AcasăNewsȘi dacă Dăncilă se dovedeşte a fi mai lider ca Iohannis?

Și dacă Dăncilă se dovedeşte a fi mai lider ca Iohannis?

Și dacă Dăncilă îl bate pe Iohannis? Ar fi asta o așa mare surpriză? Bineînțeles, căci în momentul de față, la cum arată scorurile electorale ale celor doi candidați și ținând cont de cum s-au poziționat astrele presei de propagandă gratuită, Viorica Vasilica are șansa naufragiatului pe o insulă locuită de canibali. Dar, cele 15 procente care o separă de Klaus von Mucles pot fi anulate printr-o campanie bine gândită, dusă în ofensivă totală și cu toate armele pe masă. Iar când vorbim de arme împotriva președintelui actual, ohoo, PSD are de unde alege! Gânditorul de la Cotroceni poate fi învins de propriile slăbiciuni, trebuie doar ca social-democrații să-și dorească asta. În caz contrar, pierderea va fi a lor, dar s-ar putea ca decontul să fie prea mare și imposibil de plătit cu o simplă calificare în „finala” de la 24 noiembrie.

Turul 2 nu înseamnă nimic dacă te prezinți în poziția ghiocelului și nu te folosești de toate informațiile și argumentele pentru a-l doborî pe adversar. Iar KWI va fi doborât la urne dacă electoratului i se arată fața adevărată a șefului statului. Cea ascunsă opiniei publice, fața bine fardată de o întreagă echipă de jurnaliști-cosmeticieni.

În primul rând, cetățenii știu care sunt realizările Guvernului Dăncilă, așa că PSD nu mai are rost să mizeze pe creșterea pensiilor și a salariilor. E o realitate pe care românii o simt între degete de fiecare dată când deschid portofelul și ajunge cu acest subiect. În schimb, social-democrații pot porni ofensiva cu teza bugetului supraîncărcat al Serviciilor secrete. Suntem membri NATO și la coada salarizării în Europa (cu toată măririle PSD), dar dăm cei mai mulți bani dinUE pentru „intelligence”, adică SRI, SIE și alte structuri informative! Pentru ce?! Câte centuri ale marilor orașe pot fi reparate/ chiar lărgite cu aceste milioane risipite? Câte spitale s-ar moderniza cu aparatură de ultimă generație din fondurile pe care Iohannis le-a solicitat în mod expres pentru Servicii?!

Avem un președinte cu mâna întinsă

Ca orice stat democratic din lumea asta, România și-a ales un președinte care să îi apere interesele și reprezinte imaginea în străinătate, la toate întâlnirile oficiale de rang înalt. Pentru asta, cetățenii îl plătesc pe șeful statului, iar el, ca restul dintre noi, este un contribuabil la buget prin taxele și impozitele achitate pe venit.

Venit care îi este dat, repet, ca să reprezinte imaginea țării în afară, să apere interesele României. Ce a înțeles neamțul din mandatul de 5 ani? Că statul român trebuie să-i suporte și călătoriile de plăcere prin ale străinătățuri meleaguri nevizitate încă. Sau naveta aproape săptămânală București-Sibiu, cu coloană oficială și trafic dat peste cap pe Valea Oltului. Noi înțelegem că urgență maximă, dar nu ține de siguranța națională să blocați traficul și să pedalați cu girofarul pornit când mergeți la Carmen!

Încâlcita poveste de la FDGR

N-ar strica și ca Viorica Dăncilă să ceară lămuriri cu privire la încâlcita poveste a restituirii clădirilor Forumului Democrat al Germanilor din România. Sunt ițe încurcate de prin 2004, când premierul de atunci, Adrian Năstase, semna cu FDGR-ul lui Iohannis o colaborare de pe urma căreia „Sasul&co.” au primit undă verde la „defrișări” imobiliare prin Sibiu și împrejurimi. Și dacă tot suntem la imobiliare, n-ar fi interesant să aflăm de la primul-ministru Ludovic Orban câtă chirie plătește statul român pentru ocuparea clădirilor FDGR? Și aceștia sunt bani publici…

Numai cu o asemenea campanie poate fi învins Klaus Werner. Trebuie tupeu, dar Dăncilă a dovedit că-l are marți, când i-a măturat din partid pe Ana Birchall și Cozmin Gușă, într-o curățenie de iarnă fără precedent.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.952 afisari

25 COMENTARII

  1. Cezare, schimba drogul. Iti face rau. Te poti trezi la Balaceanca, batandu-te cu Gaius Iulius.

  2. Asta e, Cezarica tata… macar ai incercat… ciorba nu-i noua dar macar e reincalzita. hai noroc si vantin pupa !

  3. Nick colaps , si daca se dovedeste ca indrugi verzi si uscate de pomana ? Crezi ca mai ingrasi purceaua in ziua de ignat ? Sa nu mai guite , pune-i ardei iute in laturi , o sa ofteze resemnata . Ce speri , ca lumea e asa proasta si a uitat ce s-a intamplat in ultimii 3 ani ? Astazi o sa apara si placinta cu gazarea poporului in 10 august 2018 , sa vezi ” recunostinta si aplauze ” pentru PSD ! Si-acum : 1. Care contraofensiva la ofensiva cu teza bugetului supraincarcat al Serviciilor secrete , cine a aprobat acest buget , nu PSD ? 2. Poti sa ne faci o lista cu cate spitale s-au construit si modernizat , cate centuri ale marilor orase si cate autostrazi in timpul celor 3 guverne pesediste din ultimii 3 ani ? Zero barat ! 3. In ultimii 5 ani de cate ori ai fost in vacanta ? Iohannis , in ultimii 2 ani , nu si-a permis asta , a renuntat la vacanta , a avut 3 vacante in 5 ani . Dancila de cate ori a folosit helicopterul sa zboare prin tara ? Cine s-a plimbat hai-hui si de pomana prin tarile arabe , Israel sau cersea audiente de macar 5 minute pe la americani ? 4. Cazul FDGR este inchis , intreaba-i pe Golban si Nistorescu de ce au ramas cu buza umflata , hotararea instantelor e definitiva , esti cumva deasupra Justitiei sau contesti de amorul artei si impresionarea babutelor muribunde ? 5 . Ana Birchall a simtit ca se scufunda corabia , a fortat premeditat excluderea . Pe Gusa il doare fix in pix , abia s-a mai procopsit Dancila cu inca un adversar extrem de tenace si periculos . 6. Canibalii au trecut la regim vegetarian , naufragiatul s-a inecat la mal . 7. Daca te crezi Ganditorul de la National , te inseli amarnic , von Mucles s-ar putea sa-ti regleze mufa cu o citatie la tribunal , sa te inveti minte , sa-ti vezi lungul nasului si sa eviti jargonul de cocalar . 8. Balmajelile tale jalnice arata starea jalnica a jurnalismului romanesc , cei ce ar trebui sa fie formatori de opinie corecti si impartiali sunt , de fapt , bieti lautari de duzina care hartanesc acordeonul in functie de comanda celor ce platesc sa asculte melodiile preferate ,cu bancnote lipite pe frunte si cu mana intinsa dupa altele , lucru extrem de josnic si rusinos ! 9 . Pacat ca nu coboara atat de jos si nu te citeste CTP , ti-ar trage niste zmetii de ti-ar inchide pe veci muzicuta !

      • Kostyuska , proasta regimentului , vezi ce usor te-ai deconspirat ca nu esti romanca ? Daca te uiti in oglinda si-ti faci cu ochiul crezi ca-ti creste coeficientul de inteligenta ? Fa , puturoasa zglobie , nu simti ca-ti scartie neuronul pe centrii nervosi ? Unge-l urgent cu niste mitilic , il pierzi si p-asta , toana apetisanta …Hai , gata , te-am pupat cu curu , iar te-ai facut de cacao , randunica suava ce croncani ca Voronin ……hihihihihihihihi……

    • Dacă Cezărică e țuțărul PSD, tu ești pe post de ” ține cal ” pentru Salamul de Sibiu? Sasul este un impostor, un geambaș de imobile și traficant de copii dovedit. Lasă-ne cu Justiția și sentințele definitive. Care Justiție? Aia coruptă până în măduva oaselor? În ceea ce privește IQ-ul lui Werner, e la fel de muci ca al Vasilicăi, el fiind la fel de tâmpit,faptul că e sas, neamț sau ce-o mai fi nu e o garanție de inteligență, mestecă la clișee, cu greeeu, și alea, la fel ca mai toți fomiștii care populează politica românească. Cât despre CTP, dacă îl folosești pe profitorul ăsta de cea mai joasă speță, veșnic încrâncenat și pseudo-talentat, ca etalon, ne-am lămurit. N. B. – nu sunt nici dăncist, nici Johannis, nici PSD-ist, nici PNL-ist, nici usr-ist, nici nici nici și îi consider pe toți cei care se rotesc la butoane, de 30 de ani încoace, la fel de vinovați pentru mocirla în care au adus România și vrednici de Jilava. Sănătate!

  4. La aparitia lui MUTULICA la conferinta de presa de aseara,cu reportei si jurnalisti de la Realitatea,Digi 24,Pro Tv,si cu dalde Pora care i-au pus sasului intrebarile pregatite tot de el,orice PROST poate sa raspunda,brava D-na Dancila,aseara l-ai facut praf pe sas,care face pe el inismene de frica

  5. La aparitia lui MUTULICA la conferinta de presa de aseara,cu reporteri si jurnalisti de la Realitatea,Digi 24,Pro Tv,si cu dalde Pora care i-au pus sasului intrebarile pregatite tot de el,orice PROST poate sa raspunda,brava D-na Dancila,aseara l-ai facut praf pe sas,care face pe el inismene de frica

  6. „Și dacă Dăncilă se dovedeşte a fi mai lider ca Iohannis?” Dancila a fost deja tradata de gunoaiele ultrapenale din partid,talhari la drumul mare,mai ales din garda veche(fosti agenti sovietici din cadrul DIE): ion iliescu ponta adrian nastase cozmin gusa hrebenciuc traian basescu,,, grupul infractional de la Cluj(Moscova+Bruzelles) in love si lovele cu gunoaiele antinationale din PNL(bordel politic antinational ce apartine liniei ruso evreiesti din SIE) care nu au nimik de a face cu Bratianismul.toate gunoaiele astea in frunte cu o alta veche oficina a KGB-ului UDMR-ul au dosare de cadre si dosare de coruptie si lista e mare.sunt mai santajabili decat credeti.Iohannis cu capra aia a lui nu fac exceptie.prin omul Moscovei si al Bruxellului Klaus Iohannis, se vrea continuarea celor 30 de ani de dictatura militara de dupa Lovitura de Stat din 89(name code Dniestr).toata mizeria asta globalista a Vaticanului in care a fost aruncata si Romania,cel care o coordoneaza din interior, emitentul de moneda si conducatorul de facto al coloniei Romania= Mugur Isarescu ofiter DIE,nu are mandat limitat,nu da socoteala in fata nimanui din colonie si nu este ales nicodata,cel mai mare talhar din toate timpurile si coordonatorul intregului jaf national de aproape 1 trilion de dollari.

    Astazi daca Iuliu Maniu ar fi trait,ar fi votat Dancila si nu doar el. Iuliu Maniu : „Avem întâi nevoie de oameni de caracer şi oneşti, şi numai pe urmă de oameni pricepuţi în conducerea treburilor publice. Între un hoţ fără caracter, dar priceput, şi un om cinstit, dar mai puţin priceput, eu am preferat toată viaţa pe acesta din urmă. Astfel de oameni sunt mai de nădejde decât secăturile obraznice cărora nu le sticlesc ochii decât după afaceri (…). Cum am putea noi astăzi, în calitatea noastră de conducători, să dăm cu piciorul acestor caractere şi să aşezăm peste ei pe toţi pungaşii care i-am dat afară? Eu, cât voi fi la conducerea partidului, nu voi admite niciodată o astfel de blestemăţie”, afirma Iuliu Maniu. https://secareanu.wordpress.com/2015/04/26/iuliu-maniu-avem-intai-nevoie-de-oameni-de-caracer-si-onesti/

  7. Cornel-Dan Niculae updated his status.
    November 14, 2016 •
    În Republica Moldova, un evreu (Ilan Schor) si complicii lui au furat miliardul de euro, nu guvernanţii filo-români, cum s-a înscenat, aruncându-se vina în spatele ex-premierului Vlad Filat.
    Am arătat aceasta din iulie (2016), în cartea mea „Imperium Anglo-Saxono Judeo Masonicum…”, din care voi reda mai jos două subcapitole (din capitolul „Iohannis în jocurile de dublă agentură politică“)
    «De la mafia „rusă“ evreiască Solnţevskaia Bratva la FSB
    Adrian Thiess recunoaşte că: „Îl cunosc pe Vladimir Plahotniuc şi nu am auzit de vreo ilegalitate comisă de el!“ Incredibil! Acelaşi lucru il spune el probabil şi preşedintelui Iohannis, încât acesta este incapabil să ia vreo poziţie pro-românească faţă de politica de la Chişinău.
    Păi nu ştie Thiess că, pentru relaţiile sale cu familia fostului preşedinte comunist, Vladimir Voronin, unul din cei mai anti-români politicieni din Republica Moldova, Plahotniuc a fost supranumit „cardinalul din umbră“ al familiei Voronin, fiind numit şi „Abramovici de Moldova“.
    Că i-a dat-o Schwartzenberg sau că i-a dat-o Cozmin Guşă însuşi, cert este că din 2013 televiziunea Publika a devenit a lui Plahotniuc, după cum i-o şi spusese de la bun început verde în faţă lui Vîntu, acela de se credea geniul hoţiilor: „Ce vrei matale în Moldova? Ai venit să faci televiziune în Moldova ca să ce ?“. „Din câte ştiu eu – îi răspundea Vîntu arogant, nediplomat şi neinspirat lui Plahotniuc -, ţara [Moldova] e condusă de Filat… Ce nevoie am eu de Plahotniuc?“. Atât i-a trebuit lui Plahotniuc, care are şi sânge rusesc pe lângă cel „moldovean“, ca să sară ca ars împotriva „românilor“ (din păcate, în faţa lui se afla cel mai murdar dintre aceştia, Vântu): „Dacă matale crezi că poţi să vii la Chişinău cu televiziuni şi bodyguarzi ca să conduci ţara asta… avem o problemă. Pe mine mă cheamă Plahotniuc şi nu Filat, iar Vlad Filat poate să dicteze la Iaşi, unde a făcut facultatea, sau la vamă, unde l-a pus pe văr’su“.
    „În seara aia – relata recent un participant la întâlnire -, Plahotniuc şi-a promis că ţara nu poate fi condusă de Vlad Filat sau alt individ şcolit în România. În plus, apariţia unui post de televiziune românesc speria rusofilii. Aşa că… trei ani mai târziu… televiziunea lui Vântu este a lui Plahotniuc, banii băncilor sunt undeva în Elveţia, căraţi cu avionul privat al lui Plahotniuc, iar, deocamdată, Vlad Filat e scos ţap ispăşitor.“
    Nu ştie prietenul preşedintelui României, Adrian Thiess, că Vladimir Plahotniuc e „Păpuşarul“ Moldovei. S-a îmbogăţit cu benzină şi motorină vândută pentru Petrom în Republica Moldova, conducând reprezentanţa Petrom de la Chişinău (de unde relaţia cu Liviu Luca, liderul sindicaliştilor Petrom şi prieten al lui S. Vîntu). Este omul secret al ruşilor, aşa că tot el a generat şi criza gazului rusesc din Moldova de pe vremea lui Voronin. Nu ştie Thiess că Biroul Interpol din Italia anunţa în 2008 că îl are în vizor pe Vladimir Plahotniuc într-un dosar legat de spălare de bani şi asociere la crimă organizată, deoarece, încă din 2005, a adunat informaţii conform cărora mai multe grupări oligarhice, printre care şi mafia rusă Solnţevskaia Bratva, au fost implicate în afaceri imobiliare ilegale în Italia (alături de Plahotniuc, mai sunt alte 22 de persoane urmărite, majoritatea ruşi cu averi suspecte).
    De fapt, Plahotniuc locuieşte cea mai mare parte a timpului în Elveţia, cumpărându-şi o vilă de lux în localitatea Sciez, în Franţa, pe malul lacului Leman, peste care trece foarte uşor în Geneva elveţiană. Şi-a luat cetăţenia română sub numele Vlad Ulinici obţinând chiar şi un paşaport fals sub acest nume. Îşi conduce afacerile de la ultimul etaj al hotelului Nobil din centrul Chişinăului, fiind un preluator al sistemului de corupţie generală instituit de israelianul Boris Birştein, „ţarul Moldovei“ ieşit deja la pensie. Plahotniuc apare ca subordonat elitei mafiei „ruse“, Solnţevskaia, al cărei vârf era tot un evreu rus Semion Moghilevici, gangster născut în Ucraina, implicat în trafic de arme, extorcare, afaceri evazioniste imobiliare şi cu gaze naturale la scară globală – peste 30 de ţări -, prostituţie şi angajare de criminali plătiţi (o firmă a gangsterului, Eural Trans Gas, a fost înfiinţată în Ungaria pe numele a trei români şomeri şi a unui avocat evreu, Zeev Gordon, avocat şi al altor miliardari ucraineni). Reţelele patronate de Moghilevici nu au ocolit nici Republica Moldova, mai cu seamă, regiunea transnistreană.
    Ucraineano-israelianul Moghilevici a figurat în afacerile dubioase din regiunea transnsitreană, mai cu seamă cele legate de privatizarea patrimoniului industrial din regiunea, controlată de regimul separatist al lui Smirnov, de traficul cu arme. De aici şi controlul său asupra Republicii Moldova, prin interpuşi, chiar politicieni de seamă care fac jocuri duble de imagine, între pro-ruşi şi pro-europeni. Solnţevskaia Bratva, mafia în care el pare cea mai proeminentă figură este un cartel al crimei organizate din fosta U.R.S.S., care acţionează la graniţa sau în afara fostei zone sovietice, cu un profit anual de 8,5 miliarde dolari SUA. Gruparea este compusă din 10 brigăzi separate cvasi-autonome care însumează peste 9.000 de membri operează mai mult sau puţin independent una de alta, fiind o centrală sindicală a crimei care îşi adună veniturile într-un fond comun ce este supravegheat de un consiliu de 12 persoane. Fiind strategic descentralizaţi, liderii Solnţevskaia, majoritatea evrei ruşi, se întâlnesc cu regularitate în diferite părţi ale lumii la reuniuni mascate sub petreceri cu ocazii festive.
    Surse din serviciile secrete susţin că acest Moghilevici reprezintă, de fapt, prin relaţiile sale, un cerc de putere de la Moscova, iar publicaţia britanică The Daily Telegraph prezenta o înregistrare audio făcută fostului spion KGB Alexandr Litvinenko cu un an înainte de moartea sa, în care afirma că preşedintele Vladimir Putin are o „relaţie bună“, din 1994 sau 1993, cu Semion Moghilevici, ceea ce este greu de crezut, dar este foarte probabil că mafiotul a căzut la pace şi colaborează cu structurile secrete ale Rusiei, fapt care poate explica şi „rezolvarea“ arestării lui la Moscova, în ianuarie 2008, sub acuzaţia „eludării taxelor în SUA“ şi alte fapte. Autorităţile ruse l-au eliberat relativ repede pe Moghilevici sub motivaţia că „acţiunile sale nu sunt în mod particular grave şi periculoase“, fapt care i-a făcut pe mulţi să considere că „regimul Putin l-a cruţat pe Moghilevici în schimbul informaţiilor şi posibilelor servicii oferite de acesta“. Avocatul lui, tot Zeev Gordon, care a zburat într-un suflet din Israel la Moscova când Moghilevici a fost arestat, a declarat că „termenele în baza căruia fusese arestat au expirat“ şi că „instanţa a trimis dosarul pentru evaziune fiscală înapoi procurorilor, pentru noi dovezi“. Ceaţă şi mister total, mai ales că Parchetul General rus a refuzat orice comentariu, dând astfel apă la moară presei libere din Moldova care a scris „gruparea a derulat afaceri în R. Moldova, Moghilevici fiind implicat, din umbră, şi în desfăşurarea unor iniţiative politice, sub girul Moscovei“.
    În descrierea agenţilor FBI, Moghilevici lucrează într-un stil ce îl vom regăsi şi la Plahotniuc: „cu un grup de asociaţi foarte sofisticaţi, bine educaţi şi extrem de loiali… Angajează consultanţi de top, avocaţi, firme de management al riscului pentru a-l asista şi proteja în acţiunile criminale pe care le întreprinde“. O primă acţiune a lui Moghilevici din 1994, aminteşte de „atacurile raider“ asupra băncilor din Moldova demarate de prin 2010, în spatele cărora a fost întrezărită persoana lui Plahotniuc. Astfel, în 1994, Moghilevici se decide să joace tare şi obţine controlul asupra băncii Inkombank, una dintre cele mai mari bănci particulare din Rusia. Mituirea preşedintelui băncii, Vladimir Vinogradov i-a permis lui Moghilevici nu doar deţinerea băncii, cât mai ales mult râvnitul acces la sistemul financiar mondial. Patru ani mai târziu, banca intra într-un faliment orchestrat, sub acuzaţia de spălare de bani, Moghilevici însă, prin Inkombank ajunsese să deţină multe acţiuni la gigantul militar rus Suhoi, celebrul producător de avioane militare!
    În 2011 se înregistrau atacurile raider asupra a 4 bănci din Republica Moldova, respectiv Banca de Economii (BEM), Moldova-Agroindbank, Universalbank şi Victoriabank, ca şi a companiei ASITO. Aceste atacuri au fost, de fapt, preluări ostile, banditeşti, în sectorul financiar, prin preluarea titlurilor de proprietate în baza unor hotărâri date de anumiţi judecători, pe baza unor documente de o provenienţă dubioasă, decideau anularea obligaţiunilor debitorilor sau a persoanelor garante prin cedarea valorilor mobiliare în favoarea „raiderilor“, toţi persoane apropiate lui Plahotniuc, până la soră, cumnat sau soţie, sau prieteni politici secreţi, precum cumnatul prietenului preşedintelui Klaus Iohannis, adică Renato Usatîi.
    Cumnatul lui Michael Schmidt, Usatîi, l-a deposedat pe bancherul Gherman Gorbunţov de 78% din banca sa, Universalbank. Gorbunţov, care controla banca din 2008, a anunţat în 2011, că la UniversalBank a avut loc, fără voia sa, o tranzacţie cu 78% din acţiunile acesteia la secţia de „tranzacţii directe“ a Bursei, spunând că este victima unui atac raider, de care a beneficiat Renato Usatîi. Gorbunţov a început, prin urmare, un război juridic, dar i s-au întocmit dosare penale, căci Renato Usatîi, noul acţionar majoritar, l-a acuzat că pe timpul şefiei la UniversalBank, Ghera Gorbunţov spăla prin bancă zilnic cca 5-10 milioane de dolari şi, tot potrivit lui Usatîi, Gorbunţov ar fi intrat ilegal în posesia a 78% din bancă.
    Aşa că lui Gorbunţov i s-au făcut 4 dosare penale la incitarea lui Usatîi, inclusiv din partea unei apropiate a lui Plahotniuc, dar şi de către un grup de israelieni. Fugit din Moldova, la 20 martie 2012 Gorbunţov a fost grav rănit la Londra, după ce a fost împuşcat de 6 ori cu un pistol Makarov semi-automat cu amortizor de către ucigaş profesionist moldovean, Vitalie Proca, în plină stradă, în Canary Wharf, unul din centrele financiare ale Londrei . „Presa de peste Prut susţine că Proca s-ar fi bucurat de protecţia unui politician foarte sus-pus, care provine din satul Pituşca, unde a copilărit şi Proca“ (ştirile Pro Tv din 8 februarie 2014). Din Pituşca este, însă, Vladimir Plahotniuc, în timp ce Gorbunţov, care a supravieţuit miraculos, spunea că „Proca m-a împuşcat la comanda lui Renato Usatîi“. Este drept că pe mâna procurorilor a ajuns o discuţie anterioară, dar recentă, purtată prin Internet, audio şi video, între Usatîi şi Gorbunţov, în care cumnatul prietenului lui Iohannis îl întreba pe bancherul rus pe unde stă pe la Londra, cu ce viză a intrat în Anglia, spunându-i şi că „Vova [Plahotnic] vrea să aibă băncile!“ şi „ascultă, că-mi bag picioarele, tu poţi zbura [din viaţa asta!], ai terminat treburile în Moldova“.
    Negând în august 2013, în Ziarul Naţional din Moldova, că el ar fi autorul din spatele atentatului asupra lui Gorbunţov, Usatîi spunea că „Noi am luat decizia în ce priveşte această bancă şi eu am intrat acolo. I-am spus că la asta, la lichidarea lui ca bancher, au lucrat oameni de la nouă departamente şi trei oameni de la «energia solar㻓, adică gruparea Solnţevskaia, cu care Usatîi confirmă astfel că este în legătură, şi că în spatele „atacului raider“ (jaf acoperit cu acte, în jargonul de peste Prut) asupra băncilor, a stat un personaj sus-pus în lumea politică şi de afaceri, acelaşi acuzat şi că l-ar fi ajutat pe Proca să iasă din puşcărie, căci acesta executa o pedeapsă pe viaţă pentru crimă multiplă şi în închisoare comisese 50 de abateri, dintre care o duzină de tentative de evadare, după care a fost eliberat condiţionat, total nelegal, fiindu-i emis şi un paşaport internaţional (ceea ce era imposibil pentru un criminal eliberat condiţionat), pe care l-a folosit pentru a face diferite călătorii misterioase în afara Moldovei, inclusiv cea în care l-a împuşcat pe Gorbunţov.
    În ceea ce îl priveşte pe fostul „ţar al Moldovei“, pe moldo-israelianul Boris Birstein, şi acesta a trebuit să i se predea practic lui Plahotniuc, după ce mai tânărul magnat moldo-israelian Ilan Shor, nu s-a ridicat la nivelul de urmaş, „ţar“ atotfăcător, al lui Birştein. Astfel, transferul unei părţi din puterea lui Birştein către Plahotniuc s-a văzut în scandalul întreprinderii de stat Registrul, pe care Birştein a dat-o în judecată pentru a-i plăti firmei sale Intercomsoft (din componenţa grupului Trimol, deţinut de Boris Birştein), 41 de milioane de dolari SUA, pentru că Republica Moldova ar fi renunţat prin anii ’90 ca Intercomsoftul interlopului evreu să mai confecţioneze actele de identitate ale moldovenilor . Numai că pentru a câştiga, Birştein a „împărţit «frăţeşte» cu Plahotniuc, cedându-i 50% din 41 de milioane de dolari prin compania Andimit, al cărei acţionar este o firmă off-shore din Belize“, spunea ONG-ului moldovean Mişcarea Populară Antimafie, adăugând că „hotărârea [judecătorească din 2011, de atribuire a banilor]… a fost luată de aceiaşi judecători ca şi în cazul Victoriabank, despre care s-a spus, în repetate rânduri, că sunt controlaţi de capul mafiei moldoveneşti“(Plahotniuc), şi s-a adoptat „exact în perioada atacurilor raider la Victoriabank, Moldova-Agroindbank, Asito şi Universalbank… În culisele afacerii, marele arhitect Plahotniuc ajunge la o înţelegere de partajare a afacerii cu indivizi ca Birştein, ajunşi în culmea disperării după ce pierduseră cauza în instanţele din străinătate. Curios este şi faptul că şeful securităţii lui Birştein din perioada 1994-2006 a fost un oarecare Uscov. Începând cu 2007, acesta a activat ca şef al securităţii lui Plahotniuc, iar din 2010, şef de Securitate la Victoriabank (pe care Plahotniuc a pus mâna prin „atacul raid“ sau raptul cu acte).
    Privind legăturile comune ale multora dintre politicienii moldoveni cu mafia Solnţevskaia, de care se declară strâns ataşat Renato Usatîi (cumnatul bunului prieten al preşedintelui Iohannis, Michael Schmidt, care l-a găzduit la Bucureşti pe Iohannis în timpul campaniei electorale prezidenţiale), vom aminti că atunci când la 25 august 1999, în oraşul canadian Toronto, a avut loc nunta fiului lui Boris Birştein, a fost un „bun prilej pentru o adunare a fârtaţilor“, politicienii moldoveni conduşi personal la eveniment de către Mircea Snegur, petrecând alături de „câteva persoane din filiera grupării moscovite mafiote Solnţevskaia, una dintre cele mai puternice reţele din Rusia coordonate de ofiţeri de informaţii. În realitate, adunarea a fost o reuniune criminală, iar nunta a fost doar un pretext de aranjat noi afaceri. Obiectul discuţiilor a fost, nici mai mult, nici mai puţin, situaţia social-politică din Moldova, unde cei din Solnţevskaia au interese mari.“ Chiar la sfârşitul lunii următoare, după nunta de la Toronto, ministrul de Interne al Moldovei l-a demis pe generalul Alexei, şeful Departamentului pentru Combaterea Crimei Organizate, un personaj legendar care neutralizase bande criminale ce aveau la activ 27 de omucideri în Moldova. Odată cu Alexei au trebuit să părăsească ministerul de Interne şi 37 de subordonaţi ai generalului, ceea ce convenea de minune Solnţevskaia, căci pe aceşti ofiţeri şi lucrători operativi se sprijinea toată lupta cu crima organizată din Moldova, căci acumulaseră cele mai operative informaţii, ţinând în mâini firele mai multor anchete şi având o influenţă stabilizatoare asupra situaţiei infracţionale.
    Nu putem să nu ne aducem aminte cum, semănând parcă cu acoperirea nunţii fiului lui Birştein, de la Toronto, prin 2012, la Bucureşti, la aniversarea, într-un restaurant din parcul Herăstrău, a bunului său prieten Adrian Thiess (şeful secret de campanie prezidenţială a lui Iohannis), Plahotniuc venise de la Chişinău şi, petrecând alături de jurnalistul Dragoş Nedelcu, de la Realitatea Media, îi transmitea prin acesta israelianului Elan Schwarzenberg (un mafiot dovedit în prezent) că vrea să cumpere de la televiziunea Publika din Moldova, ceea ce s-a şi întâmplat, cu ajutorul şi al lui Cozmin Guşă (consilierul lui Plahotniuc), am zice.
    å
    Cel mai mare scandal al „atacurilor raider“ a fost însă distrugerea Băncii de Economii a Moldovei (BEM), în primăvara lui 2012, căci ea avea să aducă dărâmarea şi arestarea, calculată de unii, a premierului Vlad Filat, cunoscut ca filo-român. BEM era condusă de israelianul Ilan Shor, care şi-a luat cetăţenia moldovenească şi a devenit primar al oraşului Orhei. Acesta, milionar în Moldova, este cel care, ajutat de Usatîi să-l distrugă pe ex-premierul Filat, mai întâi finanţându-l (împrumutându-l) pe acesta pentru diverse afaceri, după care punându-i în cârcă furtul masiv de bani, în calitate de acţionar majoritar al băncii, deşi Ilan Shor este cel care a dispus de bani. Fiind anchetat, Shor a avut grijă să îi spele imaginea lui Plahotniuc, coproprietar al băncii, în ochii procuraturii moldovene: „La mijlocul anului 2014… Vlad Filat m-a invitat la o întâlnire cu domnul Plahotniuc… Întâlnirea a avut loc în incinta hotelului Codru. La finalul discuţiei, Vlad Plahotniuc a spus că deja se încep probleme cu lichidităţile la bancă [după ce o răpiseră în 2012 – n.a.] şi a spus într-o formă dură ca nu cumva să dispară banii de la BEM şi că «dacă oamenii care îşi ţin banii acolo nu te vor face bucăţi, eu îţi garantez probleme»“. Ilan Shor făcea această declaraţie pe 13 octombrie 2015, iar după două zile era arestat liderul partidului de guvernământ, Vlad Filat. Până şi presa românească observase că „Ilan Shor îl îngroapă pe Filat şi îl lustruieşte pe Plahotniuc“, cum titrau ştirile Pro Tv.
    Ilan Schor era în arest la domiciliu din mai 2015, pentru „Operaţiunea Titirezul“, o imensă fraudă asupra celor trei bănci din Republica Moldova pe care le controla / conducea din 2012 (Banca de Economii – BEM, Banca Socială şi Unibank), când cineva (Plahotniuc & comp) s-a gândit să gândit să transforme afacerea într-una politică pentru a dărâma guvernul condus de Partidului Liberal Democrat, înfiinţat în decembrie 2007 de Vlad Filat, partid anti-comunist (comuniştii din Moldova fiind şi filo-ruşi) şi decis pentru integrarea în Uniunea Europeană.
    Cum a obţinut controlul asupra băncilor, Ilan Shor a şi început să transfere credite de la una la alta dintre cele trei bănci, precum şi către entităţi din străinătate (bănci ruseşti şi off-shore), mărind artificial lichiditatea acestora. De fapt, Ilan Shore a transferat, la sfârşitul lui noiembrie 2014, 14 miliarde de lei moldoveneşti din conturile băncilor în conturile unor off-shore-uri din străinătate, banii dispărând. Dar mai toate afacerile politicienilor şi mafioţilor moldoveni, inclusiv ale lui Vlad Plahotniuc, sunt ascunse în spatele unor off-shore-uri cu acţionariat secret şi, este foarte probabil ca, aşa cum spunea cel care a fost premierul Moldovei între 30 iulie şi 30 octombrie 2015, Valeriu Streleţ, despre miliardul de euro dispărut: „Este evident că cei care au fost marii beneficiari, încearcă să paseze toată vina pe umerii lui Filat“, iar vinovăţia lui Filat să fie numai o „mită“, şi aceea nedovedită, de 40 de milioane.
    Un adevărat „furt al secolului“, printr-un sistem de tip suveică, Ilan Schor, după cum constată raportul financiar Kroll, a lăsat băncile în doar trei zile fără 750 milioane de dolari, transferaţi în firme off-shore. Principalul beneficiar al tranzacţiilor este chiar I. Shor, crede raportul britanic Kroll, iar de la una din firmele de securitate controlate de el a fost „furat“ un autovehicul blindat cu documente esenţiale ale Băncii de Economii, principala bancă devalizată prin aceste manevre, astfel încât să nu se mai poată da de urma tuturor tranzacţiilor şi, deci, a banilor.
    Iar beneficiarul politic al tuturor acestor scandaluri trebuia să fie – şi într-un fel chiar a fost – Plahotniuc. Pe de altă parte, într-una din locaţiile lui Plahotniuc, funcţionează „clubul de fiţe“ Paradyse Club, deţinut de firma Moda-Prestij, unul din sponsorii electorali ai lui Ilan Shor (sau Şor, cum îl scriu moldovenii) pe listele mişcării social-politice Ravnopravie, ce reprezintă interesele populaţiei rusofone şi simpatizează cu separatismul din Transnistria.
    Dar cine este, până la urmă, acest Ilan Shor, născut în 1987 la Tel Aviv, în Israel, prieten cu Renato Usatîi (a cărui soră l-a găzduit pe Klaus Iohannis la Bucureşti, în timpul prezidenţialelor din 2014), amândoi rusofoni, iar Usatîi, şi mai mult, un complice politic al lui Plahotniuc, la rândul lui bun prieten cu liderul comuniştilor rusofoni, cu Voronin, cu care Plahotniuc se plimbă la Moscova, la meciurile de K1, şi al cărui partid, al comuniştilor moldoveni, l-a finanţat până în 2009?
    „Businessman“-ul s-a născut în Israel, cum am spus, iar pe când avea câţiva ani, adică cam prin 1991, tatăl său, Miron Shor, născut în 1947, care lucrase, chipurile în diplomaţia israeliană (o fi avut misiuni ca agent, mai probabil) şi devenise om de afaceri, a hotărât să îşi ia familia şi să se mute în Chişinău, unde, având deja ceva avere, voia s-o înmulţească înmiit.
    Miron Shor, seniorul, ar fi venit în Chişinău, „la invitaţia preşedintelui ţării din acea perioadă“, adică a lui Mircea Snegur, prietenul unui şi mai important israelian, Boris Birştein, care conducea practic Moldova. Miron Shor s-a apucat mai întâi să vândă moldovenilor haine produse de „designeri francezi“ (solduri importate, de fapt), motiv pentru care a organizat şi primul „show“, tematic pe timpurile acelea, o paradă de modă, vânzând direct în sală, în timp ce toată televiziunea de stat îi fusese pusă la dispoziţie de autorităţi pentru a transmite „spectacolele“, o reclamă gratuită de fapt. Având sprijinul preşedinţilor tării în toată perioada domniei de ţar ocult a lui Birştein, adică sprijinul lui Snegur, până în 1996, şi apoi al lui Petru Lucinschi, până în 2001, Miron Shor, în 1994 a pus bazele celui mai mare operator de comerţ în regim duty free (scutit de taxe) din Moldova, firma sa Dufremol.
    Însăşi vestita prezicătoare Djuna ar fi anticipat venirea lui Miron Shor în Moldova: „Va veni de peste hotare… Bărbatul este foarte ataşat de copilul său. Anume asta îi determină toate acţiunile“. Copilul este Ilan Shor, pe care tatăl său l-a avut abia la vârsta de 45 de ani, în Israel. În Moldova a încercat să îi inducă spiritul afacerilor, aşa că la vârsta de 13 ani avea, chipurile, deja prima afacere proprie, adică trei magazine de telefoane mobile, la 14 ani căpăta prima sa maşină, un Peugeot 406, iar la 16 ani deţinea o minitipografie.
    Bineînţeles că principalele duty free-uri ale familiei Shor funcţionau în „Aeroportul Internaţional Chişinău“, iar între anii 2000-2001 aici, la aeroport a lucrat ca supervizor Renato Usatîi, având ocazia să se cunoască şi să se împrietenească cu familia Shor. El, Usatîi, avea 22 de ani, iar Ilan doar 14, dar tânărul evreu era un afacerist bogat deja, şi spune că a avut întotdeauna prieteni cu aproape 10 ani mai mari ca el. Când Ilan împlinea 18 ani, în 2005, tatăl său murea, iar el se trezea patronul unui întreg imperiu de afaceri în Republica Moldova: asigurări, duty-free-uri până şi în hotelurile din Chişinău, comerţ, televiziuni. Apucase să facă un liceu particular, numit Logica, înfiinţat chiar de tatăl lui. „Sigur că s-au găsit din cei care au comentat că tata a făcut o şcoală ca eu să pot ridica o diplomă de undeva“. Oricum liceul Logica s-a desfiinţat ulterior şi alte studii nu a mai urmat Ilan Shor. „În 2005, tata nu a mai fost şi toate au rămas pe umerii mei – mai zicea el -. Am început să trăiesc altfel. Şi s-au complicat. Până la 18 ani, nu am avut nici un fel de probleme. Toate aşa-zisele mele probleme de până în 2005 aveau aceeaşi finalitate – discutam cu tata şi găseam împreună soluţia. În viaţa mea a rămas echipa cu care a lucrat tata.“
    Tânărul Shor s-a căsătorit cu o cântăreaţă rusoiacă de la Moscova, Jasmine, după numele ei de scenă, cu 10 ani mai mare ca el, care este de fapt o evreică daghestaneză din Federaţia Rusă, pe numele real, evreiesc, Sara Lvovna, ceea ce înseamnă că el a dorit să îşi menţină o poziţie de protecţie în lumea evreiască, aşa cum l-au îndemnat colaboratorii evrei care i-au mai rămas de la tatăl său. În timp ce ea este prezentatoare de televiziune rusă, el s-a înhăitat cu mafioţii de rând sau mai mari, care îl voiau plasat în fruntea intereselor lor, pozând ca un pro rus radical şi anti-român. De fapt, el vorbeşte aproape numai în rusă în Moldova. „Tot ce are în prezent Ilan Shor (cu excepţia datoriilor) – spunea un cunoscut acum câţiva ani – este produsul moştenirii primite de la tatăl său, la scurt timp transformându-se din „regele duty free-urilor“ în „regele creditelor“. „Moscova e oraşul meu iubit – spune el -…. Îmi [mai] place Viena pentru istorie [oraş pe care, cum am văzut, îl frecventează şi Plahotniuc – n.a.] şi Odessa [fieful criminalităţii evreieşti – n.a.], pentru mare.“
    A fost preluat, cu voia lui, de o grupare criminală organizată, specializată în contrabandă, evaziune fiscală, escrocherie, furtul averii publice şi private şi spălare de bani, care a impus numirea lui pe diferite funcţii, precum în conducerea celor 3 bănci din „Operaţiunea Titirezul“ sau la conducerea aeroportului Chişinău, în 2014. De fapt, iată, deşi el conducea Banca de Economii (BEM), o companie off-shore controlată de ruşi şi înregistrată în Gibraltar administra activele băncii. Aceasta, de exemplu, în martie 2014, efectua un transfer straniu de 500 mii USD din conturile BEM în contul unei companii de lobby din SUA. Altă afacere ciudată este aceea prin care el a fost somat să cumpere, prin Shor Holding, de la compania Nobil Air, care aparţine lui Vlad Plahotniuc un avion model Bombardier Learjet.
    BEM este considerată o bancă de importanţă sistemică în Moldova, iar falimentarea ei de către Ilan Shore ar putea avea un impact grav asupra întregului sistem financiar al ţării. În raportul Kroll se menţionează că în toată schema de devalizare s-a acţionat concertat în beneficiul firmelor asociate de grupul Shor şi în detrimentul băncilor, dar că nu se poate stabili dacă Shor a acţionat singur sau împreună ori la comanda altcuiva. Toată schema pare, însă, pusă la punct începând cu 2012, atunci când, grupul de companii condus de omul de afaceri Ilan Shor a început să preia controlul asupra celor trei bănci. Nu este clar şi de ce s-a decis ca principalele tranzacţii (grosul furtului) să fie realizate tocmai în perioada 24-26 noiembrie 2014.
    Afacerea politică ocult filo-rusă
    Afacerea politică murdară a lui Vladimir Plahotniuc s-a suprapus peste scandalul fraudelor lui Ilan Schor, beneficiind de ajutorul acestuia şi al lui Usatîi, iar miza era dărâmarea Partidului Liberal Democrat (al lui Filat şi Streleţ) de la guvernare şi instalarea ca premier a lui Plahotniuc.
    Vlad Filat a fost premier al Moldovei între 25 septembrie 2009 şi 8 martie 2013 din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, acelaşi partid care l-a dat premier pe Valeriu Streleţ între 30 iulie şi 30 octombrie 2015, când s-a prăbuşit pe fondul crizei declanşate de Ilan Shor şi acuzelor de sprijinire a acestuia de către Vlad Filat. Când băncile au fost devalizate, nici el, nici amicul său politic Streleţ nu erau premieri.
    Şi totuşi au fost acuzaţi şi dărâmaţi.
    Filat şi Plahotniuc se aflau într-o rivalitate acerbă din 2009, de când Plahotniuc, după ce finanţase ani la rând Partidul Comunist al lui Voronin (care încă vede Uniunea Sovietică în Federaţia Rusă, deşi aceasta nu mai are nimic comun cu socialismul radical), şi-a cumpărat un post de conducere (prim-vicepreşedinte, adică nr. 2) în aşa zisul Partid Democrat din Moldova. Filat tocmai pe comuniştii anti-români îi ura atunci când crease Partidului Liberal Democrat cu câţiva creştini-democraţi sătui de colaborarea partidului lor cu comuniştii, în timp ce Plahotniuc, deşi devenit un oligarh, era calul troian al comuniştilor când intra, plătind, în partidul lui Marian Lupu, Partidul Democrat, care este, declarativ, orientat politic la centru-stânga şi pledând ca Republica Moldova să fie un „stat independent, suveran [deci anti-unionist cu România], şi democratic, bazat pe drept şi integrat în familia unită a democraţiilor europene“.
    Deşi partidele lor erau aliate în aşa zisa Alianţă sau Coaliţie pro-Europeană (împreună şi cu Partidul Liberal – Mihai Ghimpu sau Partidul Liberal Reformator – Ion Hadârcă), cei doi lideri se aflau în permanentă contradicţie. În timp ce Filat este în primul rând un politician, Plahotniuc este un înavuţit peste măsură care vrea şi puterea politică pentru a conduce Republica Moldova, iar pentru asta a făcut felurite combinaţii subterane, adesea murdare. Plahotniuc s-a îmbogăţit în primul rând pentru că între 2001 şi 2010 a îndeplinit funcţia de director comercial, iar mai apoi director general al Petrom Moldova, care aparţine OMV Austria, ca şi Petromul din România. De aici, poate, şi obiceiul deplasărilor la Viena ale. Ocupându-se cu importul şi distribuţia petrolului, benzinei şi motorinei, Petrom Moldova deţine 80 de staţii de alimentare şi peste 50 de magazine cu produse complementare, în august 2010, averea lui Plahotniuc ajungând oficial la 300 de milioane de dolari, bani ce i-au venit atât de la Petrom Moldova, cât şi de la Victoriabank, una din cele mai importante bănci comerciale moldoveneşti, al cărei preşedinte a fost până în 2011. Averea ce o deţine indirect, prin off-shore-uri, este mai importantă decât cea din declaraţiile de avere, căci deţine cel mai luxos hotel din Moldova, Hotelul Nobil, ca şi Hotelul Codru, tot din Chişinău, compania de asigurări ASITO, clubul de noapte Drive şi compania de pază Argus-S, ca şi patru canale de televiziune: Publika Tv, Prime Tv, 2 Plus şi Canal 3.
    Pentru presa de peste Prut nu mai este un secret că Plahotniuc a finanţat, pe rând, Partidul Comuniştilor, până în 2009, şi Partidul Democrat, din 2010. În 2010, fostul consilier cu misiuni speciale al ex-preşedintelui Moldovei Vladimir Voronin (cu care Plahotniuc este, însă, prieten, în secret), politicianul şi omul de afaceri Sergiu Mocanu l-a acuzat pe Vlad Plahotniuc că, de fapt, a cumpărat Partidul Democrat din Moldova în anul 2009, iar în 2013 şi Vlad Filat declara că Plahotniuc „şi-a cumpărat un loc în politică, iar acum vrea să-şi cumpere o ţară“. Filat îl ameninţase voalat pe Plahotniuc şi în „Afacerea Registru“, a lui Birştein, atunci când declara public, ca premier şi lider politic, că „Întreprindere de Stat Criş Registru a fost supusă unui atac de tip raider“.
    Plahotniuc este acuzat de trafic de influenţă asupra întregii clase politice moldoveneşti, vinovat de criza politică din Republica Moldova din 2015-1016 şi de stoparea integrării europene. Manevrele lui politice au vrut să se folosească de manifestaţiile populare de protest din Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău, declanşate în primăvara anului 2015 la chemarea organizaţiei pro-europene Demnitate şi Adevăr, împotriva situaţiei socio-economică din Moldova, agravată de rapturile financiar-bancare (numite generic „Jaful secolului“). Protestul s-a extins pe 24 septembrie, când o altă tabără de protestatari, condusă de liderii politici de stânga Igor Dodon şi Renato Usatîi, a format un „orăşel de corturi„ în faţa clădirii Parlamentului Republicii Moldova. Erau în piaţă aproape 100.000 de mii de oameni, fiind cea mai mare manifestaţie de protest de la „Marea Adunare Naţională“ de la 27 august 1989, când, în acelaşi loc se adunase o şesime din populaţia ţării (750.000 de oameni) în prima acţiune de desprindere de Uniunea Sovietică.
    Pe fondul acestei situaţii, pentru a se da satisfacţie şi un vinovat politic manifestanţilor, pe 15 octombrie 2015, la prima şedinţă a parlamentului moldovean din sesiunea toamnă-iarnă, lui Vlad Filat i-a fost retrasă imunitatea parlamentară cu votul a 79 din totalul de 101 de deputaţi, după solicitarea în acest sens în plenul parlamentului a procurorului general Corneliu Gurin, care a pretins că există bănuieli, urmare depoziţiilor moldoveano-israelianului afiliat separitiştilor ruşi Ilan Shor, că Vlad Filat ar fi implicat direct în fraudele de la Banca de Economii, fapte de corupţie şi trafic de influenţă.
    Înainte de a se vota retragerea imunităţii, Filat l-a denunţat totuşi public pe Vlad Plahotniuc de la tribuna parlamentului, acuzându-l că ar controla justiţia, că vrea să deturneze cursul pro-european al ţării şi de făţărnicie, pentru că i-ar fi organizat lipsirea de imunitate „pe la spate“, întrucât în ajun s-ar fi convenit ca procurorul general Corneliu Gurin, post care, neformal, a revenit PD-ului prin partajare, să-şi dea demisia. Filat a mai susţinut că, „din culise“, Plahotniuc controlează justiţia.
    În aceeaşi zi, 15 octombrie 2015, ziua lipsirii de imunitate parlamentară a lui Vlad Filat şi arestarea acestuia, ca să-şi demonstreze ne-implicarea, Vlad Plahotniuc anunţa că se autosuspendă din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat şi din cea de membru de partid, până la clarificarea anchetei în cazul BEM, „pentru a nu se face insinuări că ar influenţa ancheta“, afirma el, rămânând însă parlamentar şi un potent oligarh.
    Pe 18 octombrie, când trebuiau să expire cele 75 de ore de arest, judecătorii („neinfluenţaţi“) au decis să îl ţină arestat „preventiv“ încă 30 de zile pe Vlad Filat, în timp ce autorul raptului bancar, Ilan Shor s-a bucurat tot timpul numai de arest la domiciliu, ceea ce l-a revoltat până şi mitropolitul Vladimir, care a protestat pentru cum este tratat un „bun creştin“ precum Vlad Filat (comparativ cu un evreu, o fi vrut să zică).
    Pe 19 octombrie 2015, în timp ce Vlad Filat se afla în arest, ca să îl înfunde complet, rusofonul Renato Usatîi a postat pe Internet o serie de pretinse înregistrări ale convorbirilor telefonice personale dintre Filat şi Ilan Shor. Convorbirile erau datate în septembrie şi octombrie 2015, iar, în interpretarea lui Usatîi şi a presei lui Plahotniuc, o anumită conversaţie însemna sau apărea ca şi când Filat i-ar cere voalat bani lui Ilan Shor, dar, şi dacă înregistrările ar fi fost adevărate şi nu fabricate, Shor este cel care îl suna într-una pe Filat şi îi sugera să-şi retragă banii de la Banca Socială, ca să nu rămână fără ei, căci toată lumea s-a apucat să retragă, zicea evreul, iar banca va rămâne fără lichidităţi. Mai mult, este evident că Shor, care era deja anchetat, este cel care îl suna aproape întotdeauna pe Filat, provocându-l.
    În aceste condiţii, asociaţii lui Plahotniuc introduc în parlament o moţiune de cenzură împotriva guvernului Streleţ, care făcea parte din partidului condus de Vlad Filat şi, la 29 octombrie 2015, îl destituie, funcţionând numai până la învestirea unui nou cabinet de miniştri.
    Chiar înainte ca Usatîi să facă publice pretinsele înregistrări cu discuţiile dintre Ilan Shor şi Filat, publicaţia şi televiziunea Jurnal înţeleseseră jocul acestuia, în 16 octombrie publicând articolul Tandemul ascuns dintre Usatîi şi Plahotniuc, în care arăta cum Usatîi s-a lansat în politică (fiind inventat în 2012) prin critici şi acuzaţii grave la adresa liderilor politici de la guvernare: „Dintre toţi, oligarhul Plahotniuc a fost cel mai menajat. «Om care se ţine de cuvânt», aşa îl caracteriza Usatîi pe Plahotniuc… Asta în timp ce despre Vlad Filat spunea că este «cadavru politic»… Renato Usatîi este partenerul de afaceri al lui Plahotniuc şi acesta îl susţine tacit. În actuala campanie electorală, Plahotniuc a recrutat nu doar membri de partide, dar şi capi de liste… Un detaliu important este legătura celor doi cu mafia Solnţevskaia.“
    é
    La 21 decembrie 2015, Ion Sturza, stabilit mai mult prin România, a fost desemnat candidat pentru funcţia de prim-ministru al Moldovei de către şeful statului, Nicolae Timofti. Pe 24 decembrie, Sturza a anunţat că va cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de guvernare şi a componenţei guvernului în data de 4 ianuarie 2016. După ce, însă, grupul parlamentar al Partidului Socialiştilor moldoveni (PSRM) a anunţat din start că nu va participa la votarea guvernului în frunte cu Sturza, şedinţa specială a parlamentului din 4 ianuarie – în care trebuia să se voteze guvernul – a eşuat din lipsă de cvorum, întrucât au fost prezenţi doar 47 din cei 101 de deputaţi, deşi doar 24 dintre absenţi erau socialişti. Ce se întâmplase? Răspunsul: Plahotniuc, din nou!
    Ion Sturza mai fusese premier al Moldovei, după care, peste ani s-a axat pe afaceri în România. El a fost acceptat ca rudă şi de nelipsitul tovarăş de vânătoare al lui Ion Ţiriac, prinţul Dimitrie Sturdza, şi, în general, are mai toate uşile importante deschise la Bucureşti, mai ales că, din 2015 a devenit şi unul din sponsorii fundaţiei Michael Schimdt (bunul amic al preşedintelui Iohannis), fundaţie condusă de sora lui Renato Usatîi, Veronica Schmidt (a se vedea detaliile în cap. următor: Legăturile Veronicăi Usatîi, „gazda“ lui Iohannis).
    V. Plahotniuc se folosise de măscăriciul Usatîi ca să îl dărâme pe premierul Filat, dar puterea trebuia să rămână în mâinile lui. Aşa că lui Usatîi i se flutură o arestare pe la nas pentru spionaj privat (înregistrările discuţiilor dintre Filat şi Ilan Shor, ceea ce face publicul să creadă că sunt chiar autentice), ceea ce îl face pe fratele Veronicăi să fugă la Moscova, iar el, Plahotniuc, în aceeaşi zi de 21 decembrie în care preşedintele îl desemna pe Sturza, îşi anunţă revenirea în politică şi în Partidul Democrat. El declara atunci că va „participa în mod direct la formarea majorităţii parlamentare care să asigure o guvernare „stabilă şi să reuşească să cumuleze inclusiv voturile necesare pentru alegerea preşedintelui ţării în luna martie 2016“. La câteva ore după aceasta, tot în aceeaşi zi, un grup de 14 deputaţi comunişti (unde sponsorizase Plahotniuc intens până în 2009) au anunţat că părăsesc grupul parlamentar al Partidului Comuniştilor şi formează propriul grup, aliindu-se cu Partidul Democrat, al lui Plahotniuc, pentru formarea unei majorităţi zisă „social-democrată“.
    Aşa că pe 13 ianuarie 2016 majoritatea parlamentară nou-formată l-a înaintat pe Vlad Plahotniuc la funcţia de prim-ministru, însă, preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, i-a respins candidatura cu motivaţia că există „suspiciuni rezonabile“ că Vladimir Plahotniuc ar întruni criteriile de integritate necesare desemnării în funcţia de prim-ministru… De fapt, în ianuarie 2016 mulţimea a manifestat şi contra candidaturii lui Plahotniuc la funcţia de prim-ministru, după ce pe 5 octombrie 2015 protestatarii pichetaseră şi Global Business Center, sediul firmelor gestionate de Plahotniuc, scandând „La puşcărie!“, „Plahotniuc, nu uita, puşcăria-i casa ta!“, lipind pe pereţii clădirii mai multe mesaje, cum ar fi „Hoţule“, „Aici este vizuina păpuşarului“ sau „Moldova nu e ta“ şi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine venite operativ acolo, chemate de Plahotniuc, încercând să rupă cordonul de poliţişti pentru a intra în clădire. Şi echipa postului de televiziune Publika TV a fost alungată din piaţă de către manifestanţi încă din 6 septembrie 2015, când a debutat manifestaţia maraton, cu strigăte şi fluierături: „Spuneţi adevărul, nu mai transmiteţi minciuni!“, pe motiv că îi aparţine oligarhului Vlad Plahotniuc.
    În acest context, Plahotniuc s-a reorientat şi l-a impus preşedintelui ca premier pe marioneta sa, Pavel Filip, de la Partidul Democrat, unde Plahotniuc este adevăratul şef, deşi este numai prim-vicepreşedinte, preşedinte decorativ fiind Marian Lupu. Şi, astfel, cu votul parlamentului, din 20 ianuarie 2016, Pavel Filip devine premier al Moldovei, ceea ce a dus la reamplificarea protestelor stradale în miez de iarnă, manifestanţii intrând seara în parlament şi luptându-se cu forţele de ordine. În ciuda lor şi a opiniei generale moldoveneşti, Plahotniuc a învins, totuşi.»
    Copyright: Cornel-Dan Niculae https://www.bursa.ro/_img/articole/mare/255545.gif

  8. Kostyuska , fa cocota resapata , te-ai apucat de scris romane ? Cine crezi ca sta sa-ti citeasca polologhia asta buna de adormit cretini ? Fa , tu te incurci in minciunele , te alimenteaza Raionul cu hartiute si romanii se sterg la cur cu ele . Sunt si eu mancurta , da nici asa sluga ca tine , mai bine hai sa facem un 69 si sa lingem teava Molotovolui , scumpete dezagreabila , abia nu ne mai plictisim …..hihihihihi….

  9. AK-24- AZI , 14 NOV.2019 : ” Metoda Al Capone . Ce a gasit Citu dupa Teodorovici ” GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT , DEPASESTE ORICE IMAGINATIE „. Citu a dezvaluit ca EXISTAU DOUA BUGETE , asa cum Al Capone folosea doua registre , unul pentru Fisc si celalalt pentru el . ” Am aflat ca situatia reala NU ERA CUNOSCUTA SAU ANTICIPATA NICI DE PARTENERII NOSTRI INTERNATIONALI . Romania in ultimii 3 ani a fost condusa dupa 2 bugete . A fost un buget , CEL PREZENTAT IN PARLAMENT SI AL DOILEA CARE AVEA TOATE INFORMATIILE REALE , PENTRU FINANTAREA BARONILOR LOCALI . Totul a fost tinut INTR-UN BUGET PARALEL si nu a fost prezentat romanilor , CU COMPLICITATEA COMISIEI NATIONALE DE PROGNOZA „.

    • AK-24, azi : Dupa dezvaluirile ministrului de Finante ,” DANCILA SA SE PREGATEASCA DE DEZBATEREA CU PROCURORII DNA „!

      • AK-24 , azi : ” Il asteapta ani grei de puscarie pe Teodorovici . Citu a descoperit dovezi privind SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE IN INTERESE PERSONALE”! L

  10. Who created Communism/Globalism,Soviet Union,European Union and so on : Uniunea Sovieto Europeana si Papusarii ei.
    Potrivit prestigiosului istoric César Vidal , pentru a inţelege ce se intampla in Europa trebuie luat in consideratie fenomenul francmasoneriei . Vidal documenteaza rolul discret dar imens jucat de acestia in formarea Uniunii Europene. Spre exemplu, afirma ca “proiectul Constitutiei Europene a fost elaborat de un francmason, Valéry Giscard D’Estaing” , fost presedinte al Frantei in perioada 1974-1981, presedintele Conventiei Europene care a redactat textul tratatului constitutional , ca “masonii controleaza Internationala Socialista si s-au infiltrat puternic in partidele de dreapta” si ca acestia exercita “o influenta masiva in lumea comunicatiilor si in special in educatie, justitie si fortele armate.”
    Referirile rolului jucat de Valery Giscard d’Estaing in geneza tratatului UE si-au gasit o confirmare si in marturiile celebrului fost dizident sovietic, Vladimir Bukovsky, care a avut acces la arhivele Partidului Comunist al URSS. Intr-o alocutiune rostita la Bruxelles, Bukovsky a dezvaluit ca, in ianuarie 1989, o delegatie a Comisiei Trilaterale , formata din ex-premierul japonez Yasuhiro Nakasone, ex-presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing, bancherul american David Rockefeller si fostul secretar de stal al SUA, Henry Kissinger, s-a intalnit cu Mihail Gorbaciov pentru a-l convinge ca URSS trebuie sa se integreze în marile institutii financiare ale lumii, GATT, FMI şi Banca Mondiala. Potrivit lui Bukovsky, la un moment dat Giscard d’Estaing a luat cuvantul si i-a spus lui Gorbaciov: “Domnule presedinte, nu pot sa va spun exact cand se va întampla – probabil intr-un interval de 15 ani – dar Europa va fi un stat federal si trebuie sa va pregatiti pentru aceasta.” Bukovsky nu si-a putut retine uimirea fata de capacitatile profetice ale lui d’Estaing:”Asta se intampla in ianuarie 1989, intr-o vreme in care tratatul de la Mastricht din 1992 nici macar nu fusese schitat.
    In toamna anului 2004, un imens scandal bulversa scena politica europeana . Rocco Buttiglione, candidatul nominalizat de presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, pentru portofoliul Justiţiei, Libertatii si Securitătii, era respins de una din comisiile Parlamentului European, pe motiv ca este mult prea conservator. In viziunea grupurilor euro-parlamentarilor socialisti si ecologisti, “vina” lui Buttiglione, un catolic practicant, a fost afirmatia facuta in cadrul audierilor cum că homosexualitatea este un pacat. Confruntat cu opozitia furibunda a majoritatii Parlamentului European, care a ameninţat cu un vot de blam la adresa intregii Comisii, Barroso a retras candidatura lui Buttiglione. In locul acestuia, Italia l-a nominalizat pe ministrul de externe Franco Frattini, si se parea că toate controversele vor fi date repede uitarii.
    Inainte insa de a pleca de la Bruxelles, Buttiglione a aruncat bomba, acuzandu-l pe inlocuitorul sau de apartenenta la o societate secreta . In momentul felicitarii pentru candidatura lui Frattini la postul de comisar european, politicanul crestin-democrat a afirmat: ” Sper ca audierile lui sa mearga bine si nimeni sa nu il întrebe daca este francmason. ”. Ulterior, in cadrul unei dezbateri desfaşurate la Milano, Buttiglione a spus ca principiul dupa care functioneaza institutiile europene este “Afara cu crestinii, inauntru cu francmasonii”. Tot el a mai spus, “Uniunea Europeana se indreapta spre un totalitarism care doreste sa devina o religie de stat, o religie ateista, nihilista – o religie, care va deveni obligatorie pentru toti. „
    In perioada preaderarii Romaniei la NATO si UE , deja stiau mult mai multi , deja se vorbea ca se doreste extinderea . Dar toti care s-au perindat la putere in tara noastra , mass-media , “ elitele “ si evident UE prezentau situatia exact pe dos . Adica noi ne straduiam sa intram si ei ne impuneau conditii . Si multi romani s-au lasat pacaliti . Se vorbea mult atunci de tot felul de reforme necesare si obligatorii . Azi multi recunosc ca nici acum nu s-a reformat ce trebuia si totusi am intrat in cele doua organizatii . Si asta pentru ca pe stapanii vestului ii interesa cu totul altceva . Privatizarea sectoarelor strategice bancar , energetic plus eventual maruntisuri . Iar asta autoritatile romane au realizat . Si asta era tot ce conta , tot ce interesa . Interesul “ investitorilor “ din vest in Romania este minim in alte domenii . Sperantele romanilor indoctrinati cu himerice iminente masive investitii in tara noastra , s-au spulberat .
    Doar cate un mastodont isi mai deschide din cand in cand cate o sucursala aici , deoarece isi permite sa plateasca mana de lucru locala in bataie de joc (vezi de exemplu cazul Dacia-Renault). Iata doar cateva exemple de achizitii si privatizari strategice sau importante : BCR- Erste Bank , Banca Ion Tiriac – HVB Bank , Romportmet – Mittal Steel , Petrom , Alro , Azomures , Arctic Arcelik , Luxten , Terapia Advent , Enel – pentru Distrigaz Sud si Nord , ultimele filiale Electrica , Trigranit , Esplanada City Center , dezvoltatorul Planorama , Asiban . Interesanta este numirea in compania d-nului Patriciu ca director general executiv a americanului John H. Works, licentiat in drept, specialistul in investment banking al bancilor J.P. Morgan si ABN AMRO Rothschild.
    Care este folosul de pana acum al aderarilor la NATO si UE ? Deoacamdata doar cheltuim . Cumparam echipamente militare proaste de la ei , trimitem pe cheltuiala noastra militari unde au ei interes (Afganistan, Irak, Kosovo etc), varsam bani multi Europei dar nu suntem in stare sa-i cheltuim pe cei ce vin de la ea (in mod ipotetic) si tot asa . Mai mult , populatia este stoarsa de preturi si dobanzi mari de catre cei carora le-au fost date pe mai nimic sectoarele strategice. Iustum Necare Reges Impios – https://www.youtube.com/watch?v=kagjFA0dTH0

    • Ba Sony , tu faci exercitii de tastare in presa romaneasca ? Sterge-o si baga-ti mizeriile staliniste in cur , publica in Sputnik ce te taie capul , nu mai ocupa spatiul virtual romanesc de pomana . Unde dracu-ai pomenit numele Kennedy la Rabnita ? Da-i drumul de p-aci si nu mai partui matrapazlacuri staliniste , te pomenesti si cu niste spituri la basanau , turbatule !

  11. Lume …. lume , RAPORTUL 10 AUGUST 2018 , ZIUA IN CARE POPORUL ROMAN A FOST GAZAT SI CIOMAGIT , A FOST DECLASIFICAT SI TRIMIS LA DIICOT . Ministrul Vela : ” Pana nu se definitiveaza ancheta penala , noi nu putem sa dam date din raport si din dosar . Cand ancheta se finalizeaza , el devine public .” Cui credeti ca ii tremura izmenele si ar vrea sa o stearga peste granita ?

  12. De obicei liderii puternici sunt un soi de mascul alfa rapace care trag fortat neamul dupa ei. Ca ex avem pe Putin pe Donald pe Erdo Bush Gorbi. Se dovedeste prin comisarul pnl la Ue, fortarea schimbarii majoritare in parlament, dar si picarea guvernului chiar si cu castigarea primului tur prezidential cu 38 % caci si candidatul Klaus e un lider puternic. Vasilica e in trend descrescator ca lider.

  13. Pe 10 august, 2019, Trabantul elocvent de la Treicoceni își dorea mult câțiva morți în încăierarea cu jandarmii. La Colectiv i-a ieșit!
    Dar în Piața Victoriei, nu!
    Nivitatea românilor e mare! Daca se trezesc românii din „beția” electorală, sa aleagă pe oricine în afara de aceasta „unealta” săsească care răspunde precis la comenzile Berlinului via Viena-Amsterdam.
    Daca „unealta” rămâne „bun in funcție”, atunci pașii următori vor fi portul Constanța, aeroportul Otopeni, TAROM, Hidroelectrica, gazele din Marea Neagra și rezervele de metale rare.
    Români, nici nu știți ce vi se pregătește „pas cu pas”. Atenție la manevrele Moscovei! Hasrezistenti lui Bot (sau Botev?) ce părere au? Ei știu cine îi manipulează?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger