ului , scoliti pe la Rahova si Jilava si potcoviti cu medalii pentru ” Trofeul Calitatii ” . Nu cumva porti si fular Burberry , d-ala de aproape 400 de euro ? Stim o treaba si am dezlega misterul abnegatiei totale pentru prostit prostii , fofoneii n-au miros , nu-i asa ? Te-a luat lumea la ochi , las-o mai moale , broasca nu ocaie pe uscat , e gustos si consistent cascavalul ?

    • Săracul securist ce isi face nevoile pe capul poporului sa apare un impostor ca sa nu i putem vedea adevarata fata. Pai vicontele mulii, mai scuteste ne cu găina ta plouată, ca prim boul tării, nu are creier nici cat o gaina

    • Daca esti kostea sau cum dracu te cheama ,dute ba jigodie imputita care te dai din Tiraspol ,dute cu tot cu wc ul tau din cap scarbosenie paranoica Ce daca esti CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL Dute ..ia l si pe homalaul sas cu tine si pe CITU drogatul si ,,talentatu”Ia o si pe Babuina cea cu studii la Moscova si trecuta prin paturile sefilor inclusiv sefi PSD Duceti va dracului bai pui de criminali de la 1907 Bai criminali de la Colectiv ,bai japite nebune Siktir scarbelor !Ati ucis destul de cand v ati facut partidul vostru de nebuni MARS !

      • Daca spui :,,zi i johanus si trage apa”apare animalul asta drogat ,zice ca e din TIRASPOL si incepe sa arunce cu rahat Bai droaga nebuna ce te crezi Ai impresia ca nu vei plati pentru invectivele tale ?La stadion tot asa …gorilele astea schimonosite la trup dar si la suflet urla fara discernamant la un om care e de culoare Bai droaga iti mai spun o data ,sa nu dea dracul sa pun mana pe tine ca te strang de gat pana ti ies ochii ca la broscoi bai homalailor drogati Ce crezi ca nu e ac de cojocul vostru de animale drogate Ce crezi ca daca johanus homalaul va tine partea scapati /Nu veti scapa nici in mormant monstrilor drogati homo Siktir din nou !

  3. Bai „meseriasilor”, daca va credeti jurnalisti , nu mai folositi denumiri precum „Patriarhul Romaniei” * in loc de Patriarhul BOR, Premierul (?!) Romaniei ,in loc de Primul ministru al Guvernului, seful Statului (?!) s.a.m.d….

  4. pai bini ba romani dashtepti si revoltati …si dupa acessta demonstratie de ipotenta mensual si dupa acest tur de ..prostie voi va rezumati la un comentar de nimic..scarmanati l ba eunucilor sa si simta prostia ..sa si vaza limitele ..sa stie ca i nedorit si ca nu are aici .rumunii mei decat niste idioti ca rares ..si niste serpi sireti cum este organ.ba ori siunteti ziaristi ori..moase comunale ..ori cel puti romaani iubitori de neam caaa de glie nu aveti cum sa fitio va nu fashe parte din vocabularu vost .,… niste mitici..gaunosi …asa va vaz jiuo..noapte buna

  5. E uite vezi taranistul… un alt aluat crestin – lupt pana la ultima mea picatura de sange ca tu liberale sa poti avea posibilitatea ideologica principiala metodica naturala obiectiva sau si mai mult subiectiva, ca tu sa poti ce libertate frumoasa, sa poti sa ai dreptul sa nu fi de acord cu mine. Cata substanta.
    Deci nu a zis vreau sa desfiintez FDSN. A zis sa ai un drept esential. Acela ca eu daca zic da tu sa ai libertatea fundamentala de a zice nu.
    Ce pur.

    Greu gasesti oameni providentiali de spirit azi.

  6. Johannis, trezete-te, ori esti beat, ori esti drogat, ori esti de mult santajat, ca esti o carpa in mana altora !

  7. Iohanis este mercenarul limitat ca nivel de inteligenta in stare sa indeplineasca ca un robot misiunea lui antiromaneasca fara sa se gandeasca la consecintele dezastruoase asupra Romaniei !!!!

    • Bai Dane , tu esti mai prost ca Danciloaia , spui ca Iohannis este limitat ca nivel de inteligenta ? Si-atunci , Dancila ce mai e ?

  8. ,,Danciloaia” este o doamna Iohannus poarta casca in ureche si citeste de pe foi ca un melc latent ,ca o molusca fara judecata Doamna Dancila a condus guvernul romaniei 3 ani timp in cate a avut doar ,,succesuri”cum ar spune o alta figura ,,geniala ”de a voastra de dreapta PIBUL a crescut ,produsul intern a crescut ,ura voastra a drogatilor si spiralistilor care si beau pisatul a crescutDaca mai statea la guvernare cred ca multi dintre voi crapati de necaz la propriu N u i exclus sa crapati deadevaratelea dupa 4 luni cand ve ti vedea rezultatele guvernului ,,mieu”Iohanus va castiga inca 5 ani de puturasenie si dezbinare Dupa ce v a ispravi de distrus si vandut tara va pleca la ,mami in germania si ne va sfida si va rade infundat de prostii din Romania de care si a batut joc ,dar atunci va fi deja prea tarziu

  9. Teleghidat esti tu autorule,luandu te la brat cu experimentatul VULPOI DIN PRIVIRI seful gainilor si oualelor,bombonel.

    • Asa este , noi , astia din PSD , avem suprema satisfactie sa-i numaram oualele lui Nastasele si sa le clocim sa scoatem puisori . Asteptam de la Cristoiu sa cloneze gaina aia care fata pui vii ….hihihihihi….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger